Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nya filmer och serier på Disney plus i januari 2021

21 dec, 2020 
AvStina Dahlgren
Marvel, 101 Dalmatiner i nytt format och en hel del hajar – det är vad Disney plus bjuder oss på i början av nästa år. Här är alla nyheter som kommer till streamingtjänsten i januari 2021.
Annons
4 Nyheter på Disney + i januariBrand logo
4 Nyheter på Disney + i januari

Ett nytt år är snart här (tack och lov) och med det kommer även sprillans nya filmer och serier på streamingtjänsten Disney plus. Ett stort fokus ligger på naturfilmer och fantastiska dokumentärer om livet i havet – vad sägs om Den stora hammarhajen eller Djurräddarna i Alaska?

Det blir så klart också lite tecknat och ännu mera Marvel! Här är alla nyheter som dyker upp på Disney plus i januari:

Nya filmer på Disney plus i januari 2021

700 hajar

Handling: Det finns en atoll (en ringformig ö av korall) i Stilla havet där revhajarna samlas för att jaga i fullmånens sken – 700 på en gång. Det väcker frågor. Samarbetar hajarna? Har de en organisation? Och hur ska man filma dem? En lösning blir att sätta många kameror på ett stort bågformigt stativ.

Premiär: 1 januari

Stora hajars domän

Handling: Detta är en fartfylld resa in i de stora hajarnas domän. Vilka är de? Hur överlever de? Varför finns de här, och hur blev de så stora?

Annons

Premiär: 1 januari

Måltid för hajar

Handling: Från höghastighetsattacker till jakt i grupp, har hajar utvecklats för att jaga på extraordinära sätt, men hur gör dom? Ledande forskare och filmskapare trotsar allt för att återskapa fem av världens stora utfodringshändelser i Måltid för hajar.

Premiär: 1 januari

Den stora hammarhajen

Handling: Dr Neil Hammerschlag söker efter den undanglidande stora hammarhajen - ett djur som blir sju meter långt och kan väga mer än 450 kg.

Premiär: 1 januari

Sara E Marti: Il Film

Handling: Sara åker på en resa till Sicilien med två bröder. Deras destination är Modica där Sara och Martis mor brukade tillbringa sommarloven som barn. Sara träffar då Saro som hon kommer nära. Han är snäll och osjälvisk, men de andra barnen gillar honom inte. Sara vill hjälpa Saro att bli accepterad och ordnar en konsert med Marti och Youtubern Leonardo Decarli.

Premiär: 1 januari

Spies in disguise

Handling: Superspionen Lance Sterling och vetenskapsmannen Walter Beckett är varandras raka motsatser. Lance är charmig och smidig. Walter är... det inte. Men vad Walter saknar i sociala färdigheter väger han upp med smarta uppfinningar som Lance använder under sina episka uppdrag. En oväntad vändning gör dock att Walter och Lance tvingas lita på varandra på ett helt nytt sätt. Om det udda paret inte kan lära sig att samarbeta är hela världen i fara.

Premiär: 8 januari

The Art of Racing in the Rain

Handling: Genom sin nära relation med sin ägare, den ambitiösa Formel 1-föraren Denny Swift, får hunden Enzo en unik insikt kring hur det är att vara människa, och att kunskaperna som krävs på racingbanan också kan användas för att navigera genom livets alla utmaningar. Filmen följer Denny och hans livs kärlekar – hans fru Eve, deras unga dotter Zoë och inte minst hans allra bästa vän Enzo.

Annons

Premiär: 15 januari

Dr. Dolittle 3

Handling: Sådan far sådan dotter... Nästan alla tonåringar har problem, och så även May Dolittle. Hon har ärvt sin pappas anlag att prata med djur och nu är hennes liv en enda röra. När hennes mamma skickar henne på ett läger låtsas hon vara någon annan...

