Nu blir Glada Hudik-filmen Catwalk tv-serie

I september förra året gick Emma Örtlund och Glada Hudik-teatern catwalk i New York.

Tillsammans visade de upp kreationer från den svenska designern Frida Jonsvens och smycken från Caroline Svedbom. Publiken jublade samtidigt som kamerorna blixtrade och succén blev snabbt ett faktum.

Ett par månader senare hade biofilmen Catwalk premiär, och där får man följa hela händelseförloppet – från det att Emma ber teaterns grundare Pär Johansson om hjälp att förverkliga sin dröm om att bli modell, med målet att ta revansch på dem som mobbat henne för hennes funktionsnedsättning, till det att hela gänget befinner sig i New York.

Produktionen har hyllats av många – och nu står det klart att berättelsen om Emma och Glada Hudik-gänget fortsätter i form av en ny serie på Viaplay.

Då har tv-serien Catwalk premiär

I serien, som är i sex delar, kommer vi att få lära känna huvudpersonerna från filmen – Emma Örtlund, Ida Johansson, Kitty Jonsson, Alexander Rådlund och Nicklas Hillberg ännu mer på djupet. De har varsitt avsnitt tillägnat sig där det berättas mer om deras bakgrund, liv och framtidsdrömmar. Därtill kommer scener från filmen blandas med aldrig tidigare visat material från deras gemensamma resa mot New York och drömmen om att få gå en catwalk.

– Emma, Kitty, Nicklas, Alex och Ida får mig att leva mitt liv på högsta volym varje dag. Jag känner mig fri, lycklig och väldigt tacksam när jag är med dem. Jag kan lova att tittarna kommer kastas mellan fantastiska, galna och helt underbara historier, säger Pär Johansson om serien.

Catwalk visas från och med den 11 september.

Foto: Charlie Bennet/Viaplay

LÄS MER:

13 svenska tv-serier att sträckkolla i helgen

Här är årets stora seriesnackisar

Se trailern till Respect – filmen om Aretha Franklin

Mest läst