Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är allt du behöver veta om Marie Agerhäll

17 nov, 2022 
AvJosefin Westin
FotografTT/ Instagram
Marie Agerhäll tillsammans med sin man Jesper Rönndahl.
Hon är manusförfattare, regissör och skådespelare från tv-programmet Dips.
Dessutom vinnare i På Spåret.
Här är allt du vill veta om Marie Agerhäll.
Annons
Så såg skådespelarna ut i första avsnittet av serierna – och nuBrand logo
Så såg skådespelarna ut i första avsnittet av serierna – och nu

Marie Agerhäll är skaparen bakom SVT:s hyllade humorserie Dips, som vunnit Det svenska humorpriset flera gånger och nu senast 2021. Hon skrev manus, regisserade, producerade och spelade en av huvudrollerna – mot ingen mindre än sin man komikern Jesper Rönndahl.

Marie Agerhäll bakom flera succéprogram

Manusförfattaren Marie Agerhäll har arbetat inom tv länge och tagit fram dokumentärer, kulturprogram, underhållning, barnprogram och live-tv. Förutom Dips är hon mest känd för SVT-programmen Babel, Alla är fotografer och Fråga Lund.

I sitt sommarprat i P1 från 2022 berättar hon om hur allt hårt jobb ledde till att hon blev utbränd.

– Så jag sprang in i väggen, i alla riktningar samtidigt och brann upp. Jag blev sjuk och jag var verkligen trasig. Jag tappade känseln i handen och foten, började gråta av att se en pärm. Jag var vid Odenplan en gång och tänkte var är det nu jag bor någonstans, berättar Agerhäll.

Marie Agerhäll i huvudrollen som Mimmi i serien Dips på Svt tillsammans med Jesper Rönndahl och Moa Lundqvist.
Agerhäll hade en av huvudrollerna i tv-serien Dips. Här tillsammans med Jesper Rönndahl och Moa Lundqvist.

Gift med komikern Jesper Rönndahl

Marie Agerhäll och komikern Jesper Rönndahl gifte sig 2017 och hade då redan en tvåårig son. Sommaren 2021 fick paret sitt andra barn.

Annons

Marie Agerhäll har jobbat sida vid sida med sin man i olika projekt. Det var även han som tyckte att hon skulle stå framför kameran i serien Dips.

Tittarna känner annars igen Jesper Rönndahl från Svenska Nyheter och Senaste nytt med Jesper Rönndahl. Han har också medverkat i På Spåret fyra säsonger och vunnit två av dem tillsammans med Elisabeth Höglund.

Familjen Agerhäll/ Rönndahl bor i en villa i Hägersten, söder om Stockholm, tillsammans med sina två barn. Huset byggdes 1922 och är på 123 kvadratmeter.

Tävlar för första gången i På Spåret

Under vintern 2022-2023 var det dags för Marie Agerhäll att representera familjen och ta plats i dressinen i programmet På Spåret när en ny säsong av långköraren drog igång. På Marie Agerhälls Instagram kommenterar hon sin medverkan med en bild på henne tillsammans med sin medtävlare Fritte Fritzson, komiker och arkitekt:

– Vart är vi på väg? UT UR MIN COMFORT ZONE. Kolla det huvet.

Hon och Fritte gick till finalen av På spåret och stod som slutlig vinnare. Nu får Marie Agerhälls pokal samsas bredvid maken Jesper Rönndahls två vinster i samma program.

Fritte Fritzson har genom åren gjort flera krogshower tillsammans med bland annat Agerhälls man Jesper Rönndahl. Framför allt driver han en arkitektbyrån och undervisar på Lunds tekniska högskolan och Sveriges lantbruksuniversitet.

Annons