Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Pernilla Månsson Colt ryggopererad – kampen mot smärtan

16 mar, 2021 
I tisdagens premiär av Trädgårdstider berättar Pernilla Månsson Colt att hon lider av så svåra ryggproblem att hon måste operera sig.
Faktum är att det är samma operation som kollegan Tareq Taylor tvingades göra när han bröt nacken året innan.
– När vi gjorde dammrabatten förra året, då fick jag sådan ryggskott. Det är åtta månader sedan och det har inte gått över, säger Pernilla Månsson Colt i programmet.
Annons
Pernilla Månsson Colt om den svåra operationenBrand logo
Pernilla Månsson Colt om den svåra operationen

Pernilla Månsson Colt är tillbaka i en ny säsong av Trädgårdstider, som har premiär på SVT på tisdagen.

Men programledaren kommer inte kunna vara med under hela säsongen – hon ska nämligen ryggopereras.

– Ska jag berätta det nu? Jag ska operera ryggen. Samma operation faktiskt som Tareq gjorde i nacken akut, ska jag göra i ländryggen. En steloperation om 2,5 vecka. Man känner sig ju gammal. Shit, nu har man blivit en som ska operera ryggen för att man fått förslitningsskada, berättar Pernilla Månsson Colt i SVT-programmet.

Hon konstaterar att hon har haft problem med ryggen länge, och att det under inspelningen av Trädgårdstider 2019 fick ett ryggskott som inte har släppt, när den nuvarande säsongen spelades in i april 2020.

– Jag har haft ryggskott varje år. När vi åker skidor på vintern, när vi slitit hårt i trädgården, jag har fått så mycket ryggskott. Men när vi gjorde dammrabatten förra året, då fick jag sådan ryggskott. Det är åtta månader sedan och det har inte gått över.

Annons

Så mår Pernilla Månsson Colt i dag

Efter operationen skrev Pernilla Månsson Colt om sin operation på Instagram.

”Sjukt konstigt att bli opererad för en rygg när Corona härjar i landet. Men det har gått bra, har fått tillbaka känseln i vänster ben och är faktiskt enormt sugen på att träna med gåstolen..;-)! Känner också sån tacksamhet över att den här operationen trots allt kunde bli av, att jag sen fick en annan ”äldre” typ av sövning eftersom den nyare nu går till covid19 patienter känns mer än rimligt”, berättade hon på Instagram i maj förra året.

I dag har Pernilla Månsson Colt blivit av med smärtan, och tränar för att hålla ryggen i schack.

”Blev bra, stelare, men smärtfri. Kör yoga, tränar och låter min man göra de tunga grejerna”, skriver hon i ett sms till Femina.

Annons