vinnaren av mello 2021 tusse
TV: Största snackisarna i Melodifestivalens historia
1:24

Efter reklamen: TV: Största snackisarna i Melodifestivalens historia

(1:24)

Slå på ljud

Sveriges Television har beslutat att skrota Andra chansen i Melodifestivalen 2022. Momentet som tidigare haft ett helt eget program under Mello-turnén ska nu ersättas av en semifinal. Det rapporterar Aftonbladet efter bekräftelse från kanalen.

Så gick det sen för medlemmarna i Friends

Därför plockas Andra chansen bort

Andra chansen infördes 2004 och är en tävling i tävlingen dit de bidrag som hamnar på plats tre och fyra under de fyra deltävlingarna kvalificerar sig. I Andra chansen har bidragen sedan ställts mot varandra i dueller där segraren har gått vidare till stora Mello-finalen.

anette brattström

Melodifestivalens projektledare Anette Brattström bekräftar omgörningen av tävlingen.

Nu meddelar SVT att momentet ska bort.

– Vi vill ju för varje år se över formatet och göra en så spännande upplevelse som möjligt för våra tittare och följare i appen och där tycker vi att Andra chansen och upplägget med dueller behövde ses över. En upptrappning inför en final är ju en semifinal så det blev ganska givet att det var det vi skulle göra, säger Melodifestivalens projektledare Anette Brattström till Aftonbladet.

Hon förklarar hur tanken med Andra chansen en gång varit att låta artisterna få möjlighet att finslipa sina nummer:

– Men idag är ju allt nästintill repat till perfektion så det finns inga stora ändringar som görs, säger hon och förklarar att det sällan sker några justeringar i de bidrag som går från delfinal till Andra chansen.

– Då faller idén med Andra chansen. Det är det vi har upplevt att det inte riktigt blivit en upphöjning inför finalen, utan snarare att det kan ha haft en lite sämre klang, fortsätter hon.

Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren – 25 bilder du nog inte sett

Andra chansen blir semifinal

Istället ska nu de bidrag som hamnar på tredje och fjärde plats under delfinalerna kvalificera sig till en semifinal. Semifinalen kommer precis som den skrotade Andra chansen att få en egen tävlingsvecka med direktsändning från en arena. De åtta tävlande bidragen kommer att delas upp i två grupper och tävla inbördes. Topp två från varje grupp går sedan vidare till den stora finalen.

oscar zia

Oscar Zia programleder Melodifestivalen 2022.

Melodifestivalen 2022 drar igång med första deltävlingen den 5 februari i Malmö. Det är sedan tidigare klart att Oscar Zia programleder tävlingarna tillsammans med gäster.

– Jag är väldigt peppad på att åka ut på turné och jag ska göra mitt bästa för att leda tittarna genom denna fest, har han sagt om uppdraget.

Charlotte Perrellis ärliga ord om kroppsförändringen

Se hela turnéschemat för Mello 2022 nedan:

5/2 deltävling 1 – Malmö, Malmö arena

12/2 deltävling 2 – Göteborg, Scandinavium

19/2 deltävling 3 – Lindköping, Saab arena

26/2 deltävling 4 – Lidköping, Sparbanken arena

5/3 semifinal – Örnsköldsvik, Hägglunds arena

12/3 final – Stockholm, Friends arena

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

TV: 5 snackisar från veckan som gått
1:23

Efter reklamen: TV: 5 snackisar från veckan som gått

(1:23)

Slå på ljud
Mest läst