Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Magnus Ugglas barn har vuxit upp – här är de idag

24 aug, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt/Instagram
magnus uggla och till höger - bild på frun Lollo med dotter agnes på axlarna.
Magnus Uggla släppte nya romanen Johnny the Fucker häromveckan, och ikonen Uggla verkar ha allt jämt full rulle. Utöver bokskriverier och skålar på Instagram – poddar han även tillsammans med sin dotter Agnes Uggla varje vecka.
Nu har vi på Femina även trasslat ut vad resten av Magnus Ugglas barnaskara gör idag!
Annons
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Härom veckan släppte Magnus Uggla, 67, romanen Johnny the Fucker, vilken är satir om musikbranschen. Boken bygger på historien om när Magnus Uggla ställde upp i Melodifestivalen 1979 – lite mot sin vilja eftersom han hade tajt om stålar – med låten Johnny the Rocker.

– Det här var utan tvekan den mest turbulenta perioden i min karriär, och det tog på krafterna att få ner allt på pränt. Men, sammanfattningsvis med facit i hand måste jag ändå säga att det nog är en av de bästa böcker jag har skrivit, säger Magnus Uggla enligt förlaget Norstedts som ger ut boken.

Magnus Uggla har hemligt privatliv

Utöver skildringarna i den nyutgivna boken, och i hans memoarbok från 2018 Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen, är det sällan Magnus Uggla pratar vitt och brett om sitt privatliv. Speciellt när det kommer till hans familj.

Annons

Magnus Ugglas brokiga uppväxt

Vid flera tillfällen har Magnus Uggla återkommit till sin trassliga barndom i intervjuer, vilken kanske ligger till grund för hemlighetsmakeriet kring hans familj idag. Magnus Ugglas mamma arbetade som musiklärare, trots det visade hon aldrig någon stolthet över sin sons framgångar, har han sagt till Svenska Dagbladet.

– När mamma fick frågan från folk om jag var hennes son sa hon alltid nej. Det var tydligt att hon tyckte det var jobbigt. Det är ju en sak att hon inte gillade det jag gjorde på sjuttiotalet. Hon var feminist och med i Grupp 8 och så kom jag där med mina “Varning på stan”–texter om att ragga tjejer. Men sedan gjorde jag ju mycket annat.

magnus uggla tillsammans med dottern agnes på väg till konsert.
Det är 1998 och Spice Girls spelar på Globen i Stockholm. Magnus Uggla kom till konserten med sin dotter.

Magnus Ugglas familjeliv

Men sedan 1990 är Magnus Uggla gift med Louise ”Lollo” Uggla, 59, som arbetar inom reklambranschen. Paret som har varit tillsammans urlänge bor tillsammans i Danderyd i Stockholm, och de visar sällan upp sig i offentliga kändissammanhang – så att hitta en bild på paret ihop är omöjligt.

Annons

Magnus Uggla har tre barn: Emelie, 42, Agnes, 31, och Ruben, 25. Hans förstfödda dotter Emelie har Magnus Uggla tillsammans med fotomodellen Ann Furelid, 63, och de andra två kidsen har han med sin nuvarande hustru Louise Uggla.

ugglas fru Louise Lollo på konsert 1995, dotter agnes på axlarna.
Enda bilden på frun Lollo – här tillsammans med dottern Agnes och en öl. På spelning i Vadstena 1994.

Magnus Ugglas dotter Emelie har barn med stjärnskådisen

Äldsta dottern Emelie Uggla har tidigare varit tillsammans med Bränn alla mina brev-aktuella skådespelaren Sverrir Gudnason, 42, och idag har ex-paret de två tonårsdöttrarna Salka och Sisi tillsammans. Och idag verkar ex-paret ha en god relation, i alla fall om man frågar Sverrir Gudnason.

– Det är en jätteskön familj, och Emelies mamma har nio barn. Det är så coolt, och så med alla respektive. Jag gillar när det är sådär mycket, så kaotiskt. Emelie och jag har en bra relation, jag gillar hennes nya kille och hon min nya tjej. Det är bra för barnen också, att vi umgås, berättade Sverrir Gudnason i en intervju med Hemtrevligt 2017.

Sverrir Gudnason med döttrarna på Guldbaggegalan 2015.

Dottern Agnes Uggla jobbar med sin pappa

31-åriga dottern Agnes Uggla poddar numera tillsammans med sin far Magnus i podcasten Uggla & Ugglas podcast, men en snabb sökning på the world wide webb visar att hon även arbetar med reklam så som sin mor. De båda har arbetat på samma firma, Camp David Film, som sysslar med reklam och videoproduktioner. Så mellanbarnet Agnes Uggla, som är boende i Stockholm city, gillar därmed att arbeta med sina föräldrar.

Annons

”Magnus Uggla pratar med sin dotter Agnes om absolut ingenting.”, lyder introt till far Uggla och dotter Ugglas podcast. Som du kan lyssna på här! Agnes Uggla har även arbetat som butikspersonal på Hennes & Mauritz i Stockholm, för att sedan vidareutbilda sig inom copywriting i Miami, USA.

Magnus Ugglas son Ruben – visar sig inte på bild

Magnus Ugglas 25-årige son Ruben meddelar på sin LinkedIn att han titulerar sig som frilansande animatör. Och för den som har ögonen med sig, kunde man se en snutt av en av Rubens animationer i TV4-programmet Så mycket bättre. Härom året då Magnus Uggla medverkade samtidigt som han firade in sin 65-årsdag, fick han sig en personlig hälsning från sin son Ruben som senare visades upp i programmet. Dock fick man aldrig se Rubens ansikte – utan bara den fina musikvideo han skapat till låten Världen är din – som pappa Magnus Uggla också skrivit till sin son.

Annons

I födelsedagshälsningen berättade Ruben om arbetet med den animerade musikvideon till pappa Ugglas låt.

– Jag tycker den självklart är fantastisk. Både musik och text, sa Ruben i sin födelsedagshälsning i programmet. Och Magnus Uggla blev väldigt rörd av hälsningen från sin son där på bemärkelsedagen.

– Han vägrar att vara med på bild. Han hatar det, han vill verkligen inte bli filmad. Det är det värsta han vet, sa Magnus Uggla och fortsatte med tårar i ögonen:

– För mig var det så stort att han över huvud taget ställde upp på att prata in en hälsning. Väldigt otippat faktiskt.

Annons