4:10

Efter reklamen: Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn

(4:10)

Det var för två veckor sedan som proffsboxaren Mikaela Laurén, 45, blev mamma för första gången när hon födde sitt och maken Peder Södersteen Lauréns, 37, barn.

Men det blev minst sagt en tung förlossning för idrottaren, som hade värkar i två dagar innan dottern föddes, och sedan fick gå igenom en svår förlossning för att få ut bebisen.

– Det tog två dagar från det att värkarna började till att hon kom. Sen var jag tvungen att ligga inne på bb i tre dagar, både för att jag själv hade tappat mycket blod och för att min dotter hade ojämna hjärtslag. De fick ta sugklocka för att få ut henne, för hon satt snett med huvudet och låg på fel håll. Det var jättesvårt att få ut henne, så då fick de klippa upp mig för att få ut henne, berättar Mikaela Laurén för Hänt.

Mikaela Laurén, 45, har blivit mamma för första gången: ”Surrealistiskt”

Oron för läkarens besked om dotterns hjärta

Redan i magen märkte läkarna att bebisen hade oregelbundna hjärtslag, och när hon kommit ut hoppades man att hjärtslagen skulle ha jämnat till sig – men det hade de inte.

– Hon hade oregelbundna hjärtslag när hon låg i magen, både innan och under förlossningen. Så vi var tvungna att göra en EKG efter att hon kommit ut och då brukar det vanligtvis bli bättre men då var fortfarande lite oregelbundet, så det har jag varit lite orolig för. Men nu har jag varit med henne och gjort EKG igen och då såg det jättefint ut.

Nu är familjen i en riktig bebisbubbla, och Mikaela Laurén tror hon varit hjälpt av sin ålder för att snabbt hitta hem i sitt nya liv som mamma.

– Det känns helt fantastiskt, det är så mysigt men såklart är det verkligen omtumlande. Jag har kommit in i mammarollen väldigt fort, det känns så naturligt för mig. Jag tror man kan ha en fördel med att man är äldre så man blir inte blir så himla stressad. Det känns så självklart, berättar Mikaela.

Därför är det bra att få barn senare i livet

Utvald läsning

Femina