Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Pär Lernströms trasiga relation till pappa: Förstörde för mig och Linda

01 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografRasmus Walldén/Aftonbladet
I Pär Lernströms sommarpratsdebut från i fjol berättade han öppenhjärtigt om den stökiga uppväxten och relationen till hans impulsiva framlidna far.
När TV4-profilen gästar Renées brygga berättar han hur bagaget från barndomen ställde till det för honom i relationen till hustrun Linda.
– Det där hängde med ganska länge som en sådan här bökig grej att reda ut, säger han i programmet.
Annons
5 saker om Renée Nyberg som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Renée Nyberg som du kanske inte visste

I fjol stod programledaren tillika TV4-profilen Pär Lernström för ett av årets mest uppskattade sommarprat i P1. Det var ett bidrag som berörde på djupet och som således hyllades av svenska folket efteråt.

Under den timmeslånga debuten fokuserade Pär till stor del på uppväxten och relationen till hans framlidna far

Han berättar om hur föräldrarna skildes och pappan föll in i en alkoholproblematik. Hur kontakten till den impulsiva fadern blev allt mer sporadisk – och hur han själv drabbades av en överväldigande rädala när han blev pappa för första gången. ”Tänk om jag, likt min pappa, inte skulle räcka till för mina barn?”, lyder en fundering ur det uppmärksammade sommarpratet.

Pär Lernström öppnar upp om relationen till hans pappa

När Pär gästar säsongsavslutningen av det populära underhållningsprogrammet Renées brygga frågar programledaren Renée Nyberg hur stor del den trasiga relationen med pappan tagit av honom.

Annons

– Ganska stor plats skulle jag säga. Mycket mer än vad jag önskar. Även när jag hade träffat Linda, vi har ju varit ihop i 17 år nu... Och det där hängde med ganska länge som en sådan här bökig grej att reda ut. Var den här osäkerheten kom ifrån, säger han.

Pär och hustrun Linda Öhrn har varit gifta sedan år 2011. Programledaren har tidigare berättat att en stor del av hennes dragningskraft är hennes trygghet – kanske på grund av den mindre stabila uppväxten.

– När jag tittar på det nu är det ganska givet hur det hänger ihop. Men än i dag är jag, eller det kanske alla är, orolig för att göra om mina föräldrars misstag.

I dag är Pär Lernström och hustrun Linda tvåbarnsföräldrar. Här är hela familjen på invigningen av Gröna lunds Winter Wonderland i december 2022.
I dag är Pär Lernström och hustrun Linda tvåbarnsföräldrar. Här är hela familjen på invigningen av Gröna lunds Winter Wonderland i december 2022.

”Orolig att mina barn inte ska känna trygghet”

År 2012 blev Pär och Linda föräldrar till dottern Bibi, som Pär beskriver som ”den smartaste människan i vår familj”, på grund av den emotionella visdom och kärlek hon påvisade när hennes farfar stod för döden.

År 2017 fick Bibi en lillebror; Loa.

– Det han [pappa reds. anm.] hade störst problem med var ju att skapa trygghet. Det har jag varit orolig att mina barn inte ska känna. Att jag ska vara den här flyktiga föräldern som han var. Varannan dag var kanon och varannan dag var bökig.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons