Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mandelmann om psykiska måendet – får hjälp bakom kulisserna

11 jan, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Marie och Gustav Mandelmann.
Framför kamerorna är Gustav och Marie Mandelmann som solstrålar, så är inte alltid fallet mellan tagningarna.
Annons
Familjen Mandelmann – 5 saker du kanske inte vissteBrand logo
Familjen Mandelmann – 5 saker du kanske inte visste

Mandelmanns gård är tillbaka i tv-rutan och som vanligt kommer vi se paret Gustav och Maries upptåg på Österlen. De är mycket omtyckta av TV4-tittarna, bland annat för deras glada humör.

Men nu berättar de att mungiporna inte alltid står uppåt.

Därför tar de hjälp av en psykiatriker

De har nämligen tagit hjälp av en psykiatriker. Håkan heter han och är vän till paret. Han kommer också att synas några gånger den här säsongen.

– Varför gör vi det? För att försöka må bättre. Alla har vi ju saker som skaver och som man kämpar med, säger Gustav Mandelmann till Expressen och Marie fyller i:

Annons

– Många får en bild av att vi inte har det, men vi är precis som alla andra, säger hon.

Säsong 6 av Mandelmanns gård sänds i åtta avsnitt.
Säsong 6 av Mandelmanns gård sänds i åtta avsnitt.

Till tidningen berättar de att Gustav Mandelmann drabbas av kraftiga mentala svängningar och att humöret går upp och ner. Det gäller också för Marie och när de är uppe i varva, som de säger, händer det att de fattar förhastade beslut. Som att köpa för många kor eller en grävmaskin.

Det oroar sig Mandelmanns för

Paret har fyra barn och det sista flyttade ut förra sommaren. Det har gjort att de fått mer tid att tag tag i sina besvär och grubblerier.

Annons

– Ofta har man ju något man går och tänker på: Varför grejer jag inte det där? Varför mår jag dåligt? Till exempel. Ganska konkreta grejer. Varför blir jag så rädd när jag stöter på en viss sak i vardagen?, säger Gustav Mandelmann till Expressen.

Marie Mandelmann tar hand om gården Djupadal.
Marie Mandelmann tar hand om gården Djupadal.

Marie Mandelmann berättar också att hon jobbar mycket med att våga prova nya saker. En viktig del för att hon ska må bra är att vara kreativ och få utlopp för sina konstnärliga sidor.

Den sjätte säsongen av Mandelmanns gård har premiär under tisdagskvällen, klockan 20.00 på TV4. Då är det kosläpp och lamning som står för dörren. Och en hel del pyssel och inredning, så klart.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Foto: TT

Annons