Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Meghan och Harrys revansch efter utträdet ur kungahuset – mäktigast i världen

15 sep, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
FotografTime Magazine
meghan och harry på time 100
Meghan och Harry är utsedda till världens mest inflytelserika människor av Time Magazine. Så lyder motiveringen när tidningen sätter paret på sitt omslag och den årliga listan Time 100.
Annons
time magazine omslag
Annons
Se Meghan o Harry tala ut hos OprahBrand logo
Se Meghan o Harry tala ut hos Oprah

I januari 2020 meddelade prins Harry och Meghan Markle att de lämnar det brittiska kungahuset där Meghan fått utstå påtryckningar, rasism och nekats hjälp mot psykisk ohälsa. Nu har de istället skapat en ny tillvaro på andra sidan Altanten där de ingått avtal med såväl Netflix som Spotify för att producera podd och tv, samt jobbar med välgörenhet och personliga hjärtefrågor.

Annons

Detta historiska steg lyfts fram i den prestigefulla listan Time 100 där Meghan och Harry utsetts till världens topp 100 mest inflytelserika människor.

Drottningen beklagade Meghan och Harrys upplevelser

Först efter att Meghan och Harry gett en uppmärksammad intervju med Oprah Winfrey gick drottning Elizabeth II i mars i år ut och beklagade prinsparets upplevelser inom monarkin.

”Hela familjen är mycket ledsen över att få höra i vilken hög utsträckning de senaste åren har varit tuffa för Harry och Meghan. Frågorna som tagits upp, i synnerhet den med hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat”, sade hon i ett uttalande.

Drottningen tillade att Harry, Meghan och barnbarnet Archie alltid kommer att ”vara mycket älskade familjemedlemmar”. I juni fick drottningen ytterligare ett barnbarn då Meghan och Harrys dotter Lili Diana, döpt efter Harrys framlidne mor prinsessan Diana, föddes.

Annons

Så lyder motiveringen till Time 100

Time 100 är det amerikanska magasinet Times årlig lista över världens 100 mest inflytelserika människor. Flera personer har förekommit på listan mer än en gång, däribland Barack Obama, Oprah Winfrey och Hillary Clinton. Det är första gången Meghan och Harry får en plats och i motiveringen lyfts bland annat deras välgörenhetsarbete fram:

”De förvandlar medkänsla till handlingskraft genom sin Archewell Foundation. De ger röst till de röstlösa genom medieproduktion. Hand i hand med ideella partners tar de risker för att hjälpa samhällen i nöd, erbjuder psykiskt hälsostöd till svarta kvinnor och flickor i USA och stillar hungern för dem som drabbats av naturkatastrofer i Indien och Karibien.

I en värld där alla har en åsikt om människor de inte känner, har hertigen och hertiginnan medlidande med de människor de inte känner. De tycker inte bara. De tar upp kampen”, skriver tidningen.

Annons

Se omslaget och bilderna från Time Magazine

Förutom äran av en plats på listan har prinsparet även valts ut för att pryda ett av totalt sju omslag för Time Magazines oktobernummer. Andra kända profiler som syns på tidningsframsidan är Kate Hudson, Billie Eilish, Simone Biles, Ngozi Okonjo-Iweala, Jensen Huang och Cathy Park Hong.

Se prinsparets omslag och bilder från fotograferingen med Time Magazine nedan.

Foto: Time Magazine

Annons