Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Här är Kungen i Masked singer – och alla ledtrådarna

19 apr, 2023 
AvJosefin Westin
Fotograftv4
Masked singer kungen ledtrådar
Mysteriet tätnar kring deltagarna i Masked singer. Vem är Kungen? Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Man kan vara kung av mycket men vad är Kungen i Masked singer kung av? Vem är Kungen? Här är alla ledtrådarna och panelens gissningar.

Vem är Kungen i Masked singer? Alla ledtrådarna

Masked singer kungen ledtrådar

I varje avsnitt i samband med deltagarnas uppträdanden visas både videoklipp men också intervjuer med deltagarna packade med ledtrådar. Även låtvalet ska avspegla personen bakom Kungen. Här är ledtrådarna per avsnitt om Kungen.

Ledtrådar om Kungen i avsnitt 2

Kungen gjorde sitt första framträdande i Masked singer i avsnitt två och inte med vilken låt som helst utan ”Kung för en dag” av Magnus Uggla. Här är resten av ledtrådarna från Masked Singer.

Annons
 • ”Kungen är över alla här, bland trädens höga höjd. Jag har nått upp till högsta topp och nu är jag ganska nöjd. Som ni ser är det jag som är Kungen. 16 taggar är respekt, 14 av dem på högre nivå. Men just nu chillar jag mest med mitt crib.”

 • ”Tidigare var jag både fruktad och älskad, nu är jag bara älskad. Det funkar inte att visa sig svag när man är kung, för då finns risken att copycats tar över. Det finns så många småprinsar i mina hoods, på både gott och ont. Jag vill lära dem allt jag kan, som att ta väl hand om sin nötkreatur, inte sälja det för billigt.”

 • ”Jag brukar ha koll, men ibland tappar jag kontrollen och då åker jag ut. Jag kan inte straffas, men jag kan ta stryk.”

 • ”Investering krävs för att sitta säkert på sin tron. Jag är inte kung för en dag, jag är kung året om.”

 • Andra ledtrådar som släpptes under programmet var reaskyltar, en lusekofta, sedlar i euro, svensk kronor, norska kronor och dollar. Kungen förklarar fynden med: ”Jakten på att casha ut börjar oftast innan jag ens hunnit checka in.” I programmet undrar David om det är någon som jagar kunden och undrar om vem det är: ””Andra rivaler som vill bli stor-king, kupper är risky business och man kan bli avsatt.”

 • Panel gissar friskt om vem Kungen är. I panelen gissar Måns Zelmerlöw på Magnus Hedman, Nour El Refai på Norlie & KKV, Pernilla Wahlgren på Messiah Hallberg och Felix Herngren på Jon Olsson.

Ledtrådar om Kungen i avsnitt 4

Kungen sjöng låten ”Suspicious minds” av Elvis Presley. Här är alla de andra ledtrådarna om Kungen i Masked singer.

 • ”Det är inte första gången jag frontar och jag har studerat de största många gånger. Hur man står i rätt position, rätt timeing och rätt teknik.”

 • ”Min första gura var röd och nu har jag ett dussin nerpackade. Jag älskade att leverera feta solon till publikens jubel och visslingar. Under ett av mina första gig hamnade jag i battle på bäverns hemmaplan. Men det ordnade sig, efteråt firade vi hela natten.”

 • ”Mina världsturnéer har gått både bra och dåligt. Nu kan jag glida på min framgång och backar inte för någon. En lite mer privat sak ska ni få veta, jag är inte misstänksam utan har mitt på torra land.”

 • I programmet framkom även några andra ledtrådar om Kungen: en bild på Elvis Presley och Bruce Springsteen, flaggor från olika länder i världen, bilder på Harry Styles, KISS och Sveriges kung samt ett bröllop.

 • I avsnittet tre påståenden där två stämmer och ett är falskt lästes följande upp: ”Min värsta platta har faktiskt sålt platina.” Kungen har fått stå i kö för att få träffa mig.” ”Arnold Schwarznegger är ett av min största fans.”

 • I panelen gissade Pernilla Wahlgren på Bingo Rimér, Nour El Refai på Markoolio, Måns Zelmerlöw på Jesper Parnevik och Felix Herngren på Petter Stordalen.

Ledtrådar om Kungen i avsnitt 6

I sjätte avsnittet av Masked Singer sjön Kungen låten Galway girl av Ed Sheeran.

