Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Här är Mullvaden i Masked singer – och alla ledtrådarna

21 apr, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTV4
Vem är mullvaden i Masked singer?
Mysteriet tätnar kring deltagarna i Masked singer. Vem är Mullvaden? Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Mullvaden var med i andra programmet av Masked singer. Han var också den andra som röstades ut ur programmet och fick ta av sig masken. Vet du vem Mullvaden är? Här är alla ledtrådarna och gissningarna. Längre ner kan du läsa svaret på vem som är Mullvaden.

Alla ledtrådarna om Mullvaden

Masked Singer mullvaden Janne Andersson

I varje avsnitt i samband med deltagarnas uppträdanden visas både videoklipp men också intervjuer med deltagarna packade med ledtrådar. Även låtvalet ska avspegla personen bakom Mullvaden. Här är ledtrådarna per avsnitt om Mullvaden.

Ledtrådar om Mullvaden i avsnitt 2

Mullvaden sjön låten ”Life” av E-type. Här är resten av ledtrådarna från Masked Singer.

 • ”Morsning korsning, det är jag som är Mullvaden. Precis som andra mullvadar gillar jag att gräva riktigt djupt för att hitta det jag söker. Min favoritjord är där Sankt Jörgens Hospital en gång låg, det var medeltiden det. Idag heter platsen nästan samma sak som jag, om jag lägger örat till.”

 • ”Den här mullvaden siktar också mot toppen. Det finns en del priser här hemma, ett från självaste akademien. Men mitt finaste pris innebar att jag slog både en popprins och en popprinsessa. Det är jag väldigt stolt över.”

 • ”En livsfilosofi jag har är att om man bara kämpar på och tar det på allvar så blir det rätt. Det händer väl att jag skojar till det ibland, men det har inte alltid varit så uppskattat. Jag är van vid stora scener och strålkastarljus, men har större mål än så – även om det enkla ligger mig i smaken.”

 • ”Jag fick ta mig en rejäl funderare innan jag bestämde mig för om jag skulle göra det jag ska göra ikväll. Men den som gett sig in i leken får leken tåla. Sånt är livet.”

 • Övriga ledtrådar som presenterades under Masked singer var fysiska ting som en guldspade, en bild på Lena Philipsson och Basshunter, en skylt med texten ”sparka mig” och korv.
 • In på scen kom också ett gult kuvert med en rebus som panelen fick lösa. Svaret på rebusen var: ”Gemensamt ansvar.” Mullvadens kommentar var: ”Vi behöver alla hjälpas åt och lyfta varandra, tillsammans är vi starka och då slipper vi onödiga debatter.”
 • I panelen gissades det hejvilt på vem Mullvaden kunde vara; Felix Herngren på Diamant Salihu eller Janne Josefsson, Nour El Refai på Jan Helin, Måns Zelmerlöw på Björn Ranelid och Pernilla Wahlgren på Tomas Brolin.

Vem är Mullvaden i Masked singer?

I säsongens andra avsnitt var det Mullvaden som hamnade i en duell och förlorade. Han fick då ta av sin masken och under där gömde sig Janne Andersson, Sverige förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.

Det betydde ledtrådarna om Mullvaden

 • Varför var han utklädd till en Mullvad? Janne gräver i sitt arbete som förbundskapten ständigt djupt efter nya fotbollstalanger.

 • Guldspaden refererades till fotboll och låten ”När vi gräver guld i USA”.

 • Att Mullvaden är van vid stora scener men har större mål än så syftar på fotbollsarenor och att göra mål.

 • Ledtråden ”korv” förklarade Janne Andersson så här: ”Korvakademien gav mig pris när det var 30-årsjubileum för att de tycker att jag gett korv med bröd ett ansikte”

 • ”Min favoritjord ligger där Sankt Jörgens hospital en gång låg” syftar till Halmstad Bks hemmaplan Örjans vall där sjukhuset Sankt Jörgens tidigare låg. ”Idag heter platsen nästan samma som jag om jag lägger örat till” Ör+Jan=Örjan

 • Popprinsar och popprinsessor? ”Jag blev utsedd till årets Hallänning ett år, då var det väl Gessle jag spöade hemma i Halmstad kan jag tänka mig”

 • Gemensamt ansvar? Det är Jannes syn på ledarskap.

 • Att Mullvaden skojar till det ibland syftar på att Janne är känd för sina pranks.

 • Rebusen panelen löste tillsammans levererades i stora gula kuvert, som anspelade på gult kort.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons