Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Martin Melins okända kärleksrelation i Robinson

16 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografSVT, TT.
Den första säsongen av Expedition: Robinson var helt banbrytande på många sätt – och reglerna som finns på inspelningar idag syntes inte till då.
I nya SVT-dokumentären Den svenska dokusåpan avslöjar Martin Melin att han hade en relation på Robinsinön, med en i tv-teamet.
– Jag blev faktiskt kär där då, i en av de reportrarna eller inslagsproducenterna. Och vi blev ett par, berättar kändispolisen.
Annons
Se stjärnorna som slog igenom i dokusåporBrand logo
Se stjärnorna som slog igenom i dokusåpor

När den första säsongen av det nya dokusåpaformatet Expedition: Robinson spelades in 1997 så tv-klimatet helt annorlunda ut än i dag. Inget liknande program hade någonsin spelats in i Sverige förut, och när inspelningsperioden väl påbörjades på öarna i Malaysia saknade de som arbetade med formatet rutin.

I den nya dokumentärserien Den svenska dokusåpan berättar flera om inspelningarna och hur ouppstyrda de var. I dag finns ofta regelverk för vad som är okej och inte mellan deltagare och tv-team, men under inspelningen av SVT-programmet i slutet av 90-talet var det ingenting som följdes.

Till en början fanns dock ambitionerna om att tv-teamet inte skulle påverka de som var med och tävlade.

– Det var noga att de inte skulle inte skapa relationer. De skulle helst inte tilltala deltagarna, berättar dåvarande programledaren Harald Treutiger.

Annons

– Vi fick inte tilltala fotograferna eller ljudteknikerna, det var stenhårt verkligen. och så här var det i en vecka, tio dagar kanske, instämmer kändispolisen Martin Melin, som vann den första säsongen.

Han fortsätter:

– Vissa inslagsproducenter var ju roligare att sitta prata och gör synkar med än andra.

Martin Melin i första säsongen av Expedition: Robinson.

Martin Melins okända romans

Harald Treutiger var inte alltid med ute på ön, men fick ändå veta att det påbörjades en romans när kamerorna stängdes av.

– Det blev ju så att en del i teamen blev mer vän med andra i deltagargruppen. Det var till och med någon romans första året, mellan personal och deltagare. Det är ”a big no no” i sådana sammanhang.

Vem som blev kär? Jo, vinnaren Martin Melin.

– Jag blev faktiskt kär där då, i en av de reportrarna eller inslagsproducenterna. Och vi blev ett par, berättar han i Den svenska dokusåpan.

Annons