Kungens egna ord:

 • ”Det har inte alltid gått som på räls, jag gillar när det svänger men har haft några rejäla fall. En gång trodde jag att det var slut, men med min krona stångade jag mig tillbaka in i fållan och gjorde en jublande comeback. Jag blev på kuppen också smakexpert. Men nu lever jag inte längre som jag lär, det slinker väl ner en och annan.”

 • ”Trots att jag rest mycket så längtar jag inte längre bort, nu mera kan jag till och med chilla i skogen, något som jag tidigare försökte undvika. I skogen finns många irriterande djur. Jag kallas för ett, så länge jag inte kallas för grodan så går det bra. Att kvacka med grodor är det värsta jag vet.

 • ”Att bygga allt själv är en utmaning men det hindrar inte mig. Jag är en superstjärna och mästare på att hitta lösningar.”

Övriga ledtrådar:

 • En foppatoffel

 • Tomas Ravelli med en motorsåg

 • Berg

Josefine Bornebusch spionerar:

 • Kungen är på massage

 • Konversation mellan Josefine och Kungen:”Oj, du var väldigt stel. Är det mycket på jobbet?””Just nu är jag med i en musiktävling, och man har nog sett mig i liknande sammanhang förut. Då scorade jag en topp-placering””Du håller på med musik? Är det ditt yrke?””Musik har varit en del av framgångssagan, fast parallellt siktade jag på andra mål.”

Panelens gissningar:

Josefine Bornebusch – ”Jag är fruktad och älskad har det pratats om, har lagt sin karriär åt sidan nu. Kan inte straffas men åker på stryk – kan det här vara MMA-fightern Alexander Gustafsson?

Måns Zelmerlöw – ”Du är väldigt mycket på räls i inslaget, det tror jag har att göra med att du varit med i På spåret. Jag tror att byggklossarna har att göra med att du bygger väldigt mycket med Lego – du heter Stefan Holm”

Nour El Refai – ”Jag tänker att det här är en person som har varit väldigt fåfäng, det har varit många sådana referenser. Du reser mycket, har bott utomlands. Jag tycker att jag känner igen rösten lite och får för mig att du kanske är Björn Gustafsson”

Annons

Felix Herngren – ”Det är en person som byggt egna hus i tv, han har också spelat fotboll i Djurgården. På Djurgården är det skog, skogens konung – det var berg i bakgrunden här, och den här personen är ju tillsammans med Berg. Det här är ju Erik Berg”

Pernilla Wahlgren – ”Jag tror kanske inte att det är skogens kung, utan en restaurang kung. Det var ju att han hade koll på smaklökarna, jag tänker då att det är någon som är duktig på att laga mat och kanske hela tiden bygger nya restauranger – kan det vara Johan Jureskog?

Ledtrådar om Kungen i avsnitt 7

I det sjunde avsnittet av Masked Singer sjöng Kungen låten Allt det vackra med Benjamin Ingrosso.

Kungen träffar en hemlig vän och konversationen mellan dem lyder som följande:

”Kungen, kommer du ihåg när vi satt på en fri båtplats och pratade om det vi såg?”

”Så klart, det var en stor ära för mig att få jobba ihop med en riktig kung”

”Ja, det finns ju de som sagt att jag varit kung men du är ju en romersk gud, dessutom är du bättre än mig på att sjunga och laga mat”

Annons

”Men du är bättre på att klubba, vilket är helt uppåt väggarna. Det är inget jag kan imitera. Här, ta lite ostkaka”

”Kungen, vi har mycket gemensamt du och jag. Vi har hamnat i förgrunden och i bakgrunden, vi vill båda vidare till nästa nivå”

”Jag vill gärna komma upp en våning till”

”Det skålar vi för!”

Frågor till Peter:

Den hemliga vännen visar sig vara Peter Forsberg.

”Hur är Kungen privat?” ”Kungen är en riktig svärmorsdröm, härlig, intelligent, allmänbildad, klurig. Med han har man aldrig tråkigt. Han sopar banan av alla”

”Foppa du är ju en tävlingsmänniska, skulle du säga att Kungen också är det?””Nästan lika mycket som jag, men inte lika grinig. Sen har han ju inte massa domare att tjafsa med”

Övriga ledtrådar

 • Take away-lådor

 • Mjölk

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw – ”... och du har druckit mjölk, det gör man nämligen när man vinner indy 500 – välkommen till Masked Singer Kenny Bräck”

Felix Herngren – ”Gitarrer har ju florerat här, jag tänker att det här är gitarr-kungen Yngve Malmsten”

Annons

Nour El Refai – ”Kina-matlådorna är väldigt mycket New York tänker jag, en person som har bott i New York svinlänge, som haft en karriär men gått i pension – Sveriges första manliga fotomodell Marcus Schenkenberg”

Pernilla Wahlgren – ”Tror det är en sportkille med lång karriär, som vill ta det till nästa nivå, den här killen är med i något som heter Next level group. Han sopar banan och är det någonstans man sopar banan så är det på tennisbanan. Kan de vara Jonas Björkman?”

