Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Okända Wahlgrens-brodern Peters karriär utanför rampljuset

01 dec, 2020 
AvElin Slättberg
FotografTT
Peter Wahlgren

Peter Wahlgren är den person i syskonskaran som valt en annan väg i karriären. Nu berättar brodern Niclas Wahlgren om hans okända toppjobb.
– Han har ju jobbat för en stor bank som valutahandlare i, jag tror han höll på i 28 år, säger han i Bathina – en podcast.

Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

Det börjar närma sig julafton, en högtid som många tillbringar med nära och kära. Och familjen Wahlgren är inget undantag. Det berättar Niclas Wahlgren i Bathina Philipsons podcast Bathina – en podcast.

Bathina Philipson undrar hur julen ser ut i familjen Wahlgren.

– Pappa ska vara tomte och ha skumtomtar. Får han inte skumtomtar och sitta i den stolen med tomteluva blir både han och min storebror Peter skitsura, säger Niclas Wahlgren.

Niclas Wahlgrens ord om brodern Peters skilsmässa

Han fortsätter sedan att berätta om sin bror Peter Wahlgren, som är det enda av Christina Schollins och Hans Wahlgrens barn som har valt en helt annan väg än sina syskon.

– Han har ju jobbat för en stor bank som valutahandlare i, jag tror han höll på i 28 år, tills han flyttade. Han gifte sig, nu är han skild, han är misslyckad han med, säger Nicklas Wahlgren med glimten i ögat och fortsätter:

– Han flyttade till Dalarna och där finns det ju inte någon storbank som man kan jobba på, han var ju trader, så han sadlade om och blev brandman. Så han är brandman idag.

Annons

Och trots att Peter Wahlgren inte valt samma yrkesbana som sina syskon så verkar han ändå mycket framgångsrik. Enligt yrkeskollen så tjänar en valutahandlare, som Peter Wahlgren arbetet som i nästan 30 år, i genomsnitt 109 600 kronor i månaden. I Wahlgrens värld har han också visat upp den stora villan i Dalarna som ligger precis vid vattnet som han har bott i tillsammans med sin familj.

Peter Wahlgrens livsbeslut

Men vad vet vi egentligen med om den okände brodern Peter Wahlgren?

Jo, Peter Wahlgren är 57 år gammal och är syskon till Niclas, Linus och Pernilla Wahlgren och Peter är den äldsta i syskonskaran. Han bor i Dalarna och levde tillsammans med Michaela Wahlgren, som han gifte sig med år 2016. Vid 51 års ålder fick Peter sitt första barn Hugo. Men nu berättar brodern Niclas Wahlgren att Peter har skiljt sig.

Tillskillnad från syskonen som ofta syns i tv-rutan eller på någon av Sveriges stora scener, så arbetar Peter Wahlgren som sagt som brandman. Han har tidigare berättat om sitt livsbeslut att flytta från huvudstaden, något som även det skiljer sig från de andra familjemedlemmarna.

– Det var skönt att säga upp sig. Jag var ganska less, men kravet var ett hus vid vatten, har Peter Wahlgren tidigare sagt till Östersunds-posten.

Annons