Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Svenska sportstjärnan väntar barn med amerikanska Bachelor-profilen

08 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografStephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports/Sipa, Instagram
Svenska NHL-spelaren William Karlsson och hustrun tillika realityprofilen Emily Ferguson, känd från amerikanska Bachelor, ska bli föräldrar!
I en ny intervju med Expressen berättar hockeystjärnan om känslorna kring att bli pappa för första gången – mitt under slutspelet.
– Det är mycket att se fram emot, säger han till tidningen.
Annons
5 svenska kändisar som får barn 2023Brand logo
5 svenska kändisar som får barn 2023

Svenska NHL-proffset William Karlsson spelar i Vegas Golden Knights och laddar inför en kamp om hockeyvärldens mest prestigefulla vinst och Stanley Cup-pokalen.

Samtidigt händer det även mycket i privatlivet för den svenska hockeystjärnan. I maj blir han nämligen pappa för första gången.

Hustrun tillika amerikanska Bachelor-profilen Emily Ferguson Karlsson är gravid och förlossningen förväntas sammanfalla med Williams slutspel.

”Jag kan inte fatta att vi ska få hålla i vår vackra bebis om bara 13 veckor (mer eller mindre)”, skrev Emily i ett inlägg på Instagram nyligen.

I en ny intervju med Expressen berättar William om känslorna kring det stundande föräldraskapet.

Så träffades svenska NHL-spelaren och Bachelor-profilen

Emily Ferguson och hennes tvillingsyster Haley är båda kända realityprofiler från det amerikanska dejtingprogrammet Bachelor och spin-off-serien Bachelor in Paradise.

Annons

Men hur träffades Emily och svenska hockeystjärnan William Karlsson? Jo, på sociala medier.

– Han hade precis blivit draftad till Vegas Golden Kinghts och vi hade aldrig haft ett så stort lag i Las Vegas innan dess. Jag kunde ingenting om hockey, men det verkade som en cool sport, sa Emily till Bachelor Nation våren 2022, inför deras stundande sommarbröllop.

Vidare utvecklade hon hur det faktiskt gick till när deras kärlekssaga tog fart.

– Det är en så konstig historia. Jag tycker att det är så knäppt att man kan träffa någon vida sociala medier, genom att skicka dem ett DM... och nu ska jag gifta mig med honom.

William Karlsson och hustrun Emilys bröllop

I intervjun med Expressen berättar William om Vegas Golden Knights chanser att vara med toppstriden i NHL-slutspelen igen, efter ett mellanår förra säsongen..

Han säger att de dippade ett tag, men att det nu börjar vända spelmässigt. Själv krediterar han den nuvarande spelformen (delvis) till hustrun Emily.

Annons

– Jag vet inte riktigt… Ibland är det bara skönt att få ett brejk, mentalt också. Jag var bara kvar här och tog det lugnt, golfade lite och var med frugan. Så det var skönt för mig personligen. Och det verkade som brejket var bra för resten av laget också, förklarar William Karlsson.

”Brejket”, som han själv kallar det för, tillbringade han på bäst sätt. William och Emily gifte sig nämligen under juli månad i fjol.

Se också: Pernilla Wahlgrens framtidsplaner ut med kärleken Christian BauerBrand logo
Se också: Pernilla Wahlgrens framtidsplaner ut med kärleken Christian Bauer

NHL-profieln om att bli pappa: ”Coolt att se”

Men det största som händer i hockeyspelarens liv i maj är inte slutspelet – utan det stundande föräldraskapet.

Hans fru Emily är nämligen beräknad att föda parets första gemensamma barn, en liten son, då.

– Det är beräknat i maj, så förhoppningsvis krockar inget och jag hoppas verkligen att vi är i slutspel fortfarande när det händer… Men ja, det är mycket att se fram emot, säger William till tidningen.

Han berättar vidare att allt har gått enligt plan och att han lärt sig mycket på vägen.

– Man lär sig en del, får man säga. Det är ganska coolt att se, hur deras kroppar förändras och så. Det har varit kul och allt har gått bra hittills.

Stort grattis till er båda!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons