Trendar: InredningMat och dryckResor

Kristen Stewart som prinsessan Diana – allt om filmen Spencer

27 aug, 2021 
AvSara Ericsson
AvSara Ericsson
Diana och Kristen Stewart i rollen som Diana i filmen Spencer
Kristen Stewart spelar Lady Di i det nya dramat, som handlar om tre viktiga dagar i Dianas liv. Här är allt vi vet om filmen Spencer.
Annons
TV: 7 skådespelare som har spelat prinsessan Diana – så lika är deBrand logo
TV: 7 skådespelare som har spelat prinsessan Diana – så lika är de

Prinsessan Dianas liv avspeglas i en ny film – Spencer. Filmen handlar om tre viktiga dagar i Dianas liv på 90-talet. Kristen Stewart, mest känd för sin roll som Bella Swan i Twilight kommer att äntra rollen som Diana, en casting som fått både ris och ros.

Allt vi vet om filmen: Spencer

Dess titel kommer från Dianas släktnamn Spencer och tydliggör att filmen handlar om och fokuserar på Dianas tillvaro. Det biografiska dramat utspelar sig endast under tre viktiga dagar av hennes liv, då hon bestämmer sig för att avsluta sitt äktenskap med prins Charles. Allt Diana önskade sig i julklapp inför julen 1992 var att skiljas från Englands prins. Det innebär även att filmen Spencer tar vid där säsong fyra av The Crown slutade. Stora delar av filmen har spelats in i Tyskland där slottet Friedrichshof ska föreställa det brittiska Sandringham i scenerna från slottet.

Annons
Slottet Friedrichshof i Tyskland

Kristen Stewart i rollen som Diana

Att den amerikanska 31 åringen äntrar rollen som världens mest älskvärda kunglighet har fått många att höja ögonbrynen. Bland kommentarerna är det vissa som tycker att hon är mer lik Camilla Parker Bowles än Diana. Och det är många brittiska Diana-fans som ställer sig frågande till valet.

Kristen Stewart på röda mattan

Men Spencer-regissören Pablo Larraín är säker på castingen.

Annons

Kristen kan spela så många olika roller och hon kan spela mycket mystisk, ömtålig och samtidigt väldigt stark, vilket är precis vad som behövs till den här rollen, sade Larraín i en intervju med Deadline.

Pablo berättade även hur Stewart reagerade på manuset.

– Att se hur hon närmar sig karaktären är väldigt vackert att se. Jag tror att hon kommer att göra något häpnadsväckande och spännande samtidigt.

I samband med att inspelningen drog igång gjorde Kristien Stewart ett uttalande.

Spencer är likt ett dyk inuti en känslomässig föreställning om vem Diana var, vid en avgörande vändpunkt i hennes liv.

Här fångades Stewart på bild under inspelningen av Spencer vid Schlosshotel Kronberg i Tyskland. I förd en rutig kavaj som påminner om den Diana bar under ett besök i Frankrike 1988.

Kristen Stewart vid inspelningen av Spencer och Diana vid ett besök i Frankrike 1988.
TV: Se 5 saker du kanske inte visste om Kristen StewartBrand logo
TV: Se 5 saker du kanske inte visste om Kristen Stewart
Annons

Bilder på Kristen Stewart som Diana

Den officiella trailern släpptes den 26 augusti och inleds med att de kungliga anländer till Sandringham. Platsen där brittiska kungafamiljen alltid spenderar sina jular. Kristen Stewart är klädd i några av Dianas mest ikoniska 90-tals kläder. Håret är klippt och stylat precis likt Dianas signaturlook med den blonda pagen, där Kristen lyckats fånga Dianas sätt att ”titta under luggen”.

Snabbt ser vi Dianas lidande, där Stewart springer genom slottets korridorer med en ledsen och förtvivlad blick. Julförberedelserna är i full gång bakom slottets väggar och vi ser hur en flott middag dukas upp och familjen inväntar Diana.

Annons
Kristen Stewart i rollen som Diana
Kläderna från inspelningen av Spencer
Kristen Stewart i rollen som Diana i filmen Spencer
Annons

Diana är stressad och instängd i ett badrum när hon kallas till bordet. Det är tydligt att hon har svårt att andas. Vidare trippar Diana ned för slottets pampiga trappor i förd en vacker långklänning och vi får även en snabb skymt av Jack Farthing som spelar prins Charles.

Jack Farthing spelar prins Charles i Spencer
Kungligt familjeporträtt från filmen Spencer
Annons
Kristen Stewart i rollen som Diana i filmen Spencer

Familjeporträtt, blixtarna från paparazzis, dans och desperata löpsteg över godsets grönskor, hinner vi också skymta i trailern. Som avslutas med att ett slottsbiträde säger till Diana ”De vet allt”, vilket Diana svarar: ”Det gör de inte”. I trailerns slut ser vi en förtvivlad Diana i slottsträdgården, iförd en sportig jacka som påminner mycket om den som Diana bar 1992 när hon lämnade prins Harry vid skolan.

Annons
Diana 1982 när hon lämnar prins Harry vid skolan och Stewart som Diana i filmen Spencer

Då har filmen Spencer premiär

Filmen kommer att visas under filmfestivalen i Venedig, som drar igång den 1 september 2021. Vi som inte är inbjudna till den får dock vänta, Spencer har biopremiär den 5 november 2021.

Se trailern till Spencer här:

Foto: TT

Annons