Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Här är Popcornet i Masked singer – och alla ledtrådarna

20 apr, 2023 
AvJosefin Westin
Fotograft4
Masked singer popcornet
Varje vecka får en av deltagarna i Masked singer ta av sig masken medan övriga får sjunga vidare.
Vem är Popcornet?
Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Popcornet är både peppig och popig på scen i Masked singer. Kan du lista ut vem som gömmer sig i Popcorn-dräkten? Här är alla ledtrådar och gissningar.

Vem är Popcornet i Masked singer? Alla ledtrådarna

Masked singer popcornet ledtrådar
Popcornet är en av deltagarna i Masked singer som fortfarande är kvar i tävlingen

I varje avsnitt i samband med deltagarnas uppträdanden visas både videoklipp men också intervjuer med deltagarna packade med ledtrådar. Även låtvalet ska avspegla personen bakom Popcornet. Här är ledtrådarna per avsnitt om Popcornet.

Ledtrådar om Popcornet i avsnitt 2

Popcornet gjorde entré i Masked singer 2023 under avsnitt två och med ett mäktigt framträdande. Hon sjöng låten ”A little party never killed nobody” av artisten Fergie. Här är resten av ledtrådarna från det programmet.

Annons
 • ”Det är jag som är Popcornet! Jag är både peppig och popig. Det jag älskar mest med popcorn är ögonblicket då vi exploderar och blir små lätta moln, det är som en liten show i sig. Och sånt hoppar jag runt i.”

 • ”Jag vill verkligen visa världen vem jag är och vad jag står för, och det fungerar lika bra analogt som digitalt. Jag finns i båda världarna.”

 • ”Visste ni att när man planterar ett poppat popcorn i jorden så kommer det upp en ny planta och på den kommer det nya popcorn som man kan äta en gång till. Ja, ibland kan det bli lite överfullt i kastrullen, eftersom att jag alltid satsar på minst tusen. Men med lite fix och trix så brukar det lösa sig.”

 • ”Jag gillar egentligen ordning och reda, men när man kommer hem till mig så är det väldigt stökigt. Popcorn passar till alla tillfällen i livet, men jag föredrar den största tillställningen av alla. Nu sätter vi igång, luta er tillbaka och njut för nu poppar vi igång det här kalaset.”

 • Övriga ledtrådar som dyker upp i avsnitt två om Popcornet är en nyckel och masker som föreställer Mona Sahlin, Anders Bagge och Victoria Silvstedt. Popcornet förklarar valet av personer med att ”Vi tillhör alla samma familj, även om jag är lite mer av en vinnare.”

 • I panelen gissar Pernilla Wahlgren på Alexandra Rapaport, Måns Zelmerlöw på Alice Bah Kuknke, Nour El Refai på Petra Mede och Felix Herngren på Alexandra Rapaport.

Ledtrådar om Popcornet i avsnitt 4

Popcornet sjöng låten ”It's oh so quiet”” av artisten Björk. Här är alla andra ledtrådarna om Popcornet från avsnitt fyra.

 • ”Det jag jobbar med är också mitt intresse, det går knappt att skilja på vardag och fritid. På grund av min bakgrund fick jag flytta på mig, vi gick öster om sol och väster om måne och tillslut landade jag i söder.”

 • ”När jag var liten ville jag jobba med starka färger, med åren har det bleknat lite, precis som jag vill ha det.”

 • ”Musik fanns lite spritt i mitt liv tidigare, men nu har jag verkligen ringat in det. En härlig varg i fårakläder känner sig skyldig på den fronten. Men i och för sig har jag typ spelat i ett norskt punkband med typer som E-type och Martin Dalin. Och det har nog inte så många gjort.”

 • ”Det gäller bara att inte bli för övertaggad, det kan jag bli. Ibland blir det platt fall på svanskotan.”

 • Övriga ledtrådar som dök upp under programmets gång om Popcornet i Masked singer var: en familjebild, en bild på Joe Labero, E-type och Martin Dalin.

 • I avsnittet tre påståenden där två stämmer och ett är falskt lästes följande upp: ”Jag har vunnit i Black Jack över Tomas Brolin.” ”Lena PH har sjungit ”Det gör ont” i mitt vardagsrum.” ”Jag har festat med Carola Häggkvist.”

 • I panelen gissade Måns Zelmerlöw på Ann Wilson, Pernilla Wahlgren på Elsa Billgren, Nour El Refai på Petra Mede och Felix Herngren på Keyyo.

Ledtrådar om Popcornet i avsnitt 6

I sjätte avsnittet av Masked Singer sjöng Popcornet låten I wanna be loved by you av Marilyn Monroe.

