Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström – så blev de ett par
0:51

Efter reklamen: Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström – så blev de ett par

(0:51)

Slå på ljud

Maria Lundqvist, 59, är en minst sagt folkkär skådespelare som har varit närvarande i rampljuset under många år. Hon har själv tyckt att hon varit ”oförskämt frisk”, men i podcasten Nemo möter en vän berättar hon nu att hon fått operera bort så kallad skivepitelcancer från ansiktet och bröstet, något hon gjort innan podcastinspelningen. Skivepitelcancer ska inte förväxlas med den elakartade hudcancern malignt melanom.

– Jag har äntligen fått konstaterat, för det här har jag burit under många, många år, och andra läkare har sagt att det är solutslag, och ta den här sårsalvan så går det över, men nu har jag fått konstaterat att det är en skivepitelcancer, så jag har varit och frusit bort, så jag ser lite knasig ut i dag, säger Maria Lundqvist i podcasten.

Maria Lundqvist om varför hon tackade nej till att fortsätta med Sally: ”Det var vettigt att backa”

Skådespelaren har fått operera bort fläckar på näsan och ögonbrynet, och måste dessutom lägga en gel på bröstet för att det är för mycket utslag där för att det ska gå att frysa bort. Eftersom hon har sökt vård för sina fläckar tidigare är hon irriterad över att läkare avfärdat dem som solutslag.

– Därför blir jag både förbannad och orolig över att det här inte har konstaterats tidigare, säger Maria Lundqvist i Nemo möter en vän.

Därför jobbar inte Maria Lundqvist med sonen Anton

Relationen med 21 år yngre mannen: Ber mig sluta

Maria Lundqvist är sedan flera år tillbaka tillsammans med den 21 år yngre kärleken Kristoffer Hellström, 38. Senare i podcasten berättar skådespelaren att hon ibland funderar över hur hans liv kommer bli utan henne, då det på grund av åldersskillnaden är statistiskt troligare att hon kommer dö före honom. Men det tycker sambon inte om när hon gör.

– När man lever i en kärleksrelation med en som är så mycket yngre eller så mycket äldre så blir det så oerhört smärtsamt att jag ska dö, om att allt går naturligt, före honom och sen ska han ha ett helt liv efter mig, jag blir både svartsjuk och rörd, säger Maria Lundqvist.

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström.

Maria Lundqvist med kärleken Kristoffer Hellström.

Foto: Karin Törnblom/TT
Mest läst