Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är Maneten i Masked singer – och alla ledtrådarna

19 apr, 2023 
AvJosefin Westin
Fotograftv4
Vem är maneten i Masked singer?
Mysteriet tätnar kring deltagarna i Masked singer. Vem är Maneten? Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Maneter är slemmiga och kan brännas. Framför allt är de många havsbadares stora sträck. Maneten i Masked singer verkar i alla fall vilja synas och är helt klart orädd. Vem är Maneten? Vet du? Här är alla ledtrådarna och panelens gissningar.

Vem är Maneten i Masked singer? Alla ledtrådarna

Masked singer maneten ledtrådar
Maneten i Masked singer sjunger vidare i programmet. Men vem är Maneten?

I varje avsnitt i samband med deltagarnas uppträdanden visas både videoklipp men också intervjuer med deltagarna packade med ledtrådar. Även låtvalet ska avspegla personen bakom Maneten. Här är ledtrådarna per avsnitt om Maneten.

Annons

Ledtrådar om Maneten i avsnitt 2

Maneten fick göra sitt första framträdande i avsnitt två av Masked singer och sjöng låten ”Oops... I did it again” av Britney Spears. Här är resten av ledtrådarna från Masked Singer.

 • ”Hej hallå, det är jag som är Maneten. Vissa maneter är svåra att upptäcka, det är inte jag. Om jag inte syns så hörs jag, ibland båda delarna. Som manet kan det lätt uppfattas som att man flyter med strömmen, men i mitt fall flyter alla efter mig och inte tvärt om.”

 • ”Musiken finns i mitt blod, men jag gillar alla typer av scener. Min publik kan vara några få, men också hundratusentals. Mina idoler är de allra största divorna, jag har varit väldigt nära en av dem.”

 • ”Fast folk blir inte alltid happy, ibland kan det bränna till lite i tentaklerna. Det handlar mycket om yta och fillers, jag försöker inte skada någon även om det kan verka så ibland.”

 • ”Jag är inte överförtjust i mullvadar kanske... Oops, nu gjorde jag det igen...”

 • Andra ledtrådar som framkom under programmet var skaller, Skandinavium och en lapp med texten ”HJÄLP!” Maneten kommenterade lappen: ”Spetsa öronen nu David, det som är störst av allt är att hjälpa andra, allt annat är skitsamma. Man vill inte att ens uppdrag slutar med fail, hashtag på den.”
 • Panelen gissade vilt om vem Maneten är. I panelen gissade Nour El Refai på Edvin Törnblom, Måns Zelmerlöw på Oscar Zia, Pernilla Wahlgren på Andreas Lundstedt och Felix Herngren på Henrik Alsterdal.

Ledtrådar om Maneten i avsnitt 4

Maneten sjöng låten ”Problem” av Ariana Grande. Här är alla de andra låtarna från avsnitt fyra.

 • ”I flera år hängde jag med stjärnorna på Skansen och redan då kunde man sia om min lysande framtid. Min största idol var en sångfågel från Milano, kanske därför jag fick smak för att synas. Inte minst när jag sjöng med en syrsa.”

 • ”Jag var inte gjord för Sverige och rörde mig mot änglarnas stad. Där fick jag vänner som också siktade mot toppen. Men det var först när jag anslöt till en dynamisk duo som jag bröt mig loss på riktigt. Även om det kanske var för nyhetens behag och numera är maratoninspelningar vardagsmat.”

 • ”Jag har haft svårt att välja kanal, men valde en i kvadrat som förgyllde min helg.”

 • Övriga ledtrådar som handlade om Maneten var: en bild på Nicole Richie och Paris Hilton, röda mattan och en bild på Emma Molin.

 • I avsnittet tre påståenden där två stämmer och ett är falskt läste Maneten upp följande: ”Jag har Britney Spears telefonnummer i min kontaktlista.” ”Jag har ätit sushi i New York City med ett av världens bästa hockeyproffs.” ”Jag har ätit middag med prins Carl Philip och Sofia, mer än en gång.”

 • I panelen gissade Nour El Refai på Farao Groth, Felix Herngren på Christopher Garplind, Måns Zelmerlöw på Anton Lundqvist och Pernilla Wahlgren på Vegard Harm.

Ledtrådar om Maneten i avsnitt 6

I sjätte avsnittet av Masked Singer sjöng Maneten låten Dancing on my own med Calum Scott.

Manetens egna ord:

 • ”Kanske har jag trampat en och annan på tårna, men jag har äntligen kommit ut ur mitt skal och tänker inte ångra något.”

 • ”Jag är lika bekväm på röda mattan som garage och bakgårdar, och jag minglar inte bara med kungligheter, jag skapar dem också.”

 • ”Blått är en uniform jag trivs i, men under åren har de hamnat längre in i garderoben. Jag håller mig till grönt, rosa och senapsgult.”

 • ”Ska jag berätta en hemlis? Jag har pussat Tommy Körberg många gånger. Kanske blir jag lucky en dag och pussar på någon som är snabb som ett spjut. Ingen vill väl dansa ensam, it takes two to tango som man brukar säga.”

Övriga ledtrådar:

 • Hollywood

 • George Bush

 • Prinsparet

Josefine Bornebusch spionerar:

 • Maneten är i en blomsterbutik

 • Konversation mellan Josefine och Maneten:*Josefine råkar skada Manetens finger, hen skär sig på en ros*”Du måste vara 100 procent alert på din arbetsplats. Jag vill ha det på de sättet. Är vi i synk?””Absolut där är vi i synk. Jag är lite ny på jobbet, men du får blommorna gratis som plåster på såret.””Okej, det är väl bara gillar läget och skaka av sig.”

Panelens gissningar:

Felix Herngren – ”Har pussat Tommy Körberg... en person som är lik Tommy är Ann-Marie Skarp. Kan det vara någon som är gift med Ann-Marie Skarp? Jan Guillou?”

Nour El Refai – ”En som garanterat har pussats mycket med Tommy Körberg, som har gjort musikal med Tommy Körberg när han var en liten pojke, det är Edvin Törnblom”

Pernilla Wahlgren – ”En ledtråd var änglarnas stad och då tror alla att det är LA, men det kan också vara Göteborg. Där bor ju en kille som kommit ut ur garderoben – tänk om det är Antonio Hysén”

Annons

Måns Zelmerlöw – ”Du sa att du gärna klär dig i grönt, rosa och senapsgult. Någon som gör det är ju Mauri Hermundsson”

Gästdomare Josefine Bornebusch – ”Ingår i en dynamisk duo. Är det någon som kanske skriver musik med till exempel Max Martin? Sen har hen precis kommit ur sitt skal... shell på engelska. Välkommen till Masked Singer Shellback!”

Ledtrådar om Maneten i avsnitt 7

I det sjunde avsnittet av Masked Singer sjöng Maneten låten Raining men med Weather Girls.

Maneten möter en hemlig vän och konversationen mellan dem lyder:

”Tänk att vi äntligen får gå på röda matta tillsammans, det känns som kronan på verket”

”Du har ju varit på gala i både januari, maj och september. Jag är knappast något gala-kung, eller ens en prins”

”Men vi har ju upptäckt att vi har mycket annat gemensamt. Som när vi var i solen, jag gör verkligen skäl för mitt namn. Får jag ta en bild på dig?”

”Åh gärna! Jag minns det som hände i vattnet, på bröllopet. Då såg jag våra likheter där nere”

Annons

”Där nere? Jag tänker mer att vi har liknande uppväxt”

”Du har alltid en räv bakom örat du också”

Frågor till Alba:

Hemliga vännen visar sig vara Alba August.

”Känns som att Maneten trivs här på scenen som fisken i vattnet, är det så?” ”Ja men det skulle jag nog säga. Han har hjälpt många andra att skina, men jag skulle säga att han är i sitt rätta element i rampljuset.”

”Alba, har Maneten lika många talanger som du har?””Jag skulle säga att han har ännu fler, kanske lika många som tentaklerna”

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren – ”Tänk om vi alla har missat ett stort namn – en kille som älskar att umgås med skådespelerskor, som tidigare fått andra människor att skina men nu skiner han själv – Edward af Silén”

Måns Zelmerlöw – ”Också inne på det här med att få andra att skina, somm rör sig bland mycket kändisar, det är ju Peter Sipen – eller kan det vara Väder-Nils?”

Nour El Refai – ”Jag är ju stort fan av Edvin Törnblom, så jag vill att det ska vara han”

Annons

Måns Zelmerlöw – ”Person som har en räv bakom örat, som kanske håller på med saker bakom örat. Jag pratar om Michael Bindefeldt”

Ledtrådar om Maneten i avsnitt 8

I det åttonde avsnittet av Masked Singer sjöng Maneten duett tillsammans med artisten Olivia Lobato. De framförde Olivia Lobatos låt Syrener.

Manetens egna ord:

 • ”Det bästa med att vara en manet är att slippa alla hjärnspöken som trycker ner en. Tack vare maneten har jag fått bättre självförtroende, nu kan jag äntligen släppa loss och må som en prins.”

