Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är T-Rex och Forskaren i Masked singer – och alla ledtrådarna

20 apr, 2023 
AvJosefin Westin
Fotograftv4
Vem är T-rex och Forskaren i Masked singer?
Varje vecka får tv-tittarna bekanta sig med deltagarna i Masked singer. Vem är T-Rex och Forskaren? Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

T-Rex och Forskaren har snabbt blivit barnens favorit i Masked Singer. Vilket barn älskar inte en mystisk man som bär runt på en bebis i form av en t-rex. Men vem är bakom masken? Är det en eller två personer?

Under musiktävlingens gång har det lämnats en hel del ledtrådar. Här är alla ledtrådarna och även panelens gissningar. T-Rex och Forskaren har hittills varit med i avsnitt 1, och 3.

Vem är T-Rex och Forskaren i Masked singer? Alla ledtrådar

Masked Singer t-rex och forskaren ledtrådar

T-Rex och Forskaren lämnar olika former av ledtrådar under Masked singers gång och gäller alltifrån låtval, till faktiska saker som visas upp på scen men också deltagarens egna ord om sig själv. Här är ledtrådarna per avsnitt om T-Rex och Forskaren.

Annons

Ledtrådar om T-Rex och Forskaren i avsnitt 1

T-Rex och Forskaren sjöng i avsnitt ett låten ”Industry Baby” av Lil Nas X. Här är resten av ledtrådarna från programmet.

 • ”Det är jag som är T-Rex och det där är Forskaren. Vi är en stor succé tillsammans. Under åren har vi blivit som en enda stor familj och även om jag har haft huvudrollen i vår duo så kan man säga att du, Forskaren, utvecklade mina celler så att jag fick liv i en större värld.”

 • ”Som T-Rex vinner jag oftast mina kamper. Jag behärskar det mesta och jag ser dessutom som en krack. Det kan hända att jag får ta en smäll eller två, men det är bara att bita ifrån om man är proffs. Jag vet vad som krävs för att komma i matchform.”

 • ”Jag syns sällan i den här typen av sammanhang, även om stora delar av den här publiken är mer än bekant. Det med kickar i dubbel bemärkelse. Det är tur att forskaren alltid backar upp mig. Vi två har aldrig hamnat i en fight och jag hoppas vi förblir vänner för livet. Jag vet att han har klonat fler än mig, en hel industri, baby.”

 • I programmet visas ett par boxningshandskar upp men även en orm i ett akvarium rullas in på scenen tillsammans med tre nycklar. När programledaren David Hellenius låser upp akvariet hittar han en ask med en ring i där det står ”2017 T-Rex och Forskaren” på. När David frågade vem det var som friade svarar ”T-Rex och Forskaren: ”Jag provade 90 000 gånger, innan jag fick ett svar.”

 • I panelen gissar Nour El Refai på Johan Rheborg, Feli Herngren på Kodjo Akolor, Pernilla Wahlgren på Simon Sköld och Måns Zelmerlöw på Samir Badran.

Ledtrådar om T-Rex och Forskaren i avsnitt 3

I avsnitt tre är det återigen dags för T-Rex och Forskaren att ta till tone efter att ha fått vila under avsnitt två. I avsnitt tre sjunger deltagaren låten ”Hooked on a feeling” med Björn Skifs. Här är resten av ledtrådarna från programmet.

 • ”Det här börjar verkligen kännas som min grej. Det är nog kopplat till att jag aldrig vill bli vuxen och att jag har varit ett annat djur tidigare.”

 • ”Vi ska inte analysera vad som rör sig i huvudet på mig, men en gång kände jag för en gruppresa i Tyskland och blev efterlyst av Interpol. Det var ganska många poliser som letade efter mig då. Fast jag har också varit en del av det andra laget.”

 • ”Ska jag vara ärlig är det en ständig kamp att hålla igång i mitt tempo. Men jag går efter mottot: Låt bäste man vinna. Avgörande är att se vad motståndaren tänker göra, och agera där efter. Men jag vet också i vilken position man vilar. I framtiden kanske jag blir mer som forskaren men nu är det dags för vår comeback. Jag har en känsla av att ni kommer att fortsätta vara hooked på allt vi gör tillsammans.”

 • I avsnittet läsas tre påstående upp där två stämmer och ett är falskt: ”Jag har tävlat i bara mina shorts inför miljonpublik. ”Jag har snackat om ditt och datt med Ronaldo.” ”Jag har pensionerat mig mer än en gång.”

 • I panelen gissar Felix Herngren på Filip Hammar, Nour El Refai på Henrik Ståhl, Pernilla Wahlgren på Alfred Svensson eller Klas Eriksson och Måns Zelmerlöw på Dante Zia.

Ledtrådar om T-Rex och Forskaren i avsnitt 5

I det femte avsnittet av Masked Singer sjöng T-Rex och Forskaren låten Två av oss av X Models

T-Rex och Forskarens egna ord:

 • ”Även om det inte känns helt okej för dig så har jag haft ett herrans liv innan dig Forskaren. Ett exempel är den röda ligan. Ett annat uppdrag passade alla smaker. Jag kände mig som en mästare när biljetterna sålde slut och det blev fullsatt så snabbt.”

 • ”Jag har tillbringat en längre period på sjukhus än vad jag vill erkänna, men de på gården vet.”

 • ”Den stora skillnaden mellan mig och dig Forskaren, är att du uppskattar sena kvällar. Medan jag gillar tidig morgon, när daggen ännu glittrar och glimmar. Det har faktiskt också varit en hel del gudomlig komedi och festliga uppdrag, fast då var inte du min general, Forskaren.

