Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Kim Vadenhag från Norlie & KKV talar ut om sin hjärntumör

12 okt, 2022 
AvStina Meyerson
FotografTim Aaro/Magnus Andersson/TT
Norlie & KKV Så mycket bättre
En ny säsong av Så mycket bättre står för dörren och i premiäravsnittet får vi möta popduon Norlie & KKV. I programmet berättar Kim Vadenhag för första gången om det fruktansvärda sjukdomsbeskedet – och den tuffa perioden.
Annons
Video: Här är alla artister i Så mycket bättre 2022Brand logo
Video: Här är alla artister i Så mycket bättre 2022

Premiären av Så mycket bättre 2022 närmar sig med stormsteg – och på på lördagen den 22 oktober får vi hänga med när några av Sveriges mest älskade artister intar Gotlandsladan.

Några som dyker upp i rutan i det första avsnittet av succéprogrammet är popduon Norlie & KKV.

Så mycket bättre 2022

Vilka är killarna i Norlie & KKV?

Radarparet som bildar Norlie & KKV är Sonny ”Norlie” Fahlberg, 32, och Kim Kent ”KKV” Vadenhag, 32.

De träffades i tonåren och slog igenom för ungefär tio år sedan. Sedan dess har duon släppt hitlåtar såsom När jag går ner, Tröjan du hatar och Där jag hänger min hatt.

Annons

Musiken uppskattas varje månad av över 700 000 lyssnare på Spotify och under åren har deras glada och medryckande låtar genererat över 300 miljoner streams. Singeln Mer för varandra, som de släppte 2018 tillsammans med Estraden, utsåg Spotify till sommarens mest spelade låt, och samma år kunde de skrivas upp på listan över Sveriges tio mest streamade artister de senaste tio åren.

Norlie & KKV

För sin musik har de belönats med flera priser och har exempelvis kammat hem vinsten i kategorin Årets nykomling på P3 Guld-galan 2013.

Annons

Kim Vadenhag berättar om hjärntumören: “Den går inte att operera bort”

Men resan har inte varit spikrak, utan kantats av motgångar och en stor tragedi: År 2014 drabbades Kim Vadenhag nämligen av en hjärntumör.

I det första avsnittet av Så mycke bättre väljer Norlie & KKV-artisten att tala ut om sin sjukdom – och under tisdagens pressdag för programmet berättar Kim om sjukdomen, som han fortfarande lever med.

Kim Vadenhag

– Den sitter lite dåligt. Det är en ganska ovanlig tumör. Jag fick reda på att den var godartad, så jag hade väl tur i oturen, den går inte att operera bort, säger han till Expressen.

Annons

Artisten berättar vidare att tumören istället har strålbehandlats. I dag är han friskförklarad sedan två år tillbaka och så länge tumören inte börjar växa är läget under kontroll. Han berättar för tidningen att det ser bra ut, men att det är någonting som han får leva med.

– Den är kvar än i dag och den stör mig lite med min hörsel, när jag mår lite dåligt måste kroppen fokusera på annat.

Norlie & KKV Så mycket bättre

Sonny Fahlberg: “Fruktansvärt”

Sonny Fahlberg, som utgör den andra delen av Norlie & KKV, blev berörd när han tittade på det första avsnittet av Så mycket bättre – där Kim för första gången talar ut om sjukdomen. För Aftonbladet beskriver han hur det var som att någon “drog undan mattan” för vännen sjukdomsbeskedet kom.

Annons

– Det var fruktansvärt att se en så nära person få ett sådant besked, säger Sonny och fortsätter:

– Samtidigt kände jag att det var viktigt att försöka peppa honom och bara göra det bästa av situationen. Det tror jag är viktigt när man har motgångar, att inte bara lägga sig och ge upp. Även om det går åt helvete får man försöka kämpa in i det sista.

Sonny Fahlberg

Kim poängterar för tidningen vilket fint stöd Sonny har utgjort under hans sjukdom.

Trots strålningen fortsatte de jobba med sitt album och bara månader efter behandlingen släppte popduon hitlåten Ingen annan rör mig som du. Därför betyder låten extra mycket för dem.

Annons
Kim och Sonny

Så mycket bättre börjar sändas på lördagen den 22 oktober på TV4 och TV4 Play.

Annons