Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Paris Jackson avslöjar sanningen bakom sitt namn

08 apr, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Michael Jacksons dotter Paris Jackson.
Artisten, modellen och aktivisten Paris Jackson är dotter till Michael Jackson och Debbie Rowes. Nu berättar hon hur det kommer sig att föräldrarna valde att döpa henne efter Frankrikes huvudstad.
Annons
10 udda namn som fått avslag av SkatteverketBrand logo
10 udda namn som fått avslag av Skatteverket

Paris Jackson går i sin fars fotspår, och släppte förra sitt första album Wilted. Om hon blir en lika stor ikon som Michael Jackson återstår att, men hon har fler strängar på sin lyra. Förutom musiken är hon också modell och skådespelare.

Som modell blev hon 2017 kontrakterad av IMG, och har bland annat synts på catwalken under Jean Paul Gouldiers sista show på Paris fashion week, passande nog.

När det kommer till skådespeleriet har hon bland annat varit med i filmen Gringo.

Paris Jackson om arvet efter Michael Jackson

Som dotter till en av musikhistoriens allra största artister är det lätt att tro att hon får mycket gratis. Men så är det inte enligt henne själv. I en intervju med Naomi Campbell berättar Paris Jackson att det är viktigt för henne att göra rätt för sig.

Annons

– Jag är fullt övertygad om att man måste förtjäna det man får. Jag behöver... gå på auditions, jag jobbar hårt och pluggar mina manus och gör min grej, säger hon i intervjun när Naomi Campbell menar att hon egentligen borde slippa gå på exempelvis modell-castings och liknande eftersom hon är så känd.

– När vi växte upp fick vi lära oss att vi var tvungna att förtjäna saker innan vi fick något, fortsätter Paris Jackson. Om vi typ ville ha fem leksaker från Toys “R” Us var vi tvungna att läsa fem böcker. Och det är att förtjäna och jobba in något, inte bara tro att man har rätten till en massa prylar eller bara tro att man ska få ditten eller datten. Att jobba för det, att jobba hårt för något, det är något helt annat. Det är en prestation!

Därför heter hon Paris

I intervjun berättar hon också varför hennes föräldrar valde att döpa henne efter Frankrikes huvudstad.

– Jag blev... gjord i Paris enligt vad jag har hört. Det är en av anledningar till att jag fick heta Paris, berättar hon och förklarar vidare att hon föddes i Los Angeles.

Annons