 • ”Du vet att jag inte är den bråkiga typen, även när jag hamnar mitt i det. Det kommer alltid vara vi två, Forskaren.”

Övriga ledtrådar:

 • Jordgubbstårta

 • Svenska flaggor

 • Camilla Läckberg som läkare

Per Andersson spionerar:

 • T-Rex och Forskaren kommer in på en bar

 • Konversation mellan T-Rex och Forskaren:”Vad får det lov att vara?””Du kan mixa vad som helst i mig””Du som är dinosaurie, ska du betala på krita eller?””Skärp dig. Nej, jag är den som sparkats mest av oss””Vadå har du fått sparken?””Nej, eller hur Forskaren?””Nej aldrig””En fin bonus i karriären är att jag till och med varit en sorts ambassadör för Sverige””Varsågod””Nej tack, nu drar vi till gymmet”

Panelens gissningar:

Gästdomare Per Andersson – ”Kan det vara så att det är ännu fler där i? Jag är inne på bao.. Benny Anderssons orkester? Ett herrans liv sades ju och med så många i en dräkt blir det ett jävla liv”

Felix Herngren – ”Det var mycket snack om ett herrans liv och komik, är det kanske faktiskt Sveriges roligaste människa? Jag gissar på Johan Glans

Annons

”Pernilla Wahlgren – ”Det här är så otroligt svårt men jag tror inte att det är en sångare, utan någon sorts komiker. Det var ju mycket med gudomligt och ett herrans liv, jag tänker kan det vara Özz Nûjen?”

Nour El Refai – Jag har en gissning här som jag är ganska nöjd med faktiskt. En person som är väldigt rolig, en sprätt, en rolig sprätt. Den här personen har även varit väldigt stor i Barnkanalen under jättelång tid. Jag tänker på Markus Granseth”

Måns Zelmerlöw – ”Jag har fastnat på en mening från första gången du var med, att du har klonat en hel industri. Jag tänker att du började som en poddare och pratade om framgång, sen har du klonat det till att du nu står och är framgångsrik själv och du heter Alexander Pärleros”

Ledtrådar om T-Rex och Forskaren i avsnitt 7

I det sjunde avsnittet av Masked Singer sjöng T-Rex och Forskaren låten Step by step med New kids on the block.

T-Rex och Forskaren träffar en hemlig vän och konversationen lyder som följande:

”Kul att ses igen, T-Rex. Du är dig inte lik från första gången vi sågs”

Annons

”Kan ni skruva ner värmen lite, här är lika hett som i bastun”

”Ja, det var då vi kom varandra nära du och jag”

”Det var tur att inte snuten kom efter den stöten”

”Det känns stort att vara här, det här är alltså din hyllning till Forskaren”

”Ja, jag har honom att tacka för mycket även om vi haft lite olika roller i vår relation”

”För mig har han betytt lite extra klirr i kassan, lite deg, nästan så han är en del av släkten. Ja, det borde han ju vara för dig också”

”Han kanske skulle hålla med om det, men inte mer än varannan vecka”

Frågor till Måns:

Det visar sig att den hemliga vännen är Måns Nathanaelson.

“Ska Forskaren vara en känd person?” ”Det kan man verkligen säga, det är någon som är både dig och Felix väldigt nära”

Panelens gissningar:

Felix Herngren – ”Det var Pernillas mamma där på fåret... Då tänker jag Linus Wahlgren, han har ju spelat med i Rederiet och i Beck – kan det vara han?”

Pernilla Wahlgren – ”Någon som har en koppling till fåret, som har en bror som spelat i Rederiet, som är mindre dansant än Linus – det är Niclas Wahlgren. Dock känner jag inte igen rösten för fem öre, men det gjorde jag å andra sidan inte på min mamma heller”

Annons

Måns Zelmerlöw – ”En del av en duo, varit ambassadör för Sverige, hade en humorshow tillsammans med en duo – jag tror du är Måns Möller”

Nour El Refai – ”Jag tror att det här är en skådespelare som är en rolig person, en skådis som gjort en riktigt dålig polisserie ihop med Måns Nathanaelson för länge sedan – det är ju Fredrik Hallgren”

Vem är T-Rex och Forskaren i Masked Singer?

I kvartsfinalen av Masked Singer Sverige var det T-Rex och Forskaren som var tvungen att ta av sig sin mask, och bakom masken var det ingen mindre än Fredrik Hallgren som gömde sig.

Skådespelaren Fredrik Hallgren gömde sig under masken T-Rex och Forskaren i Masked Singer.

Det betydde ledtrådarna om T-Rex och Forskaren:

 • ”Forskaren är ju Felix, han önskade ju att dräkten skulle vara någon slags ledtråd som jag förstod det som. Han har lyft mig och burit mig genom karriären”

 • Några ledtrådar om att forskaren var Felix:Sena kvällar – Sen kväll med Luuk

 • Han som föddes 1923 – HundraåringenYang-en – Yang betyder solsida

 • Ickebiologiska delar – Bonusfamiljen

 • Klonat en hel industri – regissör som förvaltar skådespelare

 • T-Rex svans och att han varit ett annat djur tidigare – Fredrik spelade känguru i barnprogrammet Svansen i kläm på SVT

 • Kampsportreferenser som tex kickar i dubbel bemärkelse handlade om att Fredrik var med i serien Karatefylla och tränar kampsport

 • Varför pysslade Camilla Läckberg om T-Rex? Fredrik har haft en roll i filmen Fjällbacka-morden: Vänner för livet

 • Festliga uppdrag = tv-serien Partaj

 • Inte den bråkiga typen = filmen Håkan Bråkan

Texten uppdateras efter varje avsnitt av Masked singer.

Annons