Masked singer Magiska boken
Det här är Masked Singer
1:19

Efter reklamen: Det här är Masked Singer

(1:19)

Slå på ljud

Magiska boken är allt annat än en öppen bok i Masked singer 2023. Däremot haglar det av ledtrådar som kanske kanske kan leda er rätt. Vem är Magiska boken?

Här är alla ledtrådarna och panelens gissningar.

Vem är Magiska boken i Masked singer? Alla ledtrådarna

Masked singer Magiska boken ledtrådar

Magiska boken har hittills varit med i avsnitt ett och tre i Masked singer. Det har hunnit bli en hel del ledtrådar om vem Magiska boken är. Här är ledtrådarna och gissningarna per avsnitt.

Här är T-Rex och Forskaren i Masked singer – och alla ledtrådarna

Ledtrådar om Magiska boken i avsnitt 1

I avsnitt ett sjöng Magiska boken låten ”Instruktionsboken” av Miss Li. Här är resten av ledtrådarna från programmet.

 • ”Det var en gång en saga om mig, den Magiska Boken. Här finns något för alla. Jag är väldigt bred i min repertoar, vanligast är svart och vitt. Jag kan också innehålla berättelser om guld och silver, med lite stänk av blodrött.”

 • ”Jag som magisk bok måste hitta rätt ton som fungerar, ibland skriver jag till och med ner i min dagbok om tonen inte blir tillräckligt levande. I min bok kan man sikta mot stjärnorna uppe i himmelen, ibland kan det upplevas dramatiskt. Men jag vill göra det på mitt sätt.”

 • ”Det får inte bli för många otäcka berättelser, det finns andra böcker om sånt. Jag kan sträcka mig till att berätta om helt vanliga om tjuvar eller tjuvaktiga fåglar.”

 • ”Ibland blir jag sugen på att sjunga och då kan jag plocka fram min sångbok med lite äldre melodier. Varför inte den uppiggande sången om både nyttiga piller och avlägsna släktingar? Jag kan innehålla det mesta som ni förstår, men även jag behöver ibland en detaljerad instruktion.”

 • I programmet visas även fysiska ting upp: en bild på journalisten Claes Elfsberg, en tekopp och en prideflagga med texten ”party till soluppgång” och ett VIP-pass.

 • I panelen gissar Felix Herngren på Camilla Läckberg, Pernilla Wahlgren på Vanna Rosenberg, Måns Zelmerlöw på Shima Niavarani och Nour El Refai på Malin Persson Giolito.

Ledtrådar om Magiska boken i avsnitt 3

Under tredje avsnittet av Masked singer sjöng Magiska boken ”Something just like this” med The Chainsmokers och Coldplay. Här är resten av ledtrådarna från programmet.

 • ”Som liten bok var jag knappast en rebell, de flesta tyckte jag var lite deppig och blyg. Det pajade lite av min självbild.”

 • ”Min pappa såg jag inte så ofta hemma, men däremot syntes han ibland i andra sammanhang och det var ju en konstig känsla. Själv gjorde jag succé när jag dansade med självaste djävulen. Det finns en gripande story om livet skuggsidor. Genom åren har jag ändrat omslag, jag passar i guld men gr min minst lika bra i prickigt.”

 • ”Men jag trivs bäst i öppna marker där jag bara kan få vara mig själv. Som ni hör har jag många ord som behöver komma ut, ska vi slå upp sångböckerna på sidan 50? En riktigt bra sång får gärna ha ett himmelskt tema, kanske something just like this?”

 • I avsnittet där tre påstående läses upp varav två stämmer och ett är falskt: ”Jag har vunnit kristallen.” ”Jag har varit med i ett popband.” ”Jag har hånglat med Persbrandt.”

 • I panelen gissade Pernilla Wahlgren på Sarah Down Finer, Nour El Refai på Stina Wollter, Måns Zelmerlöw på Keyyo och Felix Herngren på Cornelia Jacobs.

Ledtrådar om Magiska boken i avsnitt 5

I det femte avsnittet av Masked Singer sjöng den Magiska boken låten Mio min mio med Gemini.

Magiska Bokens egna ord:

 • ”Förutom stjärnor, naturen och monster är jag fascinerad av familjerelationer. Man kan inte bara måla över sitt ursprung. Det är inte alltid en dans på rosor att hänga med familjen, då och då måste jag dra i handbromsen och säga stopp, nu måste jag få vara ifred.”

 • ”Jag vill ju stå i centrum, och det är lite tråkigt om familjen knycker uppmärksamheten från mig. Mitt trick: jag håller andan en stund innan jag dyker upp igen. Lite oväntat liksom.”

 • ”För att bli en 2.0-version av sig själv måste man ibland simma mot strömmen och våga gå emot normen. Nu när jag får stråla vill jag sjunga om en pappa som ingen glömmer.”