Premiär: 15 januari

Zombies 2

Handling: Zed och Addison är tillbaka på Seabrook High, där, efter en lång semester, de fortsätter att hjälpa skolan och samhället att komma överens. Men plötsligt dyker en grupp mystiska varulvar upp och hotar att sabba den nyfunna freden och orsakar en spricka i Zed och Addisons vänskap.

Premiär: 15 januari

Monolos magiska resa

Handling: Manolo är en ung man som slits mellan förväntningarna från sin familj och sina egna innersta önskningar. Han ger sig ut på en episk resa för att förenas med sin sanna kärlek och försvara sin by.

Premiär: 22 januari

Drumline

Handling: Devon Miles är en ung trummis från New York. När han börjar plugga i Atlanta stöter han på fler unga musikanter som spelar i skolans orkester. Devon bestämmer sig för att även han börja spela i skolans orkester och blir där pushad att prestera mer än vad han någonsin gjort tidigare – på gott och på ont. Samtidigt blir han kär i Laila, en av skolans dansare.

Annons

Premiär: 22 januari

Expedition Amelia Earhart

Handling: National Geographics doktor Robert Ballard planerar en expedition för att lösa försvinnandet av Amelia Earhart. Expeditionen följer ledtrådar som leder Ballard till en öde ö ute i Stilla havet, där han forskar vidare om Earhart.

Premiär: 22 januari

Flicka 2

Handling: Carrie är en tonårstjej från storstan vars liv vänds uppochner när hon flyttar till en hästfarm i Wyoming för att bo med sin pappa. Carrie träffar hästen Flicka, en vild mustang som är lika egensinnig och envis som hon. De två kommer varandra nära och Carrie öppnar sitt hjärta för en snygg kille från trakten, men när en avundsjuk rival försätter Flicka i livsfara är Carrie beredd att göra vad som helst för att rädda sin bästa vän.

Premiär: 22 januari

Wild Uganda

Handling: Det finns ännu ingen information om filmen.

Premiär: 22 januari

Flicka 3– Bästa Vänner

Handling: Toby får jobb i ett stall och tar med sig hästen Flicka. Ägarens tonåriga dotter Kelly är en duktig tävlingsryttare och hon fäster sig snabbt vid den vilda hästen. Kelly vill gärna tävla med Flicka, något som hennes mamma motsätter sig. När en rivaliserande tränare försöker ta över deras affärer kommer Toby till undsättning för att hjälpa Kelly och hennes mamma.

Premiär: 29 januari

Ramona och Beezus

Handling: En urgullig, ung Joey King spelar den busiga och något klumpiga lillasystern Ramona. I filmen får man följa hennes relation med storasystern Beezus spelad av Selena Gomez. Hur stark är egentligen syskonkärlek? Klarar den verkligen allt?

Annons

Premiär: 29 januari

Nya serier på Disney+ i november

Djurräddarna i Alaska

Säsong 1

Handling: Följ hjältarna i Alaska som räddar, rehabiliterar, forskar om och firar de vilda djuren i Amerikas sista gränsland. Vi följer eldsjälarna från tre välkända naturvårdscenter som arbetar på land, till havs och i luften för att skydda Alaskas djurliv i en av världens tuffaste miljöer - Alaskas vildmark.

Premiär: 1 januari

Disney Coop och Cami frågar världen

Säsong 2

Handling: Syskonen Cooper och Cameron tar nästan alla sina beslut med hjälp av sina följare online.

Premiär: 1 januari

Jorden anropar Ned

Säsong 1

Handling: Handlar om den utomjordiske befälhavaren Ned som tillsammans med sin löjtnant är värd för en talkshow.

Premiär: 1 januari

Once Upon a Time

Säsong 1–7

Handling: Emma Swan undrar om inte invånarna i Storybrooke, Maine, på något sätt är sagofigurer från klassiska barnsagor. Parallella världar vävs samman i en modern tappning av fabler när en förbannelse fångat kända sagofigurer i vår värld.

