Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Baywatch-stjärnans tragiska öde – blivit dödligt sjuk

17 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Nicole Eggert i Baywatch.
Nicole Eggert är 90-talsstjärnan som var en av favoriterna i Baywatch.
I december diagnostiserades Nicole Eggert med bröstcancer – och nu försöker hon få in pengar till den dyra behandlingen.
– Jag har ingenting, säger Nicole Eggert.
Annons
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nuBrand logo
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu

På 90-talet var Nicole Eggert en riktig publikfavorit – hon spelade livräddare i den populära serien Baywatch tillsammans med Pamela Anderson, och fick roller i en rad filmer. Mellan 2000 och 2002 var hon gift med skådespelaren Justin Herwick, som hon 1998 fick en dotter tillsammans med. 2011 fick Nicole också en till dotter med en annan man.

Nicole Eggert och Pamela Anderson.
Nicole Eggert och Pamela Anderson 1993.

Sedan början av 2000-talet har Nicole Eggert försvunnit från rampljuset, och hennes liv har tagit en tragisk vändning.

Under hösten 2023 märkte Nicole att hon gick upp mycket i vikt under kort tid och fick ont i brösten, men trodde att det hela var klimakteriebesvär. Det var först när hon upptäckte en knöl i bröstet i oktober som hon sökte hjälp hos läkare.

Annons

– Det bultade och gjorde ont. Jag gick genast till läkaren på vårdcentralen och hon sa till mig att jag genast behövde undersöka det där. Problemet var att jag inte kunde få en tid. Allt var bokat. Så jag behövde vänta till november innan jag kunde göra det, har Nicole Eggert berättat för People.

Nicole Eggert måste opereras

Efter flera biopsier och en mammografi fick hon det dystra beskedet – hon hade drabbats av bröstcancer i andra stadiet. Nu väntar hon på att se om hon ska börja med strålningsbehandling eller cellgiftsbehandling. Hon kommer också behöva genomgå en operation.

– Jag kan helt klart känna den. Den är där. Den måste tas bort. Så det är bara en fråga om huruvida jag behöver genomgå behandling före operationen eller tvärtom, säger Nicole Eggert.

Nu har en vän till den ensamstående tvåbarnsmamman satt upp en Gofundme-insamling för att Nicole ska ha råd med alla dyra cancerbehandlingar. Nicole Eggert har inga föräldrar i livet eller annan familj som kan hjälpa henne med hennes 12-åriga dotter Keegan.

– Det är så överväldigande, och jag gör vad jag kan för att inte spinna iväg. På kvällen när jag lägger mig kan jag få panik för jag tänker på, tja, vem ska täcka alla räkningar? Vem ska göra allt?

Annons