Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Okända kvinnorna bakom manliga tv-profilerna

16 sep, 2022 
AvLinus Brännström
FotografTT
jesper börjesson André Pops barn fru
De är prisade programledare som ständigt syns i rutan – här är deras kärlekshyllningar till kvinnorna som står bakom dem.
Annons
Helena Segers och Zlatan Ibrahimovic kärleksresaBrand logo
Helena Segers och Zlatan Ibrahimovic kärleksresa

Bakom varje framgångsrik man står en kvinna, brukar man ju säga.

Det gäller förstås också våra tv-stjärnor. Flera av de mest populära programledarprofilerna kan inte sluta hylla sina älskade fruar.

Peter Jihde och Karin Widengren Jihde

Peter Jihde, 51, har varit en av de senaste decenniernas mest framgångsrika programledare och rönt stora framgångar på TV4, SVT och numera på TV3 och Viaplay. Privat bor Peter på Lidingö med hustrun Karin Widengren Jihde, 49, som han har två gemensamma barn med.

Peter Jihde har berättat hur hans fru Karin Widengren Jihde räddat livet på honom.

Karins och Peters förhållande blev offentligt i samband med Melodifestivalen 2006. Men när de först träffades hade Karin, som då bott utomlands i många år, inte någon aning om vem Peter var och frågade vad han jobbade med.

Annons

– Han själv tyckte det var jättekul, och svarade bara ”jag är journalist”, har Karin berättat för Mama.

– Han är helt ointresserad av kändisskapet, han är egentligen inte alls någon typisk tv-personlighet, han är både chosefri och lagspelare.

Peter brukar inte dra sig för att hylla Karin, som jobbar med kommunikation, i olika intervjuer.

– Hon är bra. Vi är två helt olika personer. Karin är mer konstnärlig och intelligent. Jag är mer intuitiv och snabb på något sätt, så vi passar bra ihop, har han sagt till Hälsloliv.

– Jag är dålig på att berätta och viljan är inte heller så stor att tala om kärleksrelationer. Men Karin är det bästa man kan få. Punkt.

Peter Jihde har varit väldigt öppen kring sin diabets typ 1. Han har bland annat berättat att Karin Widengren Jihde har räddat livet på honom.

– Ja, åtminstone två gånger när jag inte varit vid medvetande och inte minns någonting. Då har hon jobbat med Glukagonsprutor i låret som sätter igång sockerproduktionen och så vaknar man upp igen, har han sagt till Aftonbladet.

Annons

Steffo Törnquist och Caroline Törnquist

TV4-stjärnan Steffo Törnquist, 66, är gift med familjerättsjuristen Caroline Törnquist, 62. Paret lever tillsammans i en stor lägenhet på Östermalm i Stockholm.

Steffo och Caroline träffades sent i livet och gifte sig 2008.

– När man går in i en ny relation i vår ålder så gör man det med sikte på ålderdomen. Hon var väldigt tjusig och perfekt, men jag tycker att jag såg det där lite busiga och skitiga i henne. Vi lirade golf på samma klubb, har han berättat för Aftonbladet.

Caroline Törnquist och Steffo Törnquist träffades på golfklubben.

Med tanke på Carolines yrke har paret förstås också sett till att upprätta ett äktenskapsförord – något som Caroline berättat om då hon själv gästat Nyhetsmorgon i sin yrkesroll:

– Det här var en diskussion när vi träffades och vi är ju omgifta, och jag menar att i vårt fall är det ju också en respekt för våra barn. Det kan ju faktiskt vara en kärlekshandling. Jag vill ju att våra barn, jag har två och Steffo ett, att de ska kunna se varandra i ögonen.

Annons

André Pops och Malin Pops Runsten

SVT Sport-stjärnan André Pops, som fyller 50, i oktober lever sedan många år med hustrun Malin Pops Runsten, 46. Paret bor i en villa i Saltsjö-Boo utanför Stockholm med sönerna Theo, Elliot, Simon och Sixten.

