Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones delade hus med hans ex-fru

14 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Michael Douglas med sina två fruar.
Michael Douglas hade varit gift med sin första fru Diandra i 22 år när han ville skilja sig och gifta sig med skådespelaren Catherine Zeta-Jones 2000.
Under den uppmärksammade skilsmässan bestämdes det att ex-paret skulle dela på huset på Mallorca – något som ledde till stela situationer.
– Det var inte bekvämt för någon av oss, säger Michael Douglas.
Annons
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

Michael Douglas gifte sig med sin första fru Diandra Luker 1977 – bara sex veckor efter att de två hade träffats för första gången. Wall street-skådespelaren var 32 år och Diandra bara en 19-årig universitetsstudent när de föll för varandra, men trots det höll relationen i hela 22 år och resulterade i ett barn, sonen Cameron Douglas.

Michael Douglas med första frun Diandra.
Michael Douglas med första frun Diandra 1994.

Efter mer än två decennier tillsammans chockerar det många att Michael Douglas vill skiljas år 2000. Han har träffat skådespelaren Catherine Zeta-Jones och vill i stället gifta sig med henne. Från början avslöjas inte anledningen till skilsmässan – men skilsmässoförhandlingarna blir desto mer uppmärksammade.

Annons

För Michael Douglas blir skilsmässan en dyr affär. Exfrun får rätt till 45 miljoner dollar i uppgörelsen, och står som ägare för två av parens bostader i Kalifornien. Det slås också fast att de två ska dela på huset de har på Mallorca, där de båda tycker om att tillbringa mycket tid. De får båda tillbringa ett halvår var varje år i huset.

Michael Douglas med frun Catherine Zeta Jones.
Michael Douglas med frun Catherine Zeta Jones, som han gifte sig med 2000.

Köpte ut ex-frun – efter många år

I förlängningen innebär det att Michael Douglas, hans nya fru Catherine Zeta-Jones och så småningom deras två barn får dela huset på den spanska ön med hans exfru – något som inte var helt populärt.

Annons

– Det var väldigt obekvämt att dela huset med min ex-fru Duandra. Sex månader var för oss, det var inte bekvämt för någon av oss. Catherine trivs väldigt bra här, speciellt nu när vi inte delar med Diandra. Hon känner sig mycket mer bekväm, sa Michael Douglas till en lokaltidning på ön 2021, enligt Daily Mail.

Trots att det kändes obekvämt var det viktigt för dem båda att barnen skulle få tillbringa tid på Mallorca i det vackra huset. 2014 lades huset ut på marknaden, men blev inte sålt, och nu har Michael Douglas i stället köpt ut sin ex-fru.

Annons