Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Masked singer-deltagarnas lidande bakom masken – TV4:s nödlösning

23 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTv4.
Sven Melander får masken avtagen i Masked singer.
Masked singer har blivit en tittarfavorit på TV4, och kändisjuryn får mycket uppmärksamhet i sociala medier.
Samtidigt kämpar de anonyma kändisarna på scenen – de specialbyggda dräkterna för med sig många problem för artisterna.
”Vissa väger upp emot 15 kg så för några deltagare har det varit enormt varmt”, säger programmets exekutiva producent, Anika Beclijevski.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

TV4:s Masked singer har blivit den succé som kanalen nog hade hoppats på – premiäravsnittet fick två miljoner tittare, och engagemanget kring gissandet i sociala medier har varit stort.

I programmet får olika svenska kändisar uppträda utklädda i olika specialkonstruerade kostymer, samtidigt som kändisjuryn bestående av Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai ska gissa vem som gömmer sig där bakom. Förutom uppträdandet så får juryn och tittarna hemma olika ledtrådar som ska hjälpa dem på vägen.

Men medan juryn och programledaren David Hellenius får sitta stylade och fixade i tv-rutan, så kämpar kändisarna i kostymerna. Många av kostymerna har nämligen varit så tunga och varma att det blivit jobbigt och obekvämt för de som uppträder.

Annons

När den första deltagaren Sven Melander åkte ut ur programmet kommenterade han på hur skönt det var att slippa pingvinhuvudet han hade haft på sig.

– Det är roligt att vara pingvin men det är väldigt varmt, den här dressen hade passat på Antarktis där de lever, sa han då.

Även Christina Schollin, som var utklädd till ett ulligt får, reagerade på hur jobbigt det var – även om hon hade roligt i programmet.

– Det har varit jättejättekul. Men jag rekommenderar inte någon att ha en fårskalle på sig, sa Christina Schollin när hennes identitet avslöjades.

TV4:s nödlösningar för att hjälpa artisternas lidande

Anika Beclijevski är exekutiv producent för Masked singer, menar att TV4 har fått ta fram lösningar för att dräkterna har varit så tunga och varma att ha på sig.

”Vissa väger upp emot 15 kg så för några deltagare har det varit enormt varmt. Därför har till exempel Monstret en inbyggd fläkt. Så absolut har det varit en utmaning för våra deltagare att prestera sitt yttersta på scen i maskerna”, säger hon i en kommentar till Expressen.

Dräkterna är framtagna för att det ska vara möjligt att sjunga i dem, men på grund av hur de är byggda får vissa deltagare ha en mikrofon på insidan av masken.

”Maskerna är designade för att deltagarna ska kunna sjunga i dem. Därför har de skapats i samråd med vår ljudtekniker för att få till bästa möjliga ljud. Vissa av maskerna är konstruerade för att fungera bäst med handmick och andra för huvudmick, därför finns det i vissa masker en mikrofon under masken”, säger producenten till Expressen.

Annons