Det var under en filminspelning 2018 som Harry Potter-stjärnan Julie Walters, nu 70, upptäckte att hon hade cancer i magen.

Stjärnan, som efter en lång cancerbehandling nu är i remission, berättar att hon innan hon blev sjuk var noggrann med att ta alla jobb hon kunde få för att hon var i 60-årsåldern, och utbudet på roller har blivit allt tunnare.

– En del av mig tänkte: "Herregud, jag har cancer, herregud!" och jag hanterade den chocken, och hade fullt fokus på att få behandling. Men det fanns också ett element av att: "Jag måste inte jobba mer. Jag kan faktiskt kliva av löpbandet", berättar Julie Walters i en intervju i The Times.

Cancern gav Julie Walters en ursäkt att ta det lugnt

Skådespelerskan säger att cancern blev ursäkten hon behövde för att få ta det lugnt och fokusera på sig själv och sin hälsa.

– Jag hade jobbat jättehårt och det var en ursäkt att göra ingenting. Cancer vinner över allt. Så det fanns en stor lättnad i det, vilket var konstigt. Men jag behövde något som stoppade mig.

Onkologen frågade henne vad hon trodde låg bakom cancersjukdomen, och det första Walters tänkte på var hennes jobb.

– Skådespelandet låg bakom det. På grund av sättet jag förhöll mig till det. Jag måste vara totalt uppslukad, allt måste vara på det sättet. Det är väldigt stressigt, säger hon och säger att hon inte kan sova när hon jobbar.

Efter att ha tvingats operera bort 30 centimeter av sin tarm, en operation som följdes av cellgiftsbehandling, började hon fundera på att lägga om sitt liv.

– Jag tänkte "jag vill inte jobba igen – om det inte är en till Mamma mia", säger hon till The Times.

Efter sjukdomsperioden avslutade Walters dock inspelningen av den film hon påbörjat, men var så trött att filmen fick göras om så hon fick färre repliker och kunde ersättas av andra skådespelare i gruppscener.

Läs mer:

Dan Ekborgs skilsmässotvist med 34 år yngre frun

Emil i Lönneberga-skådespelaren Maud Hansson Fissoun död

Därför är ljusstaken med de tre vise männen årets snackis

Mest läst