Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Mark Levengoods otroliga arv – värt 47 miljoner

20 okt, 2020 
AvJulia Navrén
FotografTT
Mark Levengood har en personlighet som går hem i de flesta stugor, vilket han fick lära sig när han plötsligt ärvde en lyxvilla av en excentrisk miljonär.
Annons

När man nämner ordet Solsidan tänker många nu för tiden på den populära tv-serien med komiska stjärnor som Felix Herngren och Mia Skäringer i rollbesättningen, men området finns ju faktiskt på riktigt och det blir bara mer och mer exklusivt att bosätta sig där.

Så mycket tjänar de kvinnliga programledarnaBrand logo
Så mycket tjänar de kvinnliga programledarna

Serien är delvis baserad på Felix Herngrens fru Clara Herngrens uppväxt i området och det är hög igenkänningsfaktor för de som vuxit upp där eller i liknande områden. För Expressen berättar Clara att det hela tiden blir lite lyxigare och lite dyrare ute på Solsidan, som ligger i området Saltsjöbaden i Nacka kommun.

Lyxhuset, även kallad Villa Soludden, värderades till 20 miljoner kronor när Mark Levengood ärvde den för femton år sedan. I år såldes den för andra gången sedan dess – för 47 miljoner.

– Det är ju absolut ett ställe där folk med pengar bor. Jag tycker nog att det är annorlunda nu än när jag bodde där – husen var mindre, det var mer vanliga människor. Nu bygger alla ut, husen blir större och större, säger Clara Herngren till Expressen.

Annons

Ärvde villa värd mångmiljonbelopp – vet inte varför

Att Solsidan är hem för en del intressanta karaktärer, nog för att bygga en hel tv-serie på det, även i verkligheten var något Mark Levengood fick lära sig för femton år sedan. Då blev han nämligen ägare till en stor lyxvilla i området, utan att betala en krona för det.

Han berättade om hela affären i sitt sommarprat 2011, något han kallar för ”den kanske märkligaste berättelsen i mitt liv”, enligt Expressen.

Henry Soludde i sitt hus när han försökte sälja det på 90-talet, det blev inget med de då. Istället ärvde Mark Levengood fastigheten när Henry tragiskt nog gick bort i cancer för femton år sedan.

– En dag fick jag ett brev till mitt kontor. Det var skrivet helt i vattenfärg, med konstiga tecknade symboler av solar och sjungande noter, och i belevade ordalag frågade brevskrivaren om jag var intresserad av att ta emot en större donation, har tv-profilen berättat enligt Expressen.

Annons

Brevet hade skickats av den cancersjuke miljonären Henry Soludde, som hade bestämt sig för att Mark var rätt person att ärva hans älskade hem. huset var på över 500 kvadratmeter och hade bland annat en inomhuspool, tennisbana och en egen vik ner mot havet.

Mark Levengood bor tillsammans med maken Jonas Gardell och de två barnen.

Mark fick aldrig klart för sig varför Henry ville att just han skulle ärva huset. Efter 11 år som villaägare kände han att det var dags att gå vidare och huset såldes. Efter en granntvist där de nya ägarna ville göra om bostaden till flerbostadshus såldes det igen under 2020, priset var då 47 miljoner kronor enligt Expressen.

Mest läst just nu
Annons