Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marie Fredrikssons familj hedrar artisten – tre år efter hennes död

28 okt, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
I december 2019 gick Marie Fredriksson bort.
Nu tar hennes familj ett fint initiativ i hennes ära.
”Vi är övertygade om att detta är i linje med vad Marie skulle vilja”, skriver maken Mikael Bolyos och familjen i ett gemenast uttalande.
Annons
Roxette återuppstår – med Per Gessle och två nya sångareBrand logo
Roxette återuppstår – med Per Gessle och två nya sångare

För snart tre år sedan, den 19 december 2019, gick Marie Fredriksson bort 61 år gammal, i sviterna av den hjärntumör hon drabbades av i början av 2000-talet. Sorgen spred sig över världen bland Roxettes miljontals fans, och folk vallfärdade till Stockholm och musikstudion som bandet spelat in en del av sin musik, för att visa sin vördnad för den bortgångna artisten.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta,” skrev hennes manager Marie Dimberg i ett pressmeddelande då.

Familjens beslut för Marie Fredriksson

Nu skriver hennes familj i ett uttalande att de bestämt sig för att för att auktionera ut vissa av artistens grejer för ett fint ändamål.

Sorgen var stor efter Marie Fredrikssons bortgång.
Sorgen var stor efter Marie Fredrikssons bortgång.

”Under hela sitt liv hade Marie en stark empati för människor som har det svårt. I sin biografi Kärleken till livet berättar hon om sin egen uppväxt under mycket knapra förhållanden. Det är därför vi i familjen beslutat att låta en del av Maries ägodelar bli till nytta för andra genom detta samarbete med Stockholms Stadsmission”, skriver maken Mikael Bolyos med familj i ett pressmeddelande.

Annons

Auktionen började under fredagen på sajten Tradera och kommer att pågå till 27 november. Vissa av plaggen kommer också att visas upp på varuhuset NK i Stockholm.

”Vi är övertygade om att detta är i linje med vad Marie skulle vilja. Vi hoppas detta kan generera ett tillskott till Stockholms Stadsmissions viktiga arbete för att hjälpa människor i utsatthet”, avslutar familjen.

Per Gessles ord om sorgen efter Marie Fredriksson

Ett drygt år efter Marie Fredrikssons död talade bandkollegan Per Gessle ut om sorgen och saknade. I Nyhetsmorgon gjorde han dock klart att det finns saker som han tröstas av.

– Det är fruktansvärt att hon inte finns, det är verkligen så. Samtidigt känner jag att musiken lever vidare, och det märker jag att den gör runt om i världen, säger han till TV4.

Här är 5 kändisar som slutat dricka alkohol – så har deras liv förändratsBrand logo
Här är 5 kändisar som slutat dricka alkohol – så har deras liv förändrats

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons