Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sam är den okända Skarsgård-brodern – därför valde han en annan väg

28 nov, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Familjen Skarsgård, med läkaren Sam i mitten.
Familjen Skarsgård, med läkaren Sam i mitten.
De flesta av familjen Skarsgårds medlemmar är världskända skådespelare, men vissa har valt ett liv vid sidan av rampljuset.
Som Sam Skarsgård, till exempel.
Annons
TV: 5 Snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 Snackisar från veckan som gått

Stellan Skarsgård har under flera decennier varit en av Sveriges allra största skådespelare. Genom åren har vi sett honom i stora filmer som Good Will Hunting, Pirates of the Caribbean-filmerna och i flera Marvel-rullar där han spelar astrofysikern Erik Selvig.

Nu senast har han hyllats för sin rolltolkning av Baron Vladimir Harkonnen i Dune.

Han är också känd som pappa till flera världsberömda skådespelare. Alexander Skarsgård, bland annat, som har en lysande karriär med filmer som Legenden om Tarzan, Zoolander och Godzilla vs. Kong, samt i tv-serier som True Blood, Big little lies och nu även Succession.

Bill Skarsgård går det också bra för, men filmer som It, The devil all the time och Eternals. Bland andra. Valter och Gustaf har också de finfina karriär.

Annons

Läkarbrodern Sam Skarsgård

Och en fin karriär har även Sam Skarsgård, även om den sker bortom rampljuset. Han valde nämligen att ta samma väg som sina mamma My Skarsgård, och är läkare istället för skådis.

– Det var ett yrke som jag tyckte verkade intressant. Jag har aldrig haft som plan att bli skådis, jag var med i någon film när jag var fyra år, men jag har aldrig haft några skådespelardrömmar, har han tidigare berättat om sitt karriärsval i en intervju med Aftonbladet 2012.

Filmen som han var med i Hasse Alfredsons långfilm Jim och piraterna Blom. Den var pappa Stellan Skarsgård medförfattaren till, och han skådespelade också i rollen som Jims pappa Gustav.Sam, Alexander och Valter Skarsgård på Bajen-match

Brödernas hyllning till Sam Skarsgård

Bill och Alexander Skarsgård pratade för ett par år sedan i Interview magazine om stoltheten över Sams och Mys karriärsval.

– Vi kommer från en familj av musiker, konstnärer, författare, kreativa människor, och de enda undatagen är vår mamma och en av våra bröder. De är läkare. Hur ofta skryter du om dem på middagar?, frågar Alexander sin lillebror.

– Det finns definitivt en viss skam över vad det är som en konstnär egentligen gör, i alla fall för mig när det kommer till skådespeleri. Vi har en mamma och bror som bokstavligen räddar liv, svarar Bill.

– Han jobbar på IVA, så han räddar på daglig basis liv. Känner du skuld över att han jobbar ihjäl sig och ändå tjänar mindre än du?, frågar Alexander Skargård, vilket Bill säger att han gör.

Sam Skarsgård är 39 år och bor i Stockholm.

Se också: 5 snabba med skådespelaren Gustaf SkarsgårdBrand logo
Se också: 5 snabba med skådespelaren Gustaf Skarsgård
Annons