Michael Landon Jennifer Landon
1:04

Efter reklamen: Kändispapporna och deras söner – när de är lika gamla

(1:04)

Det är inte bara Eden Brolin i serien Yellowstone som har en framgångsrik pappa som är skådespelare. Även Jennifer, eller Jen som hon kallas, kommer också från en familj i nöjesvärlden.

Michael Landon Lilla huset på prärien Charles Ingalls

Michael Landon i Lilla huset på prärien.

Nbc-Tv/Kobal/REX

Hennes pappa Michael Landon spelade rollen som Joe Cartwright i Bröderna Cartwright från 1959 till 1973 och efter det medverkade han i Lilla huset på prärien mellan åren 1974 till 1982, där han gestaltade han karaktären Charles Ingalls. Skådespelarens sista stora roll var som Jonathan Smith i Highway to heaven, som gick från 1984 till 1989. I samma serie gjorde dottern Jen sin debut som femåring.

Sin stjärna på Hollywood Walk of Fame fick Michael Landon 1984 och drygt tio år senare valdes han in i Television Hall of Fame.

Michael Landon somnade in vid 54 år ålder efter sin kamp mot cancer i bukspottskörteln.

Förenas i ridningen med pappa

Karaktären Teeter har med sitt rosa hår och rättframma attityd blivit väldigt populär i Yellowstone. För att förbereda sig för uppdraget valde Jen att titta på en av sin pappas bäst kända serier.

Så gick det sen för Lilla huset på prärien-stjärnorna

– Lilla huset på prärien gick på tv varje morgon, jag brukade titta på det innan skolan. Jag hade aldrig sett pilotavsnittet av showen så innan jag började jobba med Yellowstone tänkte jag att skulle se alla avsnitten av Lilla huset på prärien.

Att Michael blivit känd för att medverka i serier med stark koppling till ridning och att han själv kunde rida, var väldigt givande och emotionellt för Jen. Framförallt eftersom hon rider mycket, både i Yellowstone och privat.

– Det har ibland varit en väldigt känslosam upplevelse. Det faktum att jag får rida hästar i arbetet och lära mig om det här är fantastiskt.

1:11

Efter reklamen: 5 Netflixserier vi ser fram emot 2022

(1:11)