Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mia Skäringers beslut – därför gjorde hon föreställningen No more fucks to give

14 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Mia Skäringer Lázár.
Mia Skäringer Lázár gjorde enorm succé med sin föreställning Avig Maria – No more fucks to give, som sålde slut stora arenor i hela Sverige.
Men det var inte självklart för humordrottningen att genomföra turnén – och för hantera de stora publikerna fick hon hitta vissa knep.
– Jag klarade inte av att träffa några människor innan giget utan jag var oerhört som en robot satt själv för att gå in i någon slags fokus, säger hon i Hellenius hörna.
Annons
Visste du det här om Mia Skäringer?Brand logo
Visste du det här om Mia Skäringer?

Under 2019 gjorde Mia Skäringer Lázárs turné med föreställningen Avig Maria – No more fucks to give succé inför fulla hus runt om i landet. Humorshowen, med seriösa och musikaliska inslag, fick toppbetyg i recensioner, och avslutades i ett slutsålt Tele2 Arena. Sammanlagt lyckades Skäringer Lázár sälja 300 000 biljetter.

Men det var inte självklart från början att göra turnén överhuvudtaget, berättar hon i Hellenius hörna.

– Först var det en lång övertalningsprocess av en man som heter Mikael Tillman, att jag skulle göra arenor. Jag kände mig rädd för den tanken att jag skulle ta ett så stort rum. För mig var det här spelar man hockey liksom, säger Mia Skäringer Lázár.

Mia Skäringer Lázárs beslut att göra succéturnén

Det som fick henne att ändra sig var metoo-rörelsen, som fick humorskådespelaren att inse att det kanske var dags för en kvinna att ta plats i arenorna.

– Men sedan när Metoo kom och det blev det här allmänna näven som flög ut fickan på människor så kände jag att det kanske är nu jag måste ta arenan. Kanske inte så mycket för min egen skull, men att ta den platsen som tjej, kvinna, mamma, hona, säger Mia Skäringer Lázár i TV4-programmet.

Annons

Att uppträda för tusentals människor varje kväll gjorde Solsidan-profilen nervös, och hon fick hitta sätt att hantera sina nerver och fokusera på vad hon skulle göra.

– Det var mer gå på toaletten, tömma kroppen, ha ordning på allt. Jag klarade inte av att träffa några människor innan giget utan jag var oerhört som en robot satt själv för att gå in i någon slags fokus, säger hon i Hellenius hörna.

Läs mer:

Annons