Paret träffades på ett lite pikant sätt – André vikarierade som idrottslärare efter lumpen och Malin var en av eleverna.

– Det var alltså på gymnasiet, det skiljer fyra år mellan oss så det var inte så farligt. Det var första gången jag träffade henne, men det hände inget mellan oss då. Först fyra år senare blev det någonting mellan oss, jag var 24 och hon 20. Vi har varit tillsammans sedan den 12/12 1996, har André Pops berättat för Aftonbladet.

Malin Pops Runsten och André Pops med sonen Theo 2007.

Det slog gnistor mellan dem när Malin var och tittade när André stod på scen och uppträdde under eventet Företagsrock i Eskilstuna.

Annons

– Vårt företag tävlade mot andra företag. Då var hon en av dem som kom och tittade och stod i publiken. Från elev till groupie, den vägen har vi gått, har han skämtsamt sagt i Rix Morronzoo.

André Pops har flera gånger hyllat Malin för att hon möjliggjort hans karriär.

– Det är inte många nyblivna fyrbarnsmammor som säger till sin man ”det är klart att du ska åka till fotbolls-VM i Brasilien i fem veckor, du har ju sett fram mot det så mycket”. I Brasilien kände jag glädje – och hemlängtan, sa han i sitt tacktal på Kristallen 2014 när han utsågs till årets sportprofil.

Micke Leijnegard och Sanna Leijnegard Norell

Mästarnas mästare-programledaren Micke Leijnegard, 58, är sedan många år gift med Sanna Leijnegard Norell, 44. Paret träffades 2005 på en rockklubb i Stockholm och bor numera i en lägenhet på Södermalm.

– Allt var bara så självklart, som man läser i kärleksromaner. Vi är båda lite anti könsrollsspelet, som går ut på att människor är uppfostrade att uppträda på olika sätt. Sanna och jag var oanfrätta av det och visade tydligt vad vi kände för varandra. Det var som att vinna storvinsten i ett lotteri. Det hade nog blivit ett ganska bra liv utan fru och barn, men nu är jag lycklig, har Micke Leijnegard berättat för Expressen.

Sanna Leijnegard Norell och Micke Leijnegard träffades på en rockklubb.

Sanna och Micke har barnen Igor och Varg tillsammans.

– Jag har haft turen att träffa en fantastisk människa och få två barn med henne. Det gör mig lycklig att ha ett stort ansvar och en uppgift. Vara en bra make och förälder till våra killar Igor och Varg. Min fru Sanna och jag trivs så bra ihop, har Micke Leijnegard berättat för Hälsoliv.

Annons

Åldersskillnaden på 14 år har inte varit något problem.

– Möjligen är det så att vi sett olika tv-program under våra uppväxter, men på tv-monopolets tid gick mycket i repris så Sanna har sett ungefär samma saker som jag. Jag fick nog njuta mer av folkhemmets möjligheter, har Micke Leijnegard sagt till Expressen.

Jesper Börjesson och Victoria Börjesson

Han må ha slutat på TV4 men Jesper Börjesson, 50, är alltjämt en av de mest älskade Nyhetsmorgon-profilerna. Och det var tack vare jobbet på TV4 som Jesper träffade sin fru Victoria Börjesson, 45, som han bor tillsammans med på Lidingö.

Victoria Börjesson och Jesper Börjesson träffades på jobbet.

Victoria är optiker men när de träffades för drygt 20 år sedan jobbade hon extra i TV4:s reception.

– Min kärlek till Victoria blir starkare och starkare för varje dag som går, och då var den ändå väldigt stark redan när vi träffades, har Jesper berättat för Allas och sagt att de kompletterar varandra.

Häromåret firade de 15-årig bröllopsdag och paret har två barn tillsammans.

– Det är en stor ynnest att vara förälder, har Jesper Börjesson sagt till Allas.

Annons