Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Så mycket bättre 2022: Här är allt du vill veta!

11 okt, 2022 
AvStina Meyerson
FotografLorentz-Allard Robin/Aftonbladet/TT
Så mycket bättre 2022
Snart bänkar vi oss framför säsong 13 av Så mycket bättre. Här är allt du vill veta om årets upplaga av programmet!
Annons
Här är alla artister i Så mycket bättre 2022Brand logo
Här är alla artister i Så mycket bättre 2022

Äntligen är TV4:s succéprogram Så mycket bättre tillbaka för en ny säsong!

I vanlig ordning får vi njuta av när några av Sveriges bästa artister skapar tolkningar av varandras låtar – och delar sina intressanta livsberättelser med varandra.

När har Så mycket bättre 2022 premiär?

Det var i sommar som Grå Gåsen på Gotland återigen fylldes av flera av våra mest framstående artister.

Nu är tiden kommen för att ta del av artisternas resa och du behöver inte vänta länge tills du kan se den trettonde säsongen av Så mycket bättre. Programmet har nämligen premiär på lördagen den 22 oktober klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.

De här artisterna medverkar i Så mycket bättre 2022

Årets deltagare i Så mycket bättre består både av nykomlingar och veteraner på Sveriges musikscen. Vi får också återse artister som varit med i programmet förr. Här är alla artister vi får se i programmet i år!

Molly Hammar

Molly Hammar

Molly Hammar, 26, blev ett namn på mångas läppar år 2011. Då deltog hon som femtonåring i Idol och hamnade på fjärdeplats i tävlingen. Sedan dess har vi sett henne i Melodifestivalen två gånger, första gången 2015 med bidraget I'll be fine och andra gången 2016 med Hunger. Kanske känner du också igen hennes vackra sångröst från Disneys nya tappning av Lejonkungen? Molly gjorde nämligen rösten till Nala i den svenska versionen, som släpptes 2019.

Annons

Norlie & KKV

Norlie & KKV

Popduon Norlie & KKV består av Sonny ”Norlie” Fahlberg, 32, och Kim Kent ”KKV” Vadenhag, 32. Vännerna träffades i gymnasieåldern och sedan 2009 har de levererat hitlåt efter hitlåt, såsom När jag går ner, Tröjan du hatar och Där jag hänger min hatt. År 2013 kammade duon hem vinsten i kategorin Årets nykomling på P3 Guld-galan.

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw

Storfavoriten Måns Zelmerlöw, 36, gör i år sitt intåg i Så mycket bättre! Det var när Måns deltog i Idol 2005 som han sjöng sig in i hela svenska folkets hjärtan, trots att han föll på mållinjen. Sedan dess har han kunnat sätta många fjädrar i hatten. Till exempel vann han Eurovision Song Contest 2015 med låten Heroes och var senare programledare för tävlingen 2016. Han har även lett Melodifestivalen och tittarfavoriter såsom Allsång på Skansen och Sommarkrysset.

Annons

Nordman – Håkan Hemlin och Mats Wester

Nordman

Håkan Gemlin, 53, och Mats Wester, 58, i duon Nordman slog igenom på 90-talet. Efter att ha varit splittrade i några år gjorde de en comeback i Melodifestivalen år 2005 med bidraget Ödet var min väg. Även 2008 deltog Nordman i tävlingen med låten I lågornas sken. Sedan 2020 har duon emellertid återigen pausat sitt samarbete, men ska nu alltså figurera i tv-rutan tillsammans i Så mycket bättre.

Daniela Rathana

Daniela Rathana

År 2018 tog Daniela Rathana, 26, steget från kören och ut på scenen. Daniela inledde sin karriär som körsångare till Oskar Linnros och har sedan dess sjungit bakom stjärnor såsom Zara Larsson, Sabina Ddumba och Seinabo Sey. Det var först när Oskar Linnros lanserade skivbolaget Dundra som Daniela debuterade som soloartist – och har sedan dess släppt flera uppmärksammade låtar.

Annons

Darin

Darin

Framgångssagan för Darin Zanyar, 35, började 2004 när han kammade hem en andraplats i Idol. Säkert minns du hans debutsingel Money for Nothing, skriven av Robyn, och flera hits från skivan The Anthem. Efter tio år sedan hans första medverkan i Så mycket bättre får vi nu återse Darin – och med hans tidigare säsong i åtanke är förväntningarna skyhöga. År 2012 gjorde han nämligen succé med fantastiska tolkningar av bland annat Olle Ljungströms En apa som liknar dig och Magnus Ugglas Astrologen.

Annons

Johnossi – John Engelbert

Johnossi

Rockduon från Stockholm; John Engelbert, 40, och Oskar Bonde, 43, träffades redan som barn. De började göra musik tillsammans 2004 och har sedan dess gjort stor framgång internationellt. Duon har kammat hem flera utmärkelser, såsom två vinster på P3 Guld-galan och en Grammis. I Så mycket bättre får vi möta sångaren och gitarristen John Engelbert från Johnossi!

Anna Ternheim

Anna Ternheim

Prisade singer-songwritern Anna Ternheim, 44, har under åren belönats med flera fina utmärkelser. Sedan hon gjorde sin debut 2004 har Anna vunnit två P3 Guld-pris och hela fem Grammisar. Hon har släppt flera hits, såsom hennes uppskattade cover av Broder Daniels Shoreline.

Annons

Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau

Ytterligare ett bekant ansikte i Så mycket bättre dyker upp i år. Albin Lee Meldau, 34, var med i programmet 2018 och tar nu återigen plats i Gotlandsladan. Det var först 2016 som Albin slog igenom ordentligt, då han släppte låten Lou Lou som fick över tio miljoner lyssningar på Spotify

Olle Jönsson

Olle Jönsson

Olle Jönsson, 66, har många år i musikbranschen bakom sig. Han är sångare i dansbandet Lasse Stefanz som grundades för hela 55 år sedan, år 1967. Genom åren har bandet vunnit mängder av priser, släppt flera hits och även tävlat i Melodifestivalen 2011 med låten En blick och nånting händer.

Annons

Anne-Lie Rydé

Anne-Lie Rydé

Sångerskan Anne-Lie Rydé, 65, slog igenom ordentligt i början av 80-talet i bandet Extra, med hitlåten Segla på ett moln. Hon har samarbetat med många av Sveriges främsta artister, deltagit i Melodifestivalen ett flertal gånger och har också tagit sig till semifinal i På spåret tillsammans med Ronny Svensson.

Maja Francis

Maja Francis

Maja Francis, 36, gjorde sitt intåg i den svenska musiksfären när hon släppte Space Invades My Mind 2015, tillsammans med Veronica Maggio. Sedan dess har hon bland annat samarbetat med First Aid Kit och gjort slutlåten till Netflix-succén Kärlek och anarki.

Annons