Tommy Holl/TT

Skådespelaren och Sally-stjärnan Maria Lundqvist, 56, har klarat sig från coronaviruset men likväl kämpar hon med hälsoproblem. Nu har hon en operation inplanerad, den innebär att hon måste vara helt tyst i minst en vecka efteråt.

– Jag har fått en liten cysta på stämbanden så jag låter lite knasigt. Jag har slitit ganska hårt med föreställningar som jag har drivit själv, det är ett sår som inte läkt rätt, säger hon till Svensk damtidning.

För tre år sedan gjorde hon enmansföreställningen Shirley Valentine, då blev hennes röst sämre.

– Där pratade jag oavbrutet i tre timmar. Det var repetitioner i fem, sex veckor och sedan premiär och dubbla föreställningar. Jag var fysiskt helt slut i rösten, jag vet att jag hostade blod.

Coronapandemin ställde till det för Maria Lundqvist eftersom jobben uteblev, berättar hon. Till slut kunde hon ta sig an nya spännande projekt.

– Det har varit en dröm i flera år att få närma sig regin och att skriva. Jag har ju skrivit för mig själv i alla år när jag gjort föreställningar. Men nu skriver jag på en serie som är för andra och ett långfilmsmanus som också är för andra och min dröm är att få regissera. Men nu ger det mig ju tid att verkligen gå in i det, för nu finns det tid, säger Lundqvist.

Maria Lundqvist är sedan flera år ihop med 20 år yngre Kristoffer Hellström, 36.

Hon har fyra barn, bland annat skådespelande sonen Anton, 31.

Läs mer:

Mattias och Jessica förlorade båda sina barn: ”Sorgen går inte att beskriva”

Paret möttes av hatstorm efter bröllopet

14 matchande kostymset från budget till lyx hösten 2020

Mest läst