Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marie Göranzon har två barn – så ser de ut

28 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Marie Göranzon och Jan Malmsjö har sonen Jonas Malmsjö tillsammans, som även han blivit en känd skådespelare.
Men innan Marie träffade Jan var hon gift med en annan man, och fick en dotter.
Så här ser Marie Göranzons barn ut – och så lever de idag.
Annons
TV: 7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idagBrand logo
TV: 7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idag

Marie Göranzon och Jan Malmsjö är ett av skådespelar-Sveriges mest ikoniska par. De gifte sig 1974, när Marie var 32 år och Jan var 42 år, och har alltså hållit ihop i 48 år.

Eftersom de varit gifta så länge är det lätt att glömma bort att de hade ett liv innan varandra med – medan Jan Malmsjö har fyra barn från tidigare äktenskap, så har Marie Göranzon en dotter.

Marie Göranzon med maken Lars Amble och dotter Lolo 1969.

Marie Göranzon var bara 21 år gammal när hon gifte sig med regissören och skådespelaren Lars Amble. Samma år som det unga skådespelarparet gifte sig födde Marie Göranzon parets första och enda barn – dottern Lolo Amble.

Annons

Marie och Lars höll sedan ihop i åtta år innan de gick skilda vägar 1971. Tre år efter skilsmässan gifte hon sig med Jan Malmsjö, som hon alltså hållit ihop med sedan dess. Lars Amble å sin sida gifte om sig tre gånger innan han gick bort 2015.

Lolo Amble och Marie Göranzon 2014.

Lolo Amble, som fyller 59 i år, har gått i sina föräldrars fotspår. Hon är dramatiker, journalist och översättare. Även om hon valt en mer tillbakadragen tillvaro än Marie Göranzon så har hon följt med sin mamma på röda mattan ibland.

Annons

Jonas Malmsjö – föräldrarnas enda gemensamma barn

Med Jan Malmsjö fick Marie Göranzon sonen Jonas Malmsjö. Jonas föddes redan 1971, flera år innan hans föräldrar gifte sig och samma år som Maries skilsmässa med Lars Amble gick igenom. Jonas blev parets enda gemensamma barn, men han har alltså fem halvsyskon – ett på sin mammas sida och fyra på sin pappas.

Jonas Malmsjö är med i Dramatens fasta ensemble.

Jonas Malmsjö är, precis som sina föräldrar, en etablerad skådespelare och ingår i Dramatens fasta ensemble. Han har också haft roller i en lång rad filmer och serier, som Äkta människor, Allt faller och Den osannolika mördaren.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: 9 kändisar som sett ut exakt som deras barn gör nuBrand logo
Se också: 9 kändisar som sett ut exakt som deras barn gör nu
Annons