Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Martina Haag om att ha kvar Eriks efternamn efter skilsmässan

09 dec, 2021 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
martina haag efternamn
Innan äktenskapet med Erik Haag hette hon Uusma i efternamn, och efter skilsmässan 2014 har Martina Haag valt att behålla ex-makens efternamn. Här är Martinas kommentar om beslutet om sitt nuvarande namn.
Annons
Martina Haag – 5 saker du inte visste om skådespelarenBrand logo
Martina Haag – 5 saker du inte visste om skådespelaren

I 19 år var Martina Haag gift med Erik Haag innan de år 2014 separerade. Både Martina och Erik har gjort karriär i rampljuset på varsitt håll, och när skilsmässan blev offentlig blev den väl omskriven.

Och än mer omskriven blev den efter att Martina Haag släppte romanen Det är något som inte stämmer, som handlar om en skilsmässa och en otrohet – där mannen hade en affär med sin programledarkollega.

Martina Haag dementerar ryktena om romanen

Erik Haag blev kort efter uppbrottet tillsammans med sin kollega Lotta Lundgren, en duo som jobbat ihop länge framför tv-kamerorna. Men om att boken skulle handla om Martinas egna liv och skilsmässa har hon i en intervju med Hälsoliv förklarat:

Det är något som inte stämmer är en bok om skilsmässa. Det är inte en bok om min skilsmässa. Däremot är det en bok jag själv gärna läst när jag skilde mig. Då letade jag efter en handbok, men hittade ingen.

Annons

– Det är ju romaner jag skriver, men man utgår ofta från sig själv och sina erfarenheter. Mycket bottnar i sådant man själv upplevt. Det är därför jag tror att Det är något som inte stämmer har blivit så populär. Folk känner att jag vet vad jag pratar om. Jag ville skriva en bok som man kunde läsa när man befann sig i den kris som en separation är.

erik haag och martina haag
Erik och Martina 1997.

Hette Uusma innan äktenskapet

Boken har hjälpt många igenom sin egna skilsmässa, och den hjälpte även Martina själv att ta sig igenom sorgen.

– Ofta när man går i terapi så kan ju terapeuten säga att det är bra att sätta ord på sina tankar och skriva ned lite. Jag skrev mig genom sorgen ganska ordentligt faktiskt, sa Martina i en intervju med finska Yle 2017.

Innan Martina Haag gifte sig med Erik hette hon Martina Uusma. Men efter skilsmässan har hon valt att ha kvar efternamnet. Martina och Eriks fyra barn Lucia, Jackson, Diana och Dino, bär även dem efternamnet Haag.

martina haag med Erik och barnen Lucia och Jackson
Martina och Erik Haag med barnen Lucia och Jackson 2005.

När Hänt frågade Martina Haag om beslutet att behålla sitt efternamn lyder det likt det svar hon ger i intervjuer gällande sitt kärleksliv, att hon "inte kommenterar sina killar".

”Jag kommenterar inte mina efternamn”, skrev hon i ett meddelande till sajten.

Annons