Annons

Premiär: 1 januari

Soy Luna

Säsong 2

Handling: Soy Luna handlar om Luna Valente (spelad av Karol Sevilla) och precis som alla andra i hennes ålder bor hon hemma, går i skolan och umgås med sina kompisar. På fritiden gör hon det hon älskar mest: åker rullskridskor medan hon lyssnar på musik som hennes bästa vän Simon har skrivit.

Lunas liv får dock en oväntad vändning när hon flyttar med sin familj till Buenos Aires. Nu måste Luna anpassa sig till ett nytt liv, nya vänner och en ny skola. Det blir en krock med en värld av lyx som hon inte riktigt känner sig hemma i.

Premiär: 1 januari

Bunk’d

Säsong 4

Handling: Emma, Ravi och Zuri Ross lämnar sin takvåning i New York för Kikiwaka-kollot, det rustika sommarkollot i Maine, där deras föräldrar träffades som tonåringar. Där träffar de andra barn, ledare och det legendariska Kikiwaka-monstret. Säsong 1–3 finns redan tillgängliga.

Premiär: 8 januari

Annons

Marvel Studios: Legends

Säsong 1

Handling: Marvel Studios: Legends är baserad på Marvel Comics-karaktärerna som visas i Marvel Cinematic Universe. Serien visar enskilda karaktärer i varje avsnitt och belyser några av deras ikoniska stunder.

Premiär: 8 januari

Den ultimata superbilen

Säsong 1

Handling: Dagens toppmoderna superbilar är en fantastisk kombination av konst och vetenskap. Detta program tar reda på hur det hela går till och beger sig bakom kulisserna på några av världens mest legendariska modeller för att visa de dolda ingenjörshemligheterna och nycklarna till respektive fordons framgångar.

Premiär: 8 januari

Vampyrina

Säsong 2

Handling: Baserad på barnbokssuccéen Vampyrina Ballerina, den här animerade serien handlar om Vee, en vampyrtjej vars familj flyttar till Pennsylvania för att driva ett pensionat för spöken och troll.

Premiär: 8 januari

Agents of S.H.I.E.L.D.

Säsong 7

Handling: En noggrant utvald grupp agenter från den internationella underättelse- och antiterroristorganisationen kallad S.H.I.E.L.D reser runt jorden och undersöker nya och märkliga fenomen för att skydda mänskligheten från det okända.

Annons

Premiär: 8 januari

Descendants – Den onda världen

Säsong 1–2

Handling: Skurkbarnens berättelser fortsätter med nya animerade kortfilmer. Följ med Mal, Evie, Jay och Carlos när de upptäcker vad framtiden har att ge dem.

Premiär: 15 januari

Runaways

Säsong 3

Handling: Ett gäng ungdomar på rymmen har kommit bort från varandra och försöker febrilt återförenas. På vägen träffar den ena halvan en fiende som är ute efter det ofödda barnet som Leslie bär på. Och när Nico försöker handskas med starka krafter råkar han istället dra in allihop i ett mörkt rike som styrs av trollkvinnan Morgan le Fey.

Premiär: 15 januari

WandaVision

Säsong 1

Handling: WandaVision är en blandning av klassisk sitcom och Marvel Cinematic Universe (MCU). Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany), två karaktärer med superkrafter, börjar misstänka att deras idylliska förortstillvaro inte är vad den verkar vara.

Premiär: 15 januari

Dalmatinervägen 101

Säsong 1

Handling: En ny twist på den klassiska Disney-filmen Pongo och de 101 Dalmatinerna. Tittarna kommer att få uppleva en hel del valpkärlek men också syskonrivalitet, där vi får möta dalmatinerna Dolly och Dylan, deras mamma Delilah, pappa Doug och såklart alla deras 97 småsyskon. Tillsammans beger de sig ut på en hel del äventyr i 2000-talets stökiga London.

Premiär: 22 januari

Pixar Popcorn

Säsong 1

Handling: En mängd miniserier där man får följa olika Pixar-karaktärer och favoriter.

Premiär: 22 januari

Foto: Disney plus

LÄS MER:

Annons