Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Paris Jackson om pressen över att vara dotter till Michael Jackson

29 aug, 2022 
AvLinda Strömbäck
AvLinda Strömbäck
FotografTT, instagram
Paris Jackson
Inför musiksläppet i höst berättar Paris Jackson om känslorna att ständigt jämföras med världens största popikon: ”Musiken jag gör är helt annorlunda!”
Annons
VIDEO: 5 saker om Paris Jackson som du kanske inte vissteBrand logo
VIDEO: 5 saker om Paris Jackson som du kanske inte visste

Paris Jackson är ett av barnen till popikonen Michael Jackson, som valt att gå i sin pappas musikaliska fotspår. Utöver en karriär som modell och skådespelare har Paris blivit en framgångsrik sångare och låtskrivare som nu vill blomstra på egen hand – utan pressen från sin pappas musikarv.

Paris Jacksons musikkarriär

Sedan ung ålder har Paris Jackson anammat sin musikaliska ådra. Vid tretton års ålder började hon spela gitarr och har sedan 2018 satsat på sin egen musikkarriär. Bland annat startade hon då musikduon The Soundflowers tillsammans med dåvarande pojkvännen Gabriel Glenn, där hon både varit bandets sångare och låtskrivare.

Annons

– Jag vill vara beskrivande och poetisk i mitt låtskrivande. Jag gillar att gå in på djupet och se vad jag kan få fram av det, säger Paris i en intervju med Spin Magazine men berättar också att det tog många år innan hon vågade visa upp sina låttexter för omvärlden.

– Mina låtar är väldigt sårbara och vi kan nog alla vara lite rädda för den nivån av sårbarhet – inte bara inför en annan person, vilket redan är läskigt, utan dessutom inför en hel publik. Det är så skrämmande, säger Paris.

Paris om att jämföras med sin pappa

I intervjun med Spin Magazine berättar Paris Jackson även om pressen att bli jämförd med sin pappa nu när hon valt att gå i sin pappas fotspår.

– Det beror på dagen. Vissa dagar känner jag pressen och vissa dagar känner jag att musiken jag gör är helt annorlunda. Jag gör inte R&B, soul och funk, berättar hon och tillägger att hon nu känner sig mer som en låtskrivare än en sångare.

Annons

I höst släpper Paris Jackson låten Just you och ska ut på turné med sitt nya band The Revivalists.

– Just nu njuter jag verkligen av det jag gör, avslutar Paris Jackson.

Paris Jackson

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

SE OCKSÅ: Paris Jacksons stilresa på röda mattan – 2017-2022Brand logo
SE OCKSÅ: Paris Jacksons stilresa på röda mattan – 2017-2022
Annons