 • ”Jag avundas inte panelens jobb, jag vet exakt hur det känns att kommentera andras uppdrag. Trots att min talang inte är att tävla har jag gjort det förut, det här är mitt år! Klappa händerna för skönheten som ska hjälp mig att ta en finalplats här ikväll.”

Övriga ledtrådar:

 • Bianca Ingrosso

Gåva:

 • Maneten ger en piké och en slips från privatskolan Lundsberg i present till Felix Herngren

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw – ”Väldigt mycket snack om kungligheter, må som en prins sa du här. När du sjöng lågt här föll en pollett ner, kan det vara så att du heter Edvin Ryding?”

Felix Herngren – ”Har fått höra att maneten är utan hjärna. Tvärt om, det är en smart hjärna det här. Vad tror ni om geniet Fredrik Söderholm?”

Nour El Refai – ”Nu när jag såg det här numret kände jag, det är Aladdin och Jasmine. När de sjunger En helt ny värld, vem gjorde rösten till Aladdin? Jo Peter Jöback!”

Pernilla Wahlgren – ”Tycker fortfarande att min gissning på Edward af Sillén är ganska bra – han har suttit i talangjuryn med Bianca”

Annons

Ledtrådar om Maneten i finalen

Maneten sjöng låten Crazy in love av Beyoncé i finalen av Masked Singer.

Manetens egna ord:

 • ”Under min karriär har jag varit bra på att hålla masken. Ju mer jag visat av mitt glittriga skal, ju mer har det ökat min popularitet. När jag sjöng Dancing on my own för er så hände något förlösande inom mig. Efteråt grät jag under min mask, för trots att jag varit anonym känns det som att ni fått se rakt in i min själ.”

 • ”Till och med min inre cirkel kan se att jag under den här resan gått från att vara en pojke till att numera agera som en man.”

 • ”Att få gå vidare till finalen är en vinst i sig. Ikväll åker masken av, det känns läskigt men också befriande att få vara mig själv. Jag trodde aldrig jag skulle stå i final, trots att jag tävlat i konkurrerande kanal är jag inte en vinnarskalle, men jag tänker inte falla på målsnöret.”

 • ”Min fördel är att jag har rutin från liknande sammanhang. Jag vet vad som krävs för att bjuda publiken på en färgsprakande fest.”

Felix Herngren hittar ledtrådar i Manetens rum:

 • Vägmärken

 • Bild på Måns Zelmerlöw

 • Telefon ringer och det är Hanna Dorsin

Panelens gissningar:

Nour El Refai – ”Väldigt många ledtrådar pekar åt det här hållet – vägarna leder mig till Edvin Törnblom”

Pernilla Wahlgren – ”Man säger ju att maneter inte har någon hjärna, men den här maneten är ju smart för den väljer så bra musik – jag tror också det är Edvin Törnblom”

Måns Zelmerlöw – ”… Jag får det också till Edvin Törnblom”

Felix Herngren – ”Nu har det landat! Förklädnadens urmoder – det här är ju Christer Lindarw, så klart!”

Vem är Maneten i Masked singer?

På en andra plats i Masked Singer Sverige landade Maneten, och bakom masken gömde sig ingen mindre än Edvin Törnblom.

Influencern Edvin Törnblom gömde sig under masken Maneten i Masked Singer.

Det betydde ledtrådarna om Maneten:

 • Varför manet? Edvin är känd för sin vassa humor som ofta bränner till.

 • ”Har du trampat George Bush på tårna?” Vi har en annan Busch i Sverige, med namnet Ebba. På henne har jag trampat på mer än tår.

 • Varför ringde Hanna Dorsin till Maneten? Edvin och Hanna medverkade i serien Likea.

 • Att kommentera andras uppdrag – Edvin var kommentator i Sveriges värsta bilförare och det var också därför det fanns bilar och vägmärken i Manetens rum.

 • Vi såg Emma Molin därför att Emma regisserade Göta kanal 4 där Edvin spelade slussvakt.

 • ”Paris Hilton var ju i en dynamisk duo med Nicole Richie under Simple Life tiden. Och jag jobbade länge under Sveriges duo Filip och Fredrik.”

 • Varför fick David en lapp där det stod hjälp? Edvin var programledare i serien Edvin och Laki hjälper till.

 • Min idoler är de allra största divorna, jag har varit väldigt nära en av dem – Edvin har träffat sin stora idol Lady Gaga.

Texten uppdateras efter varje avsnitt av Masked singer.

Annons