Chris Noth

TT
Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna
0:56

Efter reklamen: Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna

(0:56)

Slå på ljud

Chris Noth, 67, anklagas av två kvinnor för sexuella övergrepp. Det här rapporterar The Hollywood Reporter om.

Kvinnorna, som i dag är 40 respektive 31 år gamla, berättar att övergreppen ska ha skett 2004 och 2015. Under pseudonym säger de att uppståndelsen kring Sex and the city-uppföljaren And just like that, som precis har haft premiär, väckte de smärtsamma minnena till liv.

En av kvinnorna, som omnämns som Zoe i artikeln, säger att hon träffade Chris Noth första gången på en arbetsplats, när hon var 22. Han ska ha varit flörtig mot henne, och bjudit hem henne till en pool vid hans lägenhet i West Hollywood. Där ska han ha lånat ut en bok till henne, och när hon gick till hans lägenhet för att lämna tillbaka den kysste han Zoe.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Zoe: ”Jag skrek sluta”

Kyssen i sig var inget som skrämde henne, hon tyckte mest att det skulle vara en rolig historia att berätta om när hon kysste Mr. Big. Men när hon försökte gå tog han tag i henne, slet av henne kläderna och våldtog henne, säger Zoe.

– Det var väldigt smärtsamt. Jag skrek sluta, säger hon till THR och fortsätter:

– Men han slutade inte. Så jag bad honom hämta en kondom. Då skrattade han åt mig.

Zoe ska strax efter händelsen uppsökt sjukvård och berättat för polisen att hon blivit våldtagen, men inte berättat av vem. Hon var rädd att ingen skulle tro på henne eftersom han var så känd.

Spoiler alert! Dramatiska twisten sätter ton i And just like that...

Lily: “Jag grät liksom när det hände”

Den andra kvinnan, som kallas Lily, säger att hon var 22 år när hon träffade skådespelaren på en nattklubb i New York där hon jobbade som servitris. Noth ska då ha bjudit ut henne på middag, och senare bjudit med henne till sin lägenhet i närheten. Väl där, säger Lily, försökte han vid upprepade tillfällen kyssa henne mot hennes vilja, och därefter förgripit sig på henne.

– Jag grät liksom när det hände, säger hon till The Hollywood Reporter.

Chris Noth ska senare ha kontaktat Lily som bland annat svarat att hon kände sig lite utnyttjad. Han ska då ha velat ses igen, men det gjorde de aldrig.

Skådespelarna i Sex and the city då och nu – se skillnaderna

Chris Noths svar

Tidningen har varit i kontakt med skådespelaren, som mejlledes nekar till anklagelserna.

“Anklagelserna mot mig av de här individerna som jag träffade för flera år, till och med decennier sedan, är bestämt felaktiga. De här historierna kunde vara från 30 år sedan eller 30 dagar sedan – ett nej är alltid ett nej – det är en gräns som jag inte kliver över. Våra möten var med samtycke. Det är inte speciellt svårt att ifrågasätta tajmingen för när dessa historier kommer ut. Jag vet inte med säkerhet varför de kommer upp till ytan nu, men detta vet jag: Jag förgrep mig inte på de kvinnorna”, skriver Chris Noth.

Mest läst