Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nina Gunkes två döttrar har vuxit upp – så lever de idag

20 dec, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
nina gunke med döttrar
Nina Gunke har två vuxna barn med två olika män. Så lever döttrarna Niki och Moa idag.
Annons
Nina Gunke – 5 saker du inte visste om skådespelarenBrand logo
Nina Gunke – 5 saker du inte visste om skådespelaren

I september gick Nina Gunke, 66, ut med att hon blivit drabbad av alzheimer. Skådespelarens intervju i TV4:s Nyhetsmorgon Söndag berörde tittare i hela landet. Vid Ninas sida i morgonsoffan satt 32-åriga guddottern Julia Andrén.

– Det har varit fruktansvärt. Det är tufft och det har det varit hela tiden. Samtidigt som jag tänker att den här lilla människan som sitter bredvid och alla har ju stöttat mig, sa Nina och tog tag i Julias hand.

– Jag har inte velat träffa folk och jag har sagt ingenting till någon. Och nu säger jag bara ”Ja, nu ska vi bara prata om det”, förklarade Nina i programmet.

– Hon har alltid betytt väldigt mycket för mig. Jag känner att jag har en viktig roll att spela i det här, fyllde Julia i.

Annons

Vid sin sida i livet har Nina även två vuxna barn, Niki Gunke Stangertz och Moa Schmidt Gunke. Så här lever tjejerna idag.

Nina Gunkes ord om relationen till döttrarna

När Svensk Damtidning intervjuade Nina Gunke i början på 2020 berättade hon om relationen till döttrarna.

– När mina egna döttrar var i tonåren hade vi förstås en del kontroverser och även nu kan det ibland vara svårt att hitta de rätta orden. Man får vara varsam och försöka låta bli att tjata. Ändå tjatar jag alltid om att de ska ringa upp när de varit ute, förklarade hon då.

Niki Gunke Stangertz satsar på skådespeleri

nina och niki gunke 2015
Nina Gunke med dottern Niki på röda mattan 2015.

Niki Gunke Stangertz, 41, är Nina Gunkes äldsta barn. Nikis pappa är skådespelaren och regissören Göran Stangertz som Nina var gift med 1980–1984. Göran dog i cancer 68 år gammal 2012.

Annons

– Det är tufft nu, väldigt sorgligt. Han hade så mycket mer att ge. Han var en väldigt ödmjuk och varm person, sa Nina Gunke till Aftonbladet efter ex-makens bortgång.

Niki har gått i båda sina föräldrars fotspår. År 2005 tog hon examen från Teaterhögskolan vid Göteborgs universitet. Sedan dess har hon arbetat som skådespelare och regiassistent.

Tv-serier vi känner henne från är Innan vi dör (2017), Systrar 1968 (2018) och Tunna blå linjen (2021). Hennes röst kanske du också känner igen då hon jobbar med så kallad voice-over. Niki är till exempel berättarrösten i 24 avsnitt av Kärleken flyttar in på TV4.

Niki har efter år i Göteborg, Malmö och Stockholm, nu landat i huvudstaden.

Moa Schmidt Gunke jobbar med event

Moa Schmidt Gunke, 31, är Nina Gunkes yngsta. Pappan till Moa är ett ex som Nina har valt att hålla utanför offentligheten. De träffades efter att Nina skilt sig från Göran Stangertz.

Annons

– Jag träffade en ny man som jobbade inom varvindustrin, blev gravid med Moa, flyttade ner till Malmö och filmade en del i Norge och Danmark, berättade hNina i en intervju med Hänt från 2018.

I samma intervju fick Nina frågan om exet är en kändis varpå hon svarade:

– Nej, det är han inte så vi behöver inte gå in på några detaljer om honom.

Moa har valt en lite annan väg i livet än mamma och syster. Hon har pluggat mötes- och eventplanering i Australien och produktionsledning på Berghs i Stockholm. Hösten 2021 gick Moa ut en ettårig utbildning vid Swiss Hotel Management School i Leysin i Schweitz. Sedan november i år är hon anställd som eventkoordinator på femstjärniga Grand Hotel i Stockholm. Moa har ett öppet konto på Instagram där hon visar upp glimtar ur sitt liv.a

”Hey sister, I love you”, skrev hon intill en bild med systern Niki sommaren 2020.

Foto: TT

Annons