Övriga ledtrådar:

 • Bonusfamiljen

 • En bebis

 • Anna Book

 • En panflöjt och ett piano

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Per Andersson spionerar:

 • Magiska boken befinner sig i ett bibliotek och läser en bok av Moa Herngren

 • Konversation mellan Per Andersson och Magiska Boken:”Jag måste säga att det är helt magiskt att se en bok stå och läsa en annan bok.””En fin bonus är att systern till familjemedlemmen jag känner har skrivit den här, det är en riktig stjärnfamilj.””Din egen historia? Hur går den?””Den innehåller allt från storys om Karlavagnen till att jag nästan var med i PH, eller åtminstone berättade historien om paradiset. Oj, jag måste på dass...””Det kom ett litet boksläpp ja!”

Panelens gissningar:

Felix Herngren – ”Nu när den här underbara rösten kom till mig tänkte jag, det här är ju Helen Sjöholm. Sen vill jag slänga in ett pareringsnamn om allt skiter sig. En person som varit med i Bonusfamiljen – Regina Lund”

Måns Zelmerlöw – ”Det var det jag också tänkte gissa på, Regina Lund. Hon är ju mamma, simmat lite mot strömmen, ändrat omslag flera gånger – men Marika Carlsson kan det också vara!”

Gästdomare Per Andersson – ”Du har varit inne på ett namn som jag tycker är oerhört intressant, Sanna Lundell. Jag tror att det är något med pappan igen, Ulf Lundell...”

Pernilla Wahlgren – ”Någon som umgås mycket med sin familj men som vill kliva fram och ta egen plats. Och nu var det ju faktiskt Anna Book med där, jag tänker om det kan vara Felicia Book?”

Nour El Refai – ”Jag tänker att det är en kändispappa. Den här personen har också varit med och haft en roll i en serie som heter Världarnas bok. Då tänker jag att det kan vara Félice Jankell, dotter till Thorsten Flinck och mamma heter Annika Jankell”

Ledtrådar om Magiska boken i avsnitt 7

I det sjunde avsnittet av Masked Singer sjöng Magiska boken låten Here comes the night med Agnes.

Magiska Boken träffar en hemlig vän och konversationen mellan dem lyder som följande:

”Pepparkakor, vad gott! Tack så mycket!”

”Alltid lika trevligt att fira jul, även fast det snart är juli. Det känns lite som att komma hem, nästan så att man får något religiöst i blicken, eller hur Magiska Boken?”

”Ja det kan jag hålla med om, det är ändå mitt modersmål, även om det inte riktigt var mitt format”

”Vi har varit med om mycket du och jag, kommer du ihåg när du var olyckligt kär i mig fast jag var så elak? Jag vill inte dra upp några gamla spöken men det var rysligt av mig att förföra dig med poesi”

”Ja tänk att vi ändå förblivit så goda vänner efter det, det är tur att jag är bra på att vända blad”

”Tänk vad du inspirerar mig, jag har ju också provat på det du gör idag. Visat flera sidor. Men du är en bok med väldigt många titlar, fler än vad de flesta vet om”

”Men du då, din karriär har ju gått i 110, och även du har uppträtt maskerad”

Frågor till Peter:

Den hemliga kompisen visar sig vara Peter Jöback.

”Kan du säga något mer ni har gemensamt?””Vi har liknande bakgrund och min stora debut på platsen jag emigrerade till kan man också kalla hennes debut”

”Du säger att Magiska Boken har väldigt många titlar, men finns det någonting hon är dålig på?””Det skulle väl i så fall vara att hålla sig för skratt, hon skrattar till och med åt mina dåliga skämt”

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren – ”Tjejen jag tänker på har en pappa som är journalist, en mamma som jobbat med drama och Peter sa ”hon har varit så kär i mig trots att jag varit så elak” – jag tror fortfarande att det är Vanna Rosenberg”

Nour El Refai – ”Går på nya ledtråden med Peter Jöback. Jag tänker på filmen ”Jag kommer hem igen till jul”, jag tänker på Anja Lundqvist”

Måns Zelmerlöw – ”Går på att ni har samma bakgrund och att ni hamnade i New York på broadway tillsammans – en av dem är Petra Nilsen”

Felix Herngren – ”När Magiska Boken kliver ner från den här scenen som ser ut som ett schackbräde så tänker jag att hon har ju varit med i Chess den här kvinnan. Det är Helen Sjöholm”

Ledtrådar i Masked singer – gissa vem som gömmer sig bakom masken

Ledtrådar om Magiska boken i avsnitt 8

Magiska boken sjöng duett med Tommy Körberg i det åttonde avsnittet av Masked Singer. Tillsammans framförde de låten Beauty and the beast av Céline Dion och Tommy Körberg.

Magiska Bokens egna ord:

 • ”Den här resan har bokstavligen varit helt fantastisk, jag har bläddrat tillbaka och återupptäckt sidor hos mig själv och skrivit nya kapitel. Jag måste säga att jag njutit när panelen recenserat mig.”

