kylie jenner

Två år i rad har Kylie Jenner, 23, toppat Forbes lista över världens yngsta dollarmiljardärer. Efter lite debakel framkom förvisso att Kylie snarare är god för 700 miljoner dollar, men hur som helst är det en saftig förmögenhet hon har på fickan.

När hon nyligen bad sina fans att donera pengar till en god väns sjukvård blev det därför inte helt oväntat en del backlash för den unga miljardären, skriver Buzzfeed.

Make-up artisten Samuel Rauda allvarligt skadad

Tidigare den här månaden var make-up artisten Samuel Rauda med om en allvarlig bilolycka och fick genomgå en stor operation efteråt. Som bekant är sjukvård allt annat än gratis i USA och för att bekosta ingreppen satte hans familj upp en donation via sajten GoFundMe.

”Sam genomgick en stor operation söndagen 14 mars. Han har en lång väg till tillfrisknande. Vi vet att han är älskad av så många. Din donation kommer hjälpa till att täcka hans medicinska kostnader och det som följer därpå. Varje liten donation är mycket uppskattad. Gud välsigne dig i oändlighet!”, skriver familjen på insamlingssidan.

Så mycket skänkte Kylie Jenner själv

Som den fina och inflytelserika vän Kylie Jenner är, bestämde hon sig för att dela ett inlägg på Instagram story där hon uppmanade sina fans att gå in och donera till Samuels sjukvård. Kylie skrev:

”Må gud vaka över dig och beskydda dig Samuel. Jag ber alla att ägna en stund åt att be för Sam som var med om en olycka förra helgen. Och att svepa upp för att besöka hans familjs sida på GoFoundMe”.

Kylie själv visade att hon donerateat motsvarande 50.000 kronor på sajten. Rektionerna lät inte vänta på sig.

Fansens reaktioner på Kylie Jenners inlägg

Särskilt på Twitter har fansen reagerat kraftigt över Kylie Jenners tillag. En person skriver:

”Vänta, så Kylie Jenners make-up artist var med om en bilolycka och behöver 60 tusen dollar för livsviktig akut hjärnkirugi och hon ber fans att donera??? och sen donerar hon själv endast 5.000 dollar när hon är praktiskt taget en miljardär? fel personer sitter på pengarna”.

Ett annat fan skriver: ”Kylie Jenner köper en handväska för 15.000 dollar till sitt barn men ber fansen om pengar”. Ett tredje skriver ”Tjejen du borde DONERA TILL HONOM”.

Kylie Jenner har ännu inte kommenterat kritiken.

Källa: Buzzfeed

LÄS MER:

Sophie Turner om “att få tillbaka sin kropp" efter graviditeten

Tunna blå linjen–skådespelarnas svar om relationen och heta kemin

Pernilla Nyrensten grundade företaget i ett garage – omsätter en halv miljard