Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

11 oväntade bilder på Maria Lundqvist

13 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Många förknippar henne fortfarande med bibliotekarien Sally.
Men folkkära skådespelaren Maria Lundqvist har gjort mycket mer än så.
I samband med profilens födelsedag har Femina grävt i fotoarkiven och hittat en rad oväntade bilder från karriären.
Annons
Kända par med stor åldersskillnadBrand logo
Kända par med stor åldersskillnad

1990

Efter att ha utbildat sig på Teatrhögskolan i Göteborg mellan 1983 och 1986 började Maria Lundqvist jobba som skådespelare. Här fotas hon i samband med et jobb i Göteborg 1990, när hon fortfarande var ett okänt ansikte för de flesta.

1998

Nu landar Maria humorrollen som hon kommer förknippas med under resten av sin karriär. I Ulf Malmros humorserie Sally spelar hon huvudrollen med samma namn – en naiv bibliotekarie som går in sin pappas skor.

Annons

1999

På slutet av 90-talet och början av 2000-talet var Robert Wells shower Rhapsody in Rock bland det hetaste som fanns att se på en scen. Maria Lundqvist var med som komisk underhållning – här i ett Abba-nummer tillsammans med Carola.

2001

Maria Lundqvist har också haft roller i många filmer - bland annat Sprängaren från 2001.

Annons

2002

Ett tecken på att man har lyckats i underhållningsbranschen på riktigt är att man får sommarprata. Det fick Maria Lundqvist göra 2002, jämte bland andra Lena Philipsson.

2004

2004 fick skådespelaren en annan stor ära, när hon fick leda Guldbaggegalan, och dela ut det fina priset till sina kolleger i branschen. Programledared gjorde en bejublad succé på scenen i Göteborg.

Annons

2005

Maria Lundqvist är inte den enda i familjen som skådespelat. Sonen Anton Ludnqvist valde att gå i mammas fotspår, och spelade huvudrollen i hyllade filmen Kim Novak badade aldrig i Genesarts sjö.

2008

Genom åren har Maria Lundqvist jobbat med hela Sveriges skådespelarelit. Här tillsammans med Lena Endre och Mikael Persbrandt på premiären för Himlens hjärta.

Annons
Lena Endre, Mikael Persbrandt, Maria LundqvistGalapremir: Himlens hjrta. Biograf: Rival, Stockholm. 2008-02-25 (c) IBL Bildbyr

2010

I 11 år har Maria Lundqvist varit tillsammans med 20 år yngre kärleken Kristoffer Hellström. När det var premiär för Änglagård 3 2010 visade paret upp sig tillsammans på röda mattan för första gången.

2013

Tillsammans med Lasse Åberg, Leif Andrée och Claes Månsson var Maria Lundqvist med i Stjärnorna på slottet.

Annons

2021

Kul med vimmel igen efter pandemin, kände Maria och pojkvännen Kristoffer, oc ick på nypremiären av Rain man på Oscarsteatern.

Annons