 • ”När jag tävlar kan det verkligen spåra ur. Men jag försöker tänka att det är roligt trots att man inte vinner guld.”

 • ”Jag är van vid att bli behandlad som en drottning, och trivs med att vara stjärnan på slottet. Mitt nästa mål är att erövra Masked Singer-tronen och jag kommer ge allt och lite till för att ta mig till finalen.”

Gåva:

 • Nour El Refai får en present av Magiska Boken innehållande glowsticks och en fjäderboa.

Panelens gissningar:

Nour El Refai – ”Det är pappa som är central här hela tiden, det är återkommande, tänker på en person som har en styvpappa som betyder jättemycket, som har tagit hans efternamn. Tänker att Magiska Boken kan vara en receptbok och är Leila Lindholm”

Måns Zelmerlöw – ”Mycket snack om familjerelationer och omslag, tänker att det kanske är en författare ändå. Jag säger att det här kan vara Martina Haag”

Pernilla Wahlgren – ”Många ledtrådar leder åt ett håll – det här är en tjej där boken är en hyllning till hennes pappa. Hennes pappa är journalist och författare – Vanna Rosenberg”

Felix Herngren – ”Jag tror att ni tagit in en engelsk sångare här. Vilken utländsk sångerska skulle klä ut sig till en bok om inte Elaine Paige”

Ledtrådar om Magiska boken i finalen

Magiska Boken sjöng låten Edge of glory med Lady Gaga i finalen av Masked Singer.

Magiska Bokens egna ord:

 • ”Privat och på jobbet är jag självmedveten, och något av en perfektionist. Den Magiska Boken har påmint mig om att jag inte behöver ta allt så seriöst.”

 • ”Min största utmaning under den här resan har varit att inte låta som jag brukar och jag verkar ha lyckats med att förvirra panelen. Ikväll kommer alla se vem jag är, och jag har fortfarande många bokstäver som jag inte har visat för er.”

 • ”Att stå i en final känns otroligt. För mig skulle Masked Singer-pokalen symbolisera det jag lärt mig under den här resan. Att tro mer på mig själv och sätta mig själv i första rum oftare, nu när jag känner mig som en på miljonen vill jag visa allt jag kan.”

Felix Herngren letar igenom Magiska Bokens rum och hittar ledtrådar:

 • En paj

 • En discokula

 • Toalettpapper

 • En to do list: Glöm inte att köpa mjölk och ringa Kajsa Herngren

Panelens gissningar:

Felix Herngren – ”Jag har förstått nu varför den här boken har den här enorma bakdelen där, det beror på att personen har ryggproblem. Jag vet vem det här är nu nämligen! Det har varit referenser till Bonusfamiljen, hon har varit med i tv-serien Bonusfamiljen. Det är Petra Mede det här!”

Nour El Refai – ”Jag har ett nytt namn på gång. Jag tror det är en luring i ledtrådarna, att det här skulle vara en allvarlig person. Jag tror att det är en komiker – jag tror att det är Rachel Mohlin”

Måns Zelmerlöw – ”Jag hade tänkt att gå på Nours spår, men sen fick jag en bröstkänning här. Du har nämnt stjärnorna på slottet, olika omslag… jag tänker att Helena Bergström inte är ett dumt förslag”

Pernilla Wahlgren – ”Jag är för säker på att det är Vanna Rosenberg. Ledtrådarna har passat in!”

Vem är Magiska Boken i Masked singer?

Efter den första omröstningen i finalen var det Magiska Boken som fick minst röster och där med ta av sig masken. Och bakom masken gömde sig Vanna Rosenberg!

Skådespelaren Vanna Rosenberg gömde sig under masken Magiska Boken i Masked Singer.

TV4

Det betydde ledtrådarna om Magiska Boken:

 • Vanna har spelat Mrs Potts i Skönheten och odjuret, det var därför hon sjöng ledmotivet till filmen tillsammans med Tommy Körberg. Dansarna har tidigare haft tekoppar på sina kläder.

 • Jag har dansat med självaste djävulen – nämligen Peter Jöbacks rollfigur i Häxorna i Eastwick. Samma karaktär som förförde Vanna, vilket Peter berättade.

 • Varför en magisk bok? Vana är barnboksförfattare men jobbar även med att läsa in andras böcker.

 • Himmelska referenser anspelar på Mellobidraget En himmelsk sång men också på tv-serien Rapport till himlen. Det var också därför som rapports nyhetsuppläsare Claes Elfsberg dök upp.

 • Jag är van vid att bli behandlad som en drottning och trivs med att vara stjärnan på slottet – Vanna har spelat drottning Kristina och haft en roll i Det levande slottet.

 • Kikare – Vanna har gjort en film som heter Nåt i kikaren. Handbromsen stod för På spåret där Vanna tävlat ihop med sin pappa Göran Rosenberg.

Texten uppdateras efter varje avsnitt av Masked singer.

Mest läst