Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Molly Hammars ilska mot vikthetsen i media – ryter ifrån

11 okt, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Molly Hammars nya ord om kroppshetsen
Molly Hammar ryter nu ifrån mot kroppshetsen i media, i ett långt och viktigt inlägg på Instagram.
”Hur länge till ska vi leva i det här klimatet?”, skriver artisten.
Annons
TV: 5 saker du kanske inte visste om Molly HammarBrand logo
TV: 5 saker du kanske inte visste om Molly Hammar

Artisten Molly Hammar, 25, har länge profilerat sig i kampen för kroppspositivism på Instagram. Inför sommaren skrev hon ett inlägg om hur hon tacklade sina egna negativa tankar om sin kropp:

”Jag drog på mig min tightaste klänning och KBTade skiten ur dom tankarna. Att äga sig själv e det fakking sexigaste som finns. STARKASTE som finns. Viktigaste som finns”, poängterade hon och möttes av följarnas jubel.

Molly Hammar: ”Svaret ligger inte i att ha en perfekt kropp”

Nu lyfter hon ämnet igen, detta efter att artisten Adele släpper sin första platta på fem år – men att mycket av det som skrivs i samband med albumsläppet handlar om hennes utseende, och att hon gått ner i vikt.

”Adele släpper ny musik snart är det någon som bryr sig? Nej för hon har blivit smal och DET ÄR DET STORA!!!!! Ett otroligt liv väntar henne. Fyllt av komplimanger om hennes vackra slanka kropp. Drömmen kommer kanske ta bort det här inlägget sen för jag vill inte att fokus ska ligga på att jag är någon kroppsaktivist men jag är nog det in i benmärgen ändå”, skriver Molly Hammar på Instagram och fortsätter berätta att hon inte vill växa upp i ett så ”äckligt klimat”:

Annons

”Där jag vet att om jag hade läst den här artikeln eller rubriken för bara fem år sen hade trott att det är att bli smal som är vägen till framgång. Till den riktiga acceptansen. Hur länge till ska vi leva i det här klimatet? För mig känns det inte som att det blir bättre. Vi blir bara tystare om vad som faktiskt pågår. Svaret ligger inte i att ha en perfekt kropp.”

Molly Hammars tips för bättre självkänsla

I samma inlägg ger Molly Hammar även sina bästa tips för att gilla sig själv, hon påpekar att det är viktigt att bli vän med sig själv och sluta jämföra sig med andra.

”Nu mer än någonsin vet jag att mitt värde ligger inte i hur min kropp ser ut. Även om jag kan vilja förändra saker med mig själv så är det inte det viktiga. Glöm inte det nu ska jag fortsätta skriva låtar puss hej”, avslutar hon sitt inlägg på sina sociala medier.

molly hammar i gul tyllklänning
Molly Hammar slog igenom i Idol på TV4 för tio år sedan. Artisten har bland annat tävlat i Melodifestivalen 2016 och skrivit ett bidrag för Maltas räkning i Eurovision Song Contest samma år. Idag är hon dessutom en influencer som gärna använder sina kanaler till att peppa sina fans.
TV: 8 peppiga konton att följa på InstagramBrand logo
TV: 8 peppiga konton att följa på Instagram
Annons