5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar
1:09

Efter reklamen: 5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar

(1:09)

Slå på ljud

Det har gått 14 år sedan svenska folket fick bekanta sig med den skånska, frispråkiga Hollywoodfrun Anna Anka för första gången, när hon gjorde entré i premiärsäsongen av TV3:s succéserie Svenska Hollywoodfruar.

Vid tidpunkten var Anna gift med den 30 år äldre världskända sångaren och låtskrivaren Paul Anka. Ett äktenskap i vilket Anna senare har sagt att hon ”lärde sig vad hon inte ville ha i en relation”.

I dag är Anna lyckligt gift med den 20 år yngre maken David Johansson från Sverige.

– Jag är så ung i mig själv, han är så mycket äldre i sig själv. Den här blandningen blir perfekt. Det är som att jag är den unga i vår relation med min energi, sa Anna Anka i en intervju med Expressen 2021.

Chris O'Neill: Därför blev jag kär i prinsessan Madeleine

Anna Ankas relation med dottern Elli Yeager

Anna Anka lämnade Sverige och hemmet i Bjuv redan som 18-åring. Precis som många innan henne, ville hon prova lyckan i USA i jakt på ”den amerikanska drömmen”. Något som hon var framgångsrik i.

Hon bodde i Los Angeles, jobbade som modell, gifte sig med Paul Anka och gjorde succé i realityserien Svenska Hollywoodfruar.

Anna Anka och exmaken Paul Anka i Stockholm år 2009.

Anna Anka och exmaken Paul Anka i Stockholm år 2009.

Karin Törnblom/TT

Tillsammans med exmaken Paul, från vilken hon skilde sig från år 2010 (efter två år som gifta), fick hon sonen Ethan som i dag är 17 år. Anna bär fortfarande exmakens efternamn.

Anna hade sedan tidigare en relation med Louis Yeager, med vilken hon fick dottern Elli Yeager som i dag är 21 år.

Både Louis och Paul drog Annas namn i smutsen under brutala rättsprocesser för att vinna vårdnaden om deras respektive barn. Anna förlorade vårdnadstvisterna i båda fallen.

Efter sex års tystnaden efter rättssprocesserna, har Anna och dottern Elli återupptagit kontakten med varandra och har i dag en varm relation.

– Att höra henne säga att hon älskar mig fick mig att gråta, jag har väntat så länge på att få höra det igen, sa Anna till Hänt år 2020 efter återföreningen.

Så lever Anna Anka och maken David i dag

I en ny intervju med Expressen berättar Hollywoodfrun om livet i dag, tillsammans med maken David – och om deras framtidsdrömmar!

Anna och David träffades i Los Angeles år 2016 via gemensamma vänner, och blev ett par året därpå. I dag bor de tillsammans i Annas stora hus i det exklusiva Los Angeles-området Lake Sherwood.

”Vi bor fortfarande i Lake Sherwood. Det är mitt 10-årsjubileum som boende här. Och David har bott hos mig i sex år nu”, skriver Anna till tidningen.

Anna Ankas och David Johanssons hem i Los Angeles. Bild från 2018.

Viaplay
Se också: Carolina Gynnings tuffa tid under modellåren
1:27

Efter reklamen: Se också: Carolina Gynnings tuffa tid under modellåren

(1:27)

Slå på ljud

Framtidsplanerna med David: ”Bli amerikansk medborgare”

Anna är lite av en mångsysslare, men det är framför allt brinner för är hälsa. Tillsammans med maken David driver hon ett hälsoföretag, som specialiserar sig på att coacha människor i träning, kost och livsstil. För omkring två år sedan började Anna även utbilda sig till beteendevetare, för att kunna bidra med en mer holistiskt grepp på hälsa i sitt jobb.

Anna berättar för Expressen att hon drivs av att hjälpa människor och att hon har många egna erfarenheter att luta sig tillbaka på.

”Jag har så mycket värdefull expertis att erbjuda människor för att de ska få ett slut på smärta, trauma och lidande.”

Hon nämner bland annat Svenska Hollywoodfruar och den toxiska gruppdynamiken hon upplevde i programmet som en erfarenhet. Hon beskriver de övriga deltagarna som ”småtjejer” och energitjuvar, och tror att ett program om förlåtelse hade varit på sin plats.

David Johansson och Anna Anka år 2018.

David Johansson och Anna Anka år 2018.

Karin Törnblom/TT

Framöver vill Anna Anka skriva böcker på temat välmående, och hennes förhoppningen är att böckerna ska kunna bli till tv-serier i framtiden.

Närmast i tiden ligger dock ett Sverigebesök. Anna berättar att hon saknar familjen och vännerna i Sverige, men att framtiden med maken i USA satt käppar i hjulet för en resa:

”Tiden går så fort, vi kan inte förstå hur länge sedan det var. David är mitt uppe i processen att bli amerikansk medborgare, så han kan inte resa förrän alla papper är klara”, förklarar Anka.

Mest läst