Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är Skrothögen i Masked singer – och alla ledtrådarna

19 apr, 2023 
AvJosefin Westin
Fotograftv4
Masked singer Skrothögen
Mysteriet tätnar kring deltagarna i Masked singer. Vem är Skrothögen? Här är alla ledtrådarna men också gissningarna.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Skrothögen var med i första programmet av Masked singer. Han var också den första som röstades ut ur programmet och fick ta av sig masken. Vet du vem skrothögen är? Här är alla ledtrådarna och gissningarna. Längre ner kan du läsa svaret på vem som var Skrothögen.

Alla ledtrådarna om Skrothögen

I varje avsnitt i samband med deltagarnas uppträdanden visas både videoklipp men också intervjuer med deltagarna packade med ledtrådar. Även låtvalet ska avspegla personen bakom Skrothögen. Här är ledtrådarna per avsnitt om Skrothögen.

Ledtrådar om Skrothögen i avsnitt 1

Skrothögen sjöng låten ”Hipphopper” av Thomas Rusiak. Här är resten av ledtrådarna från Masked Singer.

 • ”Ibland funderar jag över mitt eget öde som skrothög. Hur kul är det på en skala på 101 till en miljon? Allt jag behöver är att mitt värde ökar och det gör det ju i rekordfart. En sak som är unik med mig är att bilder och minnen kan fastna i huvudet, men också att jag tidigare glömde en hel del. Det finns saker jag sett som inte är helt klara.”

 • ”Som till exempel det här med alfabetet. Vissa bokstäver som tidigare var aktuella är nu helt borta. Men man är ju bara människa. Nej juste, skrothög. Det här är inte första gången jag syns utan att synas på riktigt. Jag gillar att fronta, men backar mer nu eftersom det krockar med nya projekt.”

 • ”Musik har varit en stor del av mitt guldkantade liv. Jag har varit ganska hipp, men ibland helt utan hopp. Just idag ska ni få lite av båda.”

 • Andra ledtrådar som framkom under programmet som visades upp var en bil och det kom även ut skrot på scenen med massa gosedjur. Skrothögen kommenterade det med: ”Den som spar, han har. Jag har sparat länge.” På en registreringsskylt stod bokstäverna FH. Då undrade programledaren David Hellenius ”Känner du Felix Herngren?”. Skrothögen svarade då: ”Man kan säga att vi är samma skrot och korn.”
 • Panelen gissade på vem Skrothögen var innan omröstningen och Pernilla Wahlgren gissade på Martin Melin, Nour El Refai på Richard Sjöberg, Felix Herngren på Joakim Lundell och Måns Zelmerlöw på Nils Van der Poel.

Vem är Skrothögen i Masked singer?

I säsongens första avsnitt av Masked singer hamnade Skrothögen i en duell och förlorade. När David Hellenius hjälpte honom av med masken visade det sig att det var Joakim Lundell där under.

Joakim Lundell startade sin karriär som Youtube-profil under artistnamnet Jockiboi. Han är i dag även artist, formatskapare, regissör, programledare och författare.

Det betydde ledtrådarna om Skrothögen

 • Bokstäverna syftade på namnbytet men också på att Joakim har diagnosen ADD.

 • ”Ibland funderar jag på mitt öde som skrothög.” Joakim har bott i Ödeshög.

 • Skrothögen sa ”Den som spar han har”. Joakim samlar på limiterade bilar och skor.

 • De suddiga fotografierna i Skrothögens TV syftar på Joakims tv-program Spökjakt.

 • ”Allt jag behöver är att mitt värde ökar i rekordfart.” Joakim har producerat låten All I Need och hans följare ökar ständigt.

 • ”På en skala mellan 101 och en miljon.” Joakim har medverkat i tv-programmet 101 sätt att åka ur en gameshow och har 1 miljon följare på sociala medier.

 • Att Felix och Joakim är samma skrot och korn handlar om att Joakim nu också har ett eget produktionsbolag som gör långfilm.

 • ”Mitt liv har varit guldkantat” . Joakim syftar på att han har vunnit Guldtuben flera gånger men också andra priser.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons