Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Martina Haag om nya insikten efter skilsmässan med Erik Haag

28 okt, 2020 
AvAngelica Hedlund
Fotograftt
Efter skilsmässan med Erik har Martina Haags liv berikats med vänner – i alla åldrar!
Författaren Martina Haag och ex-maken Erik Haag valde att separera efter 19 år som gifta. Nu, sex år efter skilsmässan, går allt hennes väg och just nu är hon är på en fantastiskt bra plats i livet.
Annons
Kändisparen som har gjort slut 2020Brand logo
Kändisparen som har gjort slut 2020

Författaren, skådespelaren och tv-profilen Martina Haag, 55, har alltid haft många järn i elden. Idag är hon en väletablerad författare och skådis och hon brinner även för träning. Men med det sagt tog det ända fram tills hon var 42 år innan hon faktiskt började uppskatta det. Innan dess var träning och motion något hon avskydde mest av allt.

– Jag började träna när folk kom fram och sa grattis, eftersom de trodde att jag var gravid, säger Martina Haag till Expressen Hälsoliv.

I 19 år var hon gift med ex-maken Erik Haag, 53, och tillsammans har de barnen Jackson, 24, Lucia, 21, Dino, 17, och Diana, 11. Men när de valde att gå skilda vägar för sex år sedan blev det en rejält omtalad skilsmässa.

Martina Haag om skilsmässan från ex-maken

Martina skrev då boken Det är något som inte stämmer och den handlade just om en skilsmässa. I boken har mannen en kvinnlig programledarkollega som han sedan lämnar sin fru för. Många spekulerade då i om boken kunde vara baserad på Martinas egen skilsmässa men nu förklarar hon att så inte var fallet.

Annons

– ”Det är något som inte stämmer” är en bok om skilsmässa. Det är inte en bok om min skilsmässa. Däremot är det en bok jag själv gärna läst när jag skilde mig. Då letade jag efter en handbok, men hittade ingen, säger hon till Expressen Hälsoliv.

Martina Haags nya insikt – underbart med vänner i alla åldrar

Hon fortsätter också berätta om hur hon fått så många nya vänner efter skilsmässan. Hon menar att det är berikande att ha vänner i olika åldrar och med olika bakgrund än en själv.

– Efter skilsmässan fick jag kompisar i alla åldrar. Det är så häftigt! Under inspelningen av ”Dag för dag” lärde jag till exempel känna Tomas von Brömssen, och vi kör wordfeud mot varandra.

”En fantastiskt bra plats i livet”

Att Martina just nu befinner sig på en bra plats i livet är en sak som är säker. Hon har skapat sig en bra grund att stå på både karriärmässigt och boendemässigt och nu kan inte ens åldern skrämma henne. Med 55 år fyllda och både stora och halvstora barn är hon nu starkare än någonsin och har integritet. I samma intervju berättar hon nu att hon är glad att hon spridit ut barnen så att två fortfarande är i ”bo-kvar-hemma-åldern”.

Annons

– Just nu är jag på en fantastiskt bra plats i livet. Folk vill läsa mina böcker, jag får spela mina egna roller, jag har ett bra boende, en karriär. Dessutom är jag starkare än någonsin och har Sveriges bästa kompisar, säger hon.

Åldersdiskriminering vägrar hon att gå med på. Hon vet ju av egen erfarenhet att allt inte behöver ske innan man fyllt 30. Det kan gå bra ändå.

LÄS MER:

Annons