Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Spoiler alert! Dramatiska twisten sätter ton i SATC-uppföljaren And just like that...

09 dec, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
mr big och carrie bradshaw i and just like that
Läs vidare på egen risk! För nu ska vi berätta om den stora chocken som mötte tittaren redan i första avsnittet av SATC-uppföljaren And just like that…
Annons
5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte visste

uÄr du riktigt säker nu på att du vill veta hur det går för äkta makarna Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) och John ”Mr Big” Preston (Chris Noth) i nya Sex and the City-serien, And just like that…?

De två första avsnitten har just släppts på HBO Max, och öppningen till avsnitt 1 Hello it's me innehåller någonting chockartat.

Ryktades om skilsmässa

I förhandssnacket har det under hösten hetat att Carrie och Mr Bigs äktenskap knakar i fogarna. Gamla pojkvänner till henne (Aiden Shaw, spelad av John Corbett) har dykt upp i trailers och det har tyckts som om hon är ute i dejting-svängen. Page Six avslöjade dessutom detaljer från ett läckt manus.

Annons

”Jag spelade in podcasten, tvättade mitt hår. Visst, jag åt eller sov inte, men jag mådde åtminstone bra över mitt äktenskap. Nu är jag bara en av de fruarna han tog hand om?” löd en av Carries repliker i manuset.

Anledningen till denna replik visar sig nu vara en helt annan än den väntade separationen från Mr Big.

Huvudkaraktär dör i första avsnittet

Nu kommer det: Redan i första avsnittet av And just like that… drabbas Mr Big av en hjärtinfarkt. Han kollapsar hemma i duschen medan Carrie är ute på annat håll. När Carrie kommer hem hittar hon sin make ihopsjunken på golvet. Han ler mot Carrie innan dör i hennes armar. Chock!

Chris Noth på röda mattan vid premiären

Mr Big är som bekant SATC-huvudrollen Carries stora kärlek, och deras efterlängtade bröllop skvallrade om slutet gott, allting gott i Sex and the City 2 som kom 2010.

röda mattan and just like that
Casten samlades på premiären av And just like that... Sarah Jessica Parker i mitten.

Att skådespelaren Chris Noths karaktär skulle dödas i första avsnittet av uppföljaren And just like that.. är kanske extra förvånande eftersom att han tillsammans med Sarah Jessica Parker och de andra skådespelarna deltog i röda mattan-minglet på premiären.

Annons
Chris Noth på röda mattan under And just like that... på Museum of Modern Art i New York.

Carrie planerar Mr Bigs begravning

ELLE:s Louise Åström har sett första avsnittet. I en krönika med titeln 10 reaktioner på premiären av And just like that…, skriver hon:

”Jag tänker att det inte är sant. Men Carries berättarröst säger att han är död. Vid det här laget hulkgråter jag i soffan och tänker att jag önskar att den här återföreningen inte skulle ha hänt”.

Hennes reaktion delas av fans världen över. ”Mr Big vakna snälla jag ber dig”, skriver en tittare på Twitter:

Annons

”Inte Mr Big”, skriver en annan:

I det andra avsnittet av And just like that… planerar Carrie sin makes begravning, snyft! Nya avsnitt släpps på HBO Max på torsdagar.

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

Annons