Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Minns du Ulrika Jonsson? Så lever hon idag

30 aug, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
ulrika jonsson
Programledarjobb och kärleksaffärer har gjort svenskfödda Ulrika Jonsson till en stor profil i brittiska tabloider. Men hur lever hon nu för tiden?
Annons
10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-taletBrand logo
10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-talet

Ulrika Jonsson är svensk-britten som på sena 80-talet presenterade det svenska vädret från London i Jan Stenbecks då nystartade tv-kanal TV3.

När Ulrika Jonsson 2002 bekräftade att hon hade haft en affär med engelska fotbollslandslagets tränare, svenske Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, 73, vändes hennes liv upp- och ned.

Nu har skandalerna svalnat, så hur lever hon idag? Vi har tagit reda på svaret.

Flyttade till Storbritannien som barn

Ulrika Jonsson föddes i Stockholmsförorten Sollentuna för 54 år sedan. Som 12-åring flyttade hon med sin mamma till Storbritannien.

År 1989 fick Ulrika sitt genombrott som väderpresentatör i TV3. Därefter presenterade hon vädret i brittiska Good Morning Britain i 3 år, varpå ett 7 år långt programledarjobb för brittiska Gladiatorerna följde.

ulrika jonsson med brittiska gladiatorerna
Ulrika Jonsson ledde på 90-talet Gladiatorerna i brittisk tv.

Åren i rutan ledde till att Ulrika blev ett välkänt ansikte i Storbritannien, och svenskar kunde stoltsera med att en landsman hade slagit stort utomlands. Ulrika har även synts i brittiska humorprogrammet Shooting Stars och programlett Miss World och Eurovision Song Contest. År 2002 återvände hon till TV3 för att programleda Fröken Sverige.

ulrika jonsson i fröken sverige 2002
Ulrika Jonsson och Jean Pierre Barda ledde Fröken Sverige-galan 2002.

Det som dock fick Ulrika att på allvar skapa rubriker var när hon år 2002 bekräftade att hon hade haft en affär med Svennis, mannen britterna hyllade sedan han hade tagit herrlandslaget i fotboll till kvartsfinal i VM samma sommar.

Annons

Svennis ord om otroheten

Svennis var vid tidpunkten för affären ihop med den italienska juristen Nancy Dell’Olio. Ulrika har senare beskrivit honom som ”en väldigt svag och otrogen man”. Svennis själv sa i Expressen så sent som 2019 att:

– Det kanske är dumt att dejta flera kvinnor, men jag var inte gift, jag gjorde det i Italien. Och jag tycker att jag är väldigt normal. Så det är synd att jag är känd på grund av det.

Svennis relation med Nancy höll i 5 år till innan de bröt upp 2007. Men tillbaka till Ulrika.

Flitiga uppdateringar i sociala medier

Ulrika bor idag i Oxfordshire i södra England . Hon har varit gift tre gånger och har fyra barn. Det senaste äktenskapet tog slut för två år sedan.

På senare år har Ulrika gått ifrån programledarrollen och istället deltagit själv i diverse dokusåpor. Hon har tävlat i Storbritanniens Dancing On Ice, Celebrity Big Brother och Celebrity Master Chef, för att nämna några. År 2012 gästade hon Skavlan på SVT.

ulrika jonsson i brittisk morgon-tv
Ulrika Jonsson gästade nyligen brittiska Good Morning Britain.

Ulrika fortsätter att synas och höras, och därmed förbli en profil i den brittiska pressen. Hon har en egen spalt i kvällstidningen The Sun där hon delar med sig av insikter från sitt liv.

För nyfikna följare delar Ulrika även med sig av sitt liv i sociala medier. På Instagram finns gott om bilder på henne idag. Nedan följer några, håll till godo!

Källa: Svensk Dam

Annons