Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Per Andersson om beslutet med exet – för barnens skull

11 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografHenrik Montgomery/TT
Per Andersson.
Per Andersson hade varit tillsammans med sambon Malin Carlsson i 25 år när de bestämde sig för att till slut gå skilda vägar.
Men ex-paret var noga med att det skulle bli bra för barnen – och tog ett beslut många kanske inte skulle vilja göra.
– Man går ju ändå igenom något starkt ihop, och då är det viktigt att man löser det tillsammans, har Per Andersson sagt till Expressen.
Annons
5 snabba med Per Andersson om livet som komikerBrand logo
5 snabba med Per Andersson om livet som komiker

Det var i december 2022 som komikern Per Andersson berättade att han och sambon Malin Carlsson sedan en tid tillbaka hade bestämt sig för att avsluta relationen och gå skilda vägar. Paret hade då varit tillsammans i 25 år och har två barn tillsammans.

I Carina Bergfeldt på SVT berättade Per Andersson om beslutet att göra slut.

– Det är länge, man blir ju tajta som satan. Men samtidigt kommer man till ett läge då det är dags att göra det och man har gått igenom mycket, då måste man våga ta det steget också. Det är något man gör tillsammans, vi är fortfarande jättebra vänner, sa komikern i programmet.

Han var också noggrann med att poängtera att de ville hantera sitt uppbrott på ett så bra sätt som möjligt.

Annons

– Det här gör vi tillsammans, och tar det här steget på ett vuxet och rimligt och moget sätt ändå.

Per Anderssons beslut med exet

I en intervju med Expressen berättade han senare om parets ovanliga uppgörelse. För barnens skull beslutade de sig för att bo väldigt nära varandra, trots separationen.

– Vi gick isär, och då var vi överens om att det var bra att någon bodde kvar i huset, och då hittade jag en lägenhet nära. Min yngsta son tyckte det var kanon, och har beskrivit det som att nu har vi tre toaletter hemma. Det är så nära att han kan gå och kissa hem hos mig, sa Per Andersson till tidningen.

Det smidiga uppbrottet till trots har Per Andersson funderat över om de hade kunnat få det att funka – men tycker samtidigt att de har hittat en bra väg framåt tillsammans.

Per Andersson och Malin Carlsson.
Per Andersson och ex-sambon Malin Carlsson har satt barnen i fokus.

– Ja, det ingår väl också. Alla de tankarna kommer ju förstås. Det är rimligt att de ligger där. Man går ju ändå igenom något starkt ihop, och då är det viktigt att man löser det tillsammans och försöker ha den kommunikationen. Där tycker jag att Malin eller vi har löst det fint. Hatten av för oss! Och barnen!

Annons