Popcornets egna ord:

 • ”När jag är bortrest längtar jag alltid hem, när jag äntligen får komma hem så längtar jag bort. Det är lite 50/50 det där.”

 • ”Vart jag än svänger runt hemma så omges jag av mästerverk, och visst har rollen krävt att jag dömer andras verk. Det känns som att jag hört och sagt allt förut och då vill jag bara dra ner rullgardinen.”

 • ”Jag gillar mysterium, men de får inte vara för moderna, som varför det här tåget inte kan ta mig hem. Där kan jag vara både lat och loj.”

 • ”Sommaren är det bästa jag vet. Att ligga i gräset och titta på cirrostratus moln och så kan man vinka till någon på andra sidan, som man vill ska älska en tillbaka.”

Övriga ledtrådar:

 • Falukorv

 • Magnus Uggla

 • Mona Lisa

 • Jan Björklund

 • Tåg

Josefine Bornebusch spionerar:

 • Popcornet spelar piano i en bar

 • Konversation mellan Josefine och Popcornet:”Förlåt att jag tränger mig på. Det här kanske är helt corny, men du är så bra. Jag blir helt starstruck. Spelar du ofta här?””Var och hur jag underhåller kan variera.””Men du är i showbiz?””I mitt yrke bidrar jag med tips till politiker, men kan också underhålla solo och tillsammans med en ensamble.”

Panelens gissningar:

Nour El Refai – ”De här gamla verken… en som kan mycket om konst och som till och med varit museiguide en gång i tiden är Petra Mede”

Måns Zelmerlöw – ”Du pratar om tåget och undrar varför det inte kan ta dig hem, och då tänker jag att det ju fanns en gammal järnvägslinje mellan Råå-ramlösa och Helsingborg en gång i tiden. Men den lades ner 1967, därför kan inte det här tåget ta dig hem. Välkommen till Masked Singer, Ann Wilson!”

Felix Herngren – ”Jag har snöat in på kvinnan med ryska rötter, och nu fick vi höra att hon var tvungen att flytta och det har hon gjort – Keyyo”

Annons

Pernilla Wahlgren – ”Hon kör gamla låtar, älskar vintage och är omgiven av konst och konstnärer – det går inga tåg till Gotland och vem bor på Gotland om inte Elsa Billgren!”

Gästdomaren Josefine Bornebusch – ”Jag vet ju vem det här är. Jag ser det på rörelserna, jag hör det på rösten, hon har rest mycket under sin uppväxt, har en pappa från Italien och mamma från Sverige. Har en konstnärsfamilj och älskar popcorn – det här är min moster Claudia Galli Concha”

Vem är Popcornet i Masked singer?

I säsongens sjätte avsnitt hamnade Popcornet i en duell mot Vikingen och förlorade. Det var då Popcornets tur att ta av sig masken i Masked singer. Under masken gömde sig Elsa Billgren.

Influencern Elsa Billgren gömde sig under masken Popcornet i Masked Singer.
Influencern Elsa Billgren gömde sig under masken Popcornet i Masked Singer.

Det betydde ledtrådarna om Popcornet:

 • Den största tillställningen syftade på bröllop eftersom Elsa säljer bröllopsklänningar i sin vintagebutik.

 • Popcornet sa ”jag gillar mysterium, men de får inte vara förmoderna”. Elsa har varit programledare för antikdeckarna.

 • Att Popcornet bidrar med tips till politiker syftar på att Elsa stylat politiker.

 • Mona Sahlin, Victoria Silvstedt och Anders Bagge har vi kunnat se i Melodifestivalen. Elsas pappa designar sångfågeln och Elsa har varit programledare för Mellowebben.

 • Elsa har spelat i punkbandet ”Oslo”. Martin Dahlin, Joe Labero och E-Type medverkar i dokumentären om bandet.

 • Popcornet sa ”när jag äntligen får komma hem så längtar jag bort”. Elsa har varit programledare för Äntligen hemma.

 • Popcornet sa att hon underhåller både solo och ibland tillsammans med en ensamble. Elsa har tillsammans med sin familj medverkat i serien Äkta Billgrens.

 • Popcornet sa att hon ringat in musiken och att en varg i fårakläder är skyldig på den fronten. Elsa är gift med musikproducenten Pontus de Wolfe.

 • Flytta på grund av din bakgrund? ”Vi flyttade från Göteborg när mina föräldrar började jobba mer och mer i Stockholm”.

Texten uppdateras efter varje avsnitt av Masked singer.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons