Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Martina Haags stora sorg – tunga beskedet om barnen

21 aug, 2020 
AvFemina Redaktion
FotografTT
Martina Haag
Martina Haag har fyra barn ihop med ex-maken Erik Haag. Nu berättar hon om sorgen över barnens stora beslut.
Annons

Författaren och skådespelaren Martina Haag, 56, är idag officiellt singel. Hon skilde sig från tv-profilen Erik Haag, 52, 2013, och tillsammans med ex-maken har hon fyra barn. Att vara tonårsförälder är stundtals en utmaning, Martina tar inspiration av sina egna erfarenheter som tonåring.

– Jag är både fri och sträng. Jag har ju själv varit ung och vet därför att man måste ges frihet som tonåring. Å andra sidan har jag varit ung och vet därför att man som förälder måste sätta gränser, säger Martina i en intervju med Topphälsa.

Tunga orden om barnen

De två äldsta barnen Jackson, 23, och Lucia, 21, har hunnit bli vuxna och utflugna.

– Det är väldigt skönt att jag har många barn för det är förfärligt sorgligt när de flyttar hemifrån. Där står jag och vinkar med tårade ögon medan de tycker det är underbart att kliva ut i livet.

Martina konstaterar att det ändå är som det ska vara och att det hade varit värre om barnen inte ville lämna boet.

Annons

– Det hade varit ännu sorgligare om de hade stannat hemma resten av livet, så jag tröstar mig med det och att Diana bara är 11 år, så det är typ 100 år tills hon flyttar.

Martina är även mamma till tonårssonen Dino, 16.

Erik Haags nya liv

Martina Haags ex-make Erik Haag har däremot hittat kärleken på nytt. Han lever idag ihop med kollegan Lotta Lundgren. Erik och Lotta har tittarna kunnat se ihop i flera tv-program, som Landet brunsås, Historieätarna och Rapport från 2050.

Men tv-duons privata relation vet vi inte mycket om. Lotta Lundgren och Erik Haag pratar sällan om sin kärlek till varandra, eller hur de lever sitt liv utanför kamerorna ihop.

I oktober förra året gästade Lotta podcasten Mina vänner-boken, och då bröt hon tystnaden om hur hon och Erik lever privat.

– Jag lever ett jättekonstigt dubbelliv där jag varannan vecka, när mina barn går i skolan, bor i Midsommarkransen. Så fort på fredagen när det är klart så åker vi iväg 7-8 mil till en ö i skärgården som heter Mörkö, där Erik bor, säger hon i podcasten.

Lotta Lundgren har två barn med ex-maken Martin Johansen.

Av: Charles Thulin

Läs mer:

Annons