Ledtrådar om Kungen i avsnitt 8

I det åttonde avsnittet av Masked Singer sjöng Kungen duett med artisten Liamoo. De framförde låten Runaway baby av Bruno Mars.

Kungens egna ord:

 • ”Trots att detta inte är mitt rätta element så har jag tagit i för kung och fosterland. Men jag måste erkänna att jag är förvånad över att vissa i panelen inte lyckats lista ut min identitet.”

 • ”Jag satsar alltid på att bli mästare och älskar känslan att få nerv innan ett pressat läge. I tävlingssammanhang är det viktigt att hålla sig till sina rutiner, jag är speciellt känd för en, som Måns borde känna till.”

 • ”Nu när jag bygger mitt hem ligger i Sverige är det precis den här typen av tävling som jag vill satsa på. Dags för mig att göra storslagen entré tillsammans med en annan vinnare, med Liamoo vid min sida kan ingen stoppa mig från att ta mig till finalen.”

Övriga ledtrådar:

 • Poker

Gåva:

 • Kungen ger en Monte Carlo-tårta till Måns Zelmerlöw och på den står det ”Kungliga hälsningar från mitt f.d furstendöme”.

Panelens gissningar:

Nour El Refai – ”En person som gått i pension från sin förra karriär som han var mycket framgångsrik i. Han är väldigt fåfäng, det här är en mycket snygg snubbe. Har också fått pris för att han klär sig väldigt snyggt – jag tänker på Jens Lapidus”

Annons

Måns Zelmerlöw – ”Du är någon form av idrottare, men du har aldrig bråkat med en domare. Vad är man för idrottare då? Väldigt ofta målvakten, välkommen till masken Henrik Lundqvist”

Pernilla Wahlgren – ”Någon som varit kunglig i Hollywood eller på andra sidan och någon som trappar ner lite nu saknar Sverige och vill bo mera här, saknar mjölk. Är det så att vi har den stora skådespelaren Peter Stormare här?”

Felix Herngren – ”Det är ingen sportkung det här, det tror inte jag. Det är närmare än vad vi tror, jag tänker på tv-programmet Kungarna av Tylösand. Det är Nemo Hedén!”

Kungens imponerande duett med Liamoo: ”Något lurigt med det här”

Vem är Kungen i Masked singer?

I det åttonde avsnittet av Masked Singer Sverige var Kungen en av två deltagare som tvingades ta av sig masken och visa sitt rätta jag. Kungen visade sig gömma den alpina världsstjärnan André Myhrer.

Slalomåkaren André Myhrer gömde sig under masken Kungen i Masked Singer.

Det betydde ledtrådarna om Kungen:

 • ”I skogen finns många irriterande djur, jag kallas för ett” sa Kungen samtidigt som man såg en myra i bakgrunden – André kallas för Myran och heter Myhrer i efternamn.

 • Varför åt Foppa och Kungen kinamat och skålade i mjölk? Foppa och André kommenterade OS i Peking tillsammans och André har gjort reklam för mjölk.

 • Monte Carlo-tårtan var en ledtråd som dels hintade om Andrés medverkan i Hela kändis-Sverige bakar men även om att han har bott i Monaco.

 • 14 taggar på högre nivå – Andrés guldvinster vilket är 13 SM-guld och ett OS-guld. Jag kan inte straffas med jag kan ta stryk – det finns inget straff-system i Slalom.

 • Kungen sa att han älskade att leverera feta solon till publikens jubel och visslingar – André van OS-brons i Whistler Canada.

 • Vad har Kiss, Harry Styles och Bryan Adams gemensamt med André? Samtliga artister har uppträtt i samband med OS. Bryan Adams invigde OS i Vancouver 2010 samma år vann André OS-brons.

Texten uppdateras efter varje avsnitt